• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Video ekleyin daha iyi olur. Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Güncel video lütfen:)

Son düzenleme:

deniz1111

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Sabah işe giderken 2. Yavrununda çıktığını gördüm akşam yatarken onun yumurtasını da islak pamukla silmiştim. Şimdi işten geldim kursaklarında göremedim ancak anne besliyor sanırım. Ayrica bir yumurtada daha incecik bir delik gördüm kulağına dayayinca tık tık vurma sesi geliyordu. Yarına kadar çıkar diye düşünüyorum. Benim papaganlarim henüz 1 yaşında ve ilk yavruları sizce ek mama almalimiyim? 3 yavruya da bakabilir mi? 4. Bir yumurta daha var ama o dolu mu bilmiyorum.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Herkese merhaba,

Sabah işe giderken 2. Yavrununda çıktığını gördüm akşam yatarken onun yumurtasını da islak pamukla silmiştim. Şimdi işten geldim kursaklarında göremedim ancak anne besliyor sanırım. Ayrica bir yumurtada daha incecik bir delik gördüm kulağına dayayinca tık tık vurma sesi geliyordu. Yarına kadar çıkar diye düşünüyorum. Benim papaganlarim henüz 1 yaşında ve ilk yavruları sizce ek mama almalimiyim? 3 yavruya da bakabilir mi? 4. Bir yumurta daha var ama o dolu mu bilmiyorum.
Evet , tabiki mama gerekir, marka olarak beatiful food veya versele laga orlux ballı yumurtalı tercih edebilirsiniz, üzerine 2 çeşit de yeşillik doğrama yapabilirsiniz örnek, karnabahar, havuç , veya havuç , maydanoz gibi bazıları olmaz ama listeyi bulabilirsem buraya ekleyeceğim:) ek olarak mama üzerine bu karışımdan yaptıktan sonra form mix ve hayvansal protein tozu ilave etmek gerekir , miktarları ölçüleri de bulduğum zaman yazacağım, normal zamanlarda haftada bir gün ama kuluçkada olan kuşlara kaç günde bir defa onu hocalarımız daha iyi bilir :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Baksın bakmasın acil durumlar için elinizde a21 el besleme maması ve el besleme parayı mutlaka olsun. Sevdalar erişkinliğie erişince alıştırmaları zor kuşlardır. Yerinizde olsam 20 günlükken ayırır el besleme devam ederdim. Bir iki hafta sizi uğraştırır ama sonrası çok keyifli oluyor.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Evet , tabiki mama gerekir, marka olarak beatiful food veya versele laga orlux ballı yumurtalı tercih edebilirsiniz, üzerine 2 çeşit de yeşillik doğrama yapabilirsiniz örnek, karnabahar, havuç , veya havuç , maydanoz gibi bazıları olmaz ama listeyi bulabilirsem buraya ekleyeceğim:) ek olarak mama üzerine bu karışımdan yaptıktan sonra form mix ve hayvansal protein tozu ilave etmek gerekir , miktarları ölçüleri de bulduğum zaman yazacağım, normal zamanlarda haftada bir gün ama kuluçkada olan kuşlara kaç günde bir defa onu hocalarımız daha iyi bilir :)
Maşallah 🧿

deniz1111

Yeni Üye
Bilgiler için çok teşekkür ederim rahatsız etmemek için çok yavrulara yaklaşıyorum ama geldiğimden beri ottuklerini duymadım. Normal mi? Yada otmemeleri tok olduklarını mi gosteriyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ötmemeleri tok olduğunu göstermez. Halsizleşip sessizleşedebilirler bir süreden sonra. Bakıp kursak boşsa desteklemek zorundasınız.

deniz1111

Yeni Üye
Bu sabah kalktım 3. Yavruda gelmis 😊 anneleri besliyor o yuzden cok ellemiyorim son bir yumurta kaldi. Ama dolu mu bilmiyorum. Yavrular yuvaya pisledikleri için heryere pislemisler. Sizce ne zaman temizlenmelidir. Anne o kadar uğraşıp kagitlarla yuva yaptı sıkıntı olur mu?

deniz1111

Yeni Üye
Merhaba Son yumurtada bu sabah delikler fark ettim ancak yumurtadan ötme yada vurma sesi gelmiyor. Az oncede kontrol ettim flash a tuttum dolu yavru var ama hareket görmedim. Acaba yavru icerde olmuş olabilir mi? 21 ocakta yumurtlamisti bu yumurta tam 21 gün oldu vakti var hala ama deliklerin olmasi ve ses gelmemesi beni tedirgin etti. Beklemelimiyim sizce?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Yumurtayı nemlendirdiniz mi? Flaşla bakıp orta kısımdan delikler olan yerden az biraz kırabilirsiniz. Yavruya zarar vermeyecek şekilde tabi.
Yavruların hepsi çıktıktan sonra iki günde bir yuvalık temizliği yapabilirsiniz.

deniz1111

Yeni Üye
Maalesef 4. yavru tam gelismemis bu yüzden öldü :( az önce yuclvayo temizledim. Ancak anne ve baba yuvaya dokunmama kızdı asla içeri gitmiyorlar. Disi tüm yuvayı kestiği kayıtlardan yapmıştı. Yalasi görünce girmiyor ne yapabilirim 😞

deniz1111

Yeni Üye
Her 2 günde bir temizlenmesi lazim demişsiniz. Bu şekilde napicam bilmiyorum. Talasi istemiyor kayıtlarda artık kaka olmuştu mecbur attım.

Üst Alt