• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sevda papağının dışkısı problemli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eyiryah

Yeni Üye
Sanırım Sevda papağının dışkısı sağlıklı değil fakat sağlıklı olup olmadığını kesin anlamda merak ediyorum. Bu kadar siyahımsı olması sizce normal mi? Değilse ne tavsiye edersiniz? Kuşum enerjik ve oldukça sosyal. Ordan buraya atlayıp ötüyor. Veteriner kliniklerinin genellikle sağlık problemi olduğunda önerdikleri yem premikslerinden biri digestive avicare markalıydı sanırım bu ürünü önerir misiniz?

Ekli dosyalar

Eyiryah

Yeni Üye
Daha belirgin şekilde attım. YZ de soracağım en kötü veterinere kliniğine götürüp dışkı hakkında soru sorarım.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Daha belirgin şekilde attım. YZ de soracağım en kötü veterinere kliniğine götürüp dışkı hakkında soru sorarım.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun
Kafes çok minik ızgara yok dışkılar bakteri saçıyor, ızgaralı kafese geçin lütfen, bu kafes aşırı dar onun için😔
Kafesi temizleyin ve beyaz peçete serin üzerine dışkılasın görelim bakalım
Takviye ne veriyorsunuz?
Probiyotik bağışıklık sistemi içindir bağırsak florasını düzenler mutlaka verilmeli
Avicare den daha etkilidir
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Rutin olarak verilmelidir

Eyiryah

Yeni Üye
Resimden ötürü öyle gözükmüş olmalı, kafes dar değil yinede kuş sağlığı için olumlu yanıtınız için teşekkürler. Önceden sağlık problemi ile karşılaşmıştık digestive avicare, probiyotik enzim, birde Multi vitamin ile zencefil içeren bir ilaç gibi bir şey daha kullanmıştım. Daha sonralarda uzun süre ilaç açalı vakit geçtiği için atmıştım. Şuan herhangi bir ilaç/yem premiksi vermiyorum. Kuş kumu vs her daim kafes içerisinde yer alıyor. Normal veteriner kliniği götürmeyi düşünüyorum egzotik veteriner klinikleri oldukça uzak kalıyor. Yem premiksi önerilerin için teşekkürler. Şuan sanırım probiyotik-enzim tozu ve Digestive avicare kuşun can sağlığı için elzem bundan ötürü bunları almayı düşünüyorum tabiki veteriner hekimi önerirse. (Avicare markalı digestive, Multivitamin, ginger finger ve probiyotik enzim tozları paket halde kullanmıştım.)

Ekli dosyalar

Eyiryah

Yeni Üye
Şuan ki dışkısı. Oldukça enerjik, oyuncu ama emin olmamak kasidesiyle bana zayıf gibi geldi elimle yoklayacağım. Göbeği var gibi yem yememekten ötürü zayıflama anladığım kadarıyla yok. Dışkıda normaleşme olursa belki sadece destek olması kasidesiyle ilac/yem premiksi alırım. Tekrardan teşekkürler. (Göğüsün alt kısmı)

Ekli dosyalar

Eyiryah

Yeni Üye
Tavsiyeniz için teşekkürler. Şuan ki klinikte kuş hekimi yokmuş 10 ila 14 arasında geliyormuş yarın götürmeyi düşünüyorum. Ailem aşırı üzerine düştüğünü normal geçeceğini söylüyor. Götürsem mi yoksa kendi kendine düzelir mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tavsiyeniz için teşekkürler. Şuan ki klinikte kuş hekimi yokmuş 10 ila 14 arasında geliyormuş yarın götürmeyi düşünüyorum. Ailem aşırı üzerine düştüğünü normal geçeceğini söylüyor. Götürsem mi yoksa kendi kendine düzelir mi?
Düzelmez rontgen gerekli ve tedavi edilmeli

Eyiryah

Yeni Üye
Düzelmez rontgen gerekli ve tedavi edilmeli
Bana bu ilaçlardan verdi. Gittiğim veteriner kliniği egzotik veteriner kliniği değildi röntgen gerektirecek kadar ciddi olmadığı koordinasyonun iyi olduğunu 1 hafta içerisinde dışkıda düzelme vs olmazsa randevu alıp gitmemi önerdi. Bu verdiği ilaçlardan her birini yarım suluğa 2 şer damla eklemi tavsiye etti. Sizce bu tavsiye normal mi yanlış tavsiye verip sonra kuşun sağlığıyla oynamak istemem. (Yarım suluğa bu yem premikslerinden her birinden ikişer damla eklememi önerdi.)

Ekli dosyalar

Eyiryah

Yeni Üye
Ayrıca bu ilaçlar/yem premiksleri bittiğinde ne kullanmamı önerirsin?
Multivitamin için:
Sindirim için:
vss.. tekrardan teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bana bu ilaçlardan verdi. Gittiğim veteriner kliniği egzotik veteriner kliniği değildi röntgen gerektirecek kadar ciddi olmadığı koordinasyonun iyi olduğunu 1 hafta içerisinde dışkıda düzelme vs olmazsa randevu alıp gitmemi önerdi. Bu verdiği ilaçlardan her birini yarım suluğa 2 şer damla eklemi tavsiye etti. Sizce bu tavsiye normal mi yanlış tavsiye verip sonra kuşun sağlığıyla oynamak istemem. (Yarım suluğa bu yem premikslerinden her birinden ikişer damla eklememi önerdi.)
Veterinerin verdiği avicare seti ve genelde bunlar verilir ticari amacı çoktur
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir bağırsak florasını düzenler
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Bizler Röhnfried takviye ediyoruz
Tercih sizin

Eyiryah

Yeni Üye
Teşekkürler tavsiyeniz için. Bu başlığı kilitleyim mi eğer yapabiliyorsam?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...