• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sevda papağanımda bir sorun mu var?

vudgor

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar hem bu forumda hem de kuş sahibi olma konusunda daha yeniyim. Kuşum yaklaşık olarak 4 aylık bir sevda papağanı ve ben kişiliğim gereği çok üzerine titriyorum kuşumun. Burada önerilen takviyeleri ve diğer yardımcı gıdaların tamamını temin ettim ve düzenli olarak kullanmaya başladım. Entrobac, Bt Amin Forte, gervit w, grit kuş kumu, vs vs. Dışkı takibi yapmayı eksik etmiyorum elbette ve elimden geldiğince kuşumu dengeli bir şekilde beslemeye çalışıyorum lâkin kuşumda ben dışarıdan bir sorun göremsem de (halsizlik, iştahsızlık gibi) dışkıları sürekli farklılık gösteriyor. Sizce bu normal bir durum mu yoksa bir aksiyon almalı mıyım? Dışkı görsellerini ekleyeceğim şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

vudgor

Yeni Üye
Ek bir açıklama olarak görselde dışkılar siyah gibi çıkmış ama aslında yeşil gibi yalnızca ikinci resimde kahverengi gibi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ek bir açıklama olarak görselde dışkılar siyah gibi çıkmış ama aslında yeşil gibi yalnızca ikinci resimde kahverengi gibi
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
Maşallah SüphanAllah çok güzel🤗🤲
Bu arkadaş tüyde haftada 2 defa btAmin forte takviyesi yapın lütfen
Zeolit tozu tavsiye ederim, iç parazit olasılığını ortadan kaldırır, kuşlar için olanı mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur 👍
Yemine sabah mercimek tanesi kadar serpin (günde 1 defa) yesin
En az 15 gün verin yanetkisi yoktur bağırsak florasını düzenler ve çok fayda sağlar

Ekli dosyalar

vudgor

Yeni Üye
Zeolit tozu tavsiye ederim, iç parazit olasılığını ortadan kaldırır, kuşlar için olanı mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur 👍
En az 15 gün verin yanetkisi yoktur bağırsak florasını düzenler ve çok fayda sağlar
Teşekkür ederim Demet Hanım. Takviye çizelgem şu şekilde;
Pazartesi-Gerwit
Çarşamba- Entrobac
Cumartesi- BT Amin Forte
Haftada iki defa BT Amin Forte kullanacak isem hangi gün kullanmalıyım? Bir de kuşumun bir sağlık problemi yok öyle değil mi tüy döneminden başka? Bana sanki ishalmiş gibime geldi. Biraz pimpirikli birisiyim o yüzden bir şey olmadan aksiyon almak istiyorum. Ayrıca tüy döneminin bittiğini nasıl anlayabilirim? Çok fazla soru sorduğum için kusura bakmayın lütfen.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, b vitamini pzt, çarşamba entrobac, cuma gervit ve pazar tekrar b vitamini yaparsanız daha uygun olur. Pzt sade su şeklinde çizelgenize devam edebilirsiniz. Çocuğunuzun sebze tüketimi iyiyse multivitamini 3 haftada 1 de kullanabilirsiniz. İshal için Demet hanım zeolit tozu önermiş :) yeminin darının üzerine bir mercimek tanesi büyüklüğünde serpiştirin çocuk tüketsin. Bazen tüy dönemlerinde ağır geçirebiliyorlar dışkı değişimlerine yansıyabiliyor. Tabi gözlemi hiç bırakmayın, su içeriği fazla olan sebzeleri daha az verebilirsiniz bir süre marul, salatalık gibi. Aklınıza bir şey takılırsa sormaktan hiç çekinmeyin elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız🙏🏾 tüy dönemini atlattığını tüylerinin daha belirgin şekilde düzeldiğini gördüğünüzde daha net anlayabilirsiniz. Dışkı değişimi tükettiklerine göre bile değişim gösterebiliyor. Hali keyfi yerindeyse, ötüyorsa, neşeliyse bir problem yoktur🙏🏾😊yine de dediğim gibi gözlemi bırakmayın tabiki. Bende sizin gibi evhamlı ama bir mubiş annesiyim çok iyi anlıyorum sizi😅🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim Demet Hanım. Takviye çizelgem şu şekilde;
Pazartesi-Gerwit
Çarşamba- Entrobac
Cumartesi- BT Amin Forte
Haftada iki defa BT Amin Forte kullanacak isem hangi gün kullanmalıyım? Bir de kuşumun bir sağlık problemi yok öyle değil mi tüy döneminden başka? Bana sanki ishalmiş gibime geldi. Biraz pimpirikli birisiyim o yüzden bir şey olmadan aksiyon almak istiyorum. Ayrıca tüy döneminin bittiğini nasıl anlayabilirim? Çok fazla soru sorduğum için kusura bakmayın lütfen.
Merhaba gerwit w yi 2 haftada 1 verebilirsiniz
Bu arada örn: ptesi bt, çarşamba entrobac, ctesi bt verebilirsiniz
Yulaf doğal probiyotiktir yemine katın tüyden çıkmaya yardımcı olur
Mevsim değişikliğinde çoğunluk kuşlarımız şuan tüyde ler 2/3 hafta sürebilir🤗🤲

Paşa01

Aktif Üye
Demet hncığım cidden zelolit tozu mucize. İyiki bu sayfayı iyiki sizleri tanımışız. Cidden 10 gün kullandım bal kuzularıma dışkılar boncuk gibi oldu çok şükür allaha.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hncığım cidden zelolit tozu mucize. İyiki bu sayfayı iyiki sizleri tanımışız. Cidden 10 gün kullandım bal kuzularıma dışkılar boncuk gibi oldu çok şükür allaha.
Merhaba maşallah SüphanAllah çok sevindim şifa olsun inşallah 🤗🤲

Üst Alt