• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sevda Papağanım Kriz Geçiriyor

guuyer

Yeni Üye
Merhaba,

4 aylık petshopdan sahiplendiğim bir sevda papağanım var. Fakat bu hafta sanırım yediği birşey zehirledi yada alerji yaptı. O gün boyunca kustu. Ertesi sabahta devam edince veterinere götürdüm. Bilmiyorum herkesde aynı mı ama kimse kuşa bakmak istemiyor.
Zaten veterinerde güç bela rica minnet baktı. Neyse antibiyotik ve vitamin verdi fakat ağızdan verimesi gerekiyormuş. Kuşum bu arada ele alışkın değil. Eli asla sevmez ve veterinerde ağızdan ilaç verilirken çok debelendi. İlaçlar fayda etti sanırım kusması düzeldi ama ertesi gün uçup perdeye çaptı ve sırt üstü haraketsiz kaldı. Elimle düzelttim falan çok korkmuştu. Bugün yine aynı şekilde hızlıca uçup önce cama çarptı sonra perdeye ayağı takıldı. Ayağını kurtarmaya çalışırken de felç gibi olduğunu fark etmemiştim 1 metreden parkeye düştü. Yine sırt üstü düştü panikle elime aldım. Mindere koydum ayıldı gibi oldu. Biraz yem yedi uçtu aradan 2 saat geçti kafesinde kriz geçirdi yine ters döndü ve hareketsiz kaldı. Çok uzun yazdım biliyorum ama çarem yok. Haline çok üzülüyorum. Veterineri aradım birşey söylemiyor. Fikri, önerisi olan varsa çok sevinirim teşekkürler.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. Sinirsel bir durum olabilir. O anın videosu var mı?
Kusmadan önce yediği şeyler neler? Hangi yemi ve takviyeleri kullanıyorsunuz?

guuyer

Yeni Üye
Merhaba,
Videosu yok maalesef öyle görünce bende panik oldum.
Kusmadan önce çilek ve patates yedi.
Gold wings papağanlar için olan kapalı yemi ve krakerini kullanıyorum.
Takiye olarak veteriner avicare in 3 ürününü verdi.
Ele alındığında kriz geçiriyor. sakinleştirici verdi yine ağızdan vermem gereken ama kuşa el değdiğinde direkt kasılıyor.
Pek umudum kalmadı antibiyotik almazsa olmaz diyor illa veteriner. Bende kendi elimle öldürmek istemiyorum.

guuyer

Yeni Üye
Cevap için teşekkür ederim. Dün gece felç oldu. Ayakları tutmuyor ve kafasını kaldıramıyor. Sabah üniversitenin hayvan aciline götürdüm. Şırınga ile solisyon verdi öyle besleyebilirmişim başka birşey yapılamazmış.

Zeus

Müdavim
Cevap için teşekkür ederim. Dün gece felç oldu. Ayakları tutmuyor ve kafasını kaldıramıyor. Sabah üniversitenin hayvan aciline götürdüm. Şırınga ile solisyon verdi öyle besleyebilirmişim başka birşey yapılamazmış.
Geçmiş olsun çok üzüldüm 🥺 neden olmuş, nasıl olmuş?

guuyer

Yeni Üye
Net birşey söylemediler. Beslemek için solisyon ve epilepsi ilacı verdi. Salı nöroloji ye randevu aldım. Ama durumu çok kötü ayakları iyice kapandı. Sürünerek hareket ediyor. Zorla elle besliyorum. :cry:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
D vitamini verebilirsiniz. Nerede ikamet ediyorsunuz? Geçmiş olsun tekrardan. İnşallah iyi haberlerini alırız.

guuyer

Yeni Üye
Deneyeceğim zaten bir çarem kalmadı. Ankaradayım. İyi temennileriniz için teşekkür ederim. Umarım sağlık haberini de verebilirim.

Zeus

Müdavim
Deneyeceğim zaten bir çarem kalmadı. Ankaradayım. İyi temennileriniz için teşekkür ederim. Umarım sağlık haberini de verebilirim.
Röntgen falan çekildi mi? Ziraat fakültesi gece de açıkmış yakınsanız götürebilirdiniz aslında. Röntgen falan çekiliyor orada, acil kısmı açık oluyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Keçiören hayvan hastanesinde 3 kanatlı uzmanı var. Fakülte keppra mı verdi?

guuyer

Yeni Üye
Evet bizede keppra verdi. 8 saatte bir vermeye çalışıyoruz. Bizi veterinerimiz Ankara üniversitesi hayvan hastanesine yönlendirdi. Cumartesi acilde 2 kişi vardı. Röntgeni bırak eline bile alıp bakmadılar. Randevu al nörolojiye git dediler. Bugün artık kanatları da tutmuyor. İlaçlarınıda içmiyor. Hareketsiz uyumaya çalışıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet bizede keppra verdi. 8 saatte bir vermeye çalışıyoruz. Bizi veterinerimiz Ankara üniversitesi hayvan hastanesine yönlendirdi. Cumartesi acilde 2 kişi vardı. Röntgeni bırak eline bile alıp bakmadılar. Randevu al nörolojiye git dediler. Bugün artık kanatları da tutmuyor. İlaçlarınıda içmiyor. Hareketsiz uyumaya çalışıyor.
ACİL olduğu için kanatlı uzmanı olmuyor %99
Keppra yı nöbetler için vermiş, fakat sizin kuşunuz ne için nöbet geçiriyor, onu uzman vermeliydi.tahlil rontgen den sonra😔ataklar durdu mu?
İsterseniz yarını beklemeyin,
Keçiören hayvan hastanesinde 3 kanatlı uzmanı var
Telefon edip gidin. Etlikte Gülhane den yukarıda, Etlik camii yukarısı biraz, Lokman Hekim hastanesine gelmeden, ilkokulun karşısında

guuyer

Yeni Üye
Keçiören hayvan hastanesine getirdik. Muayene oldu biz elle besleyemediğimiz için klinikte bıraktık. B12 eksikliğinden de olabilir dedi, korktuğu için de felç geçirebilir dedi. Yarınki randevuya kadar kalacak. Bilmiyorum başka ne yapabilirim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Keçiören hayvan hastanesine getirdik. Muayene oldu biz elle besleyemediğimiz için klinikte bıraktık. B12 eksikliğinden de olabilir dedi, korktuğu için de felç geçirebilir dedi. Yarınki randevuya kadar kalacak. Bilmiyorum başka ne yapabilirim.
Herşeyi yaptınız, inşallah iyi olur🤲💓gerisi Takdiri ilahi 🤲💓

Zeus

Müdavim
Elinizden geleni yapmışsınız. Şimdi sıra onda iyi olacak 🙏🏻

Üst Alt