• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sevda Papağanim Dişarda Elden Korkuyor

yanakorg

Yeni Üye
6 gün önce bir yerel petshoptan daha yeni gelmiş tahmini 3 5 aylık bir Sevda papağanı aldım 2 gün hiç dokunmadim sonra kafes içi egitimlere başladım kafes içinde yem yedirdim elimle kuş kafasını avucuma yaslayıp sevdiriyor elimden kaçacak yeri olmasına rağmen kaçmıyor kafes içinde ele alişkin ama dışarı elimle cikartiyorum 2 saniye sürmeden direk uçuyor yanına yaklaşmama izin veriyor tam elimi alttan almak için uzaticam kaçıyor zamanla düzelir mi yoksa kafes içinde daha uzun süremi beslemem gerekir ekledigim fotoğraf 3. Gününden ilk elime aldığım andan

Ekli dosyalar

yanakorg

Yeni Üye
Gagasının sağ ve sol taraflarında yarım yarım fullnsiyahliklar var

eyidas

Aktif Üye
Gagasının sağ ve sol taraflarında yarım yarım fullnsiyahliklar var
Merhaba forumumuza hoş geldiniz🥳
Maşallah çok güzel bir yavru henüz çok küçük bahsettiğiniz gaga yavru lekeleri 3 aya kadar devam ediyor. Tahmini 2-2.5 aylık. Zamanla se sevgiyle alışacaktır. Youtubedan perde yöntemi ve merdiven yöntemi videolarını izleyip uygulayabilirsiniz. Kafes içinde ve dışında merdiven yaptırmak büyük etkili. Ben boynuma alıp severek ve uyutarak alıştırdım sevdamı. Ayrıca kafes içi ve dışı elden dal darı yedirebilirsiniz. Elinizi ödül olarak kodlaması büyük ilerleme olur. Zaten çok kısa bir süre sonra insan olarak sahiplenecektir sizi. Tüyü kadar ömrü olsun insallah çok güzel bir yavru🐦🐦

eyidas

Aktif Üye
6 gün önce bir yerel petshoptan daha yeni gelmiş tahmini 3 5 aylık bir Sevda papağanı aldım 2 gün hiç dokunmadim sonra kafes içi egitimlere başladım kafes içinde yem yedirdim elimle kuş kafasını avucuma yaslayıp sevdiriyor elimden kaçacak yeri olmasına rağmen kaçmıyor kafes içinde ele alişkin ama dışarı elimle cikartiyorum 2 saniye sürmeden direk uçuyor yanına yaklaşmama izin veriyor tam elimi alttan almak için uzaticam kaçıyor zamanla düzelir mi yoksa kafes içinde daha uzun süremi beslemem gerekir ekledigim fotoğraf 3. Gününden ilk elime aldığım andan
Yanlış görmediysem kafeste hafif paslı yerler veya boyası dökülmüş kısımlar mevcut mu? Dikkat edin lütfen çok riskli olabilir Allah korusun

yanakorg

Yeni Üye
Paslı değil ama boyası dökülmüş 1 sene burada muhabbet kuşuma baktım bir sorun olmamıştı halende yaşıyor

eyidas

Aktif Üye
Paslı değil ama boyası dökülmüş 1 sene burada muhabbet kuşuma baktım bir sorun olmamıştı halende yaşıyor
Önce kafes içinde biraz daha alıştırma yaparak size tamamen güvenmesini sağlayın. Elden yem yedirmeye devam edin ama aç bırakarak yapmayın sakın bunu, sevdiği bir yiyeceği uzatabilirsiniz. Ayrıca merdiven eğitimine de mutlaka devam edin. Kafes dışına parmağınızda çıkarmayı deneyebilirsiniz bir süre sonra. Sürekli bolca sevin öpün koklayın. Kafes dışına tünek takın saldığınızda. Ayrıca perde yöntemi de etkilidir. Videoları izleyip uygulayabilirsiniz. Ama en büyük etken tabi ki sevgi çokluğu 🌸

Üst Alt