• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda Papağanı Yumurtladı

KusSever00

Yeni Üye
Arkadaşlar çift sevda papağanım var az önce gördüm yumurtlamış. Bunun boş mu dolu mu olduğunu nasıl anlarım. Sadece 1 yumurta var. Neler yapmalıyım? İçi doluysa nasıl bakmalıyım yumurtadan çıkınca? Cevaplarsanız sevinirim.

Melisa41

Tutkulu
Arkadaşlar çift sevda papağanım var az önce gördüm yumurtlamış. Bunun boş mu dolu mu olduğunu nasıl anlarım. Sadece 1 yumurta var. Neler yapmalıyım? İçi doluysa nasıl bakmalıyım yumurtadan çıkınca? Cevaplarsanız sevinirim.
Yavrular 1 hafta sonra oluşmaya başlıyor sanırım fener ile karanlık bir yerde yumurtaya bakın 1 hafta sonra kırmızı renkli damarlar görmeniz gerek doluysa yumurtalar diye biliyorum

Mert.

Eski Forumcu
Yavrular 1 hafta sonra oluşmaya başlıyor sanırım fener ile karanlık bir yerde yumurtaya bakın 1 hafta sonra kırmızı renkli damarlar görmeniz gerek doluysa yumurtalar diye biliyorum
Aynen melisa hocama katiliyorum damarlanma girerseniz doludur 5 gün veya 4 gün sonra oluşuyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zaten çiftleşme devam ettikçe iki veya üç günde bir yumurta gelmeye devam edecektir, yumurtaların çıkma tarihini not edin bir yere, en son yumurtanın tarihinden 1 hafta sonra kontrol edin fenerle, o zaman öğrenirsiniz dolu mu boş mu, hayırlı olsun inşallah 🙏

KusSever00

Yeni Üye
Zaten çiftleşme devam ettikçe iki veya üç günde bir yumurta gelmeye devam edecektir, yumurtaların çıkma tarihini not edin bir yere, en son yumurtanın tarihinden 1 hafta sonra kontrol edin fenerle, o zaman öğrenirsiniz dolu mu boş mu, hayırlı olsun inşallah 🙏
Hocam yumurtadan ne zaman çıkar? Çıkmazsa ne yapmalıyız?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam yumurtadan ne zaman çıkar? Çıkmazsa ne yapmalıyız?
Siz son yumurta geldikten 1 hafta sonra kontrol edin, yumurtlama tarihlerini de not alın ona göre 25 güne kadar çıkması gerekir eğer dolu oranı çok olursa boşları almazsınız yavrular çıkınca destek olur

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafes değişikliği vs yapmayın. Çokta bakmayın yumurtlara anaçlar reddedebilir. Siz sadece yuva temizliği yapın kızıştırıcı şeyler vermeyin. Yavrular çıkınca tekrar buraya yazabilirsiniz