• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanı yumurta

Shrelmas

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
1 dişi 1 erkek Sevda papağanım var. 31 Aralıkta ilk yumurtasını yaptı 10 ocakta ise 6.yumurtasını yaptı. Daha önceden de yumurtladı fakat yavru çıkmadı . Bugün baktığımda yumurtaların 8 tane olduğunu gördüm. Sonradan iki yumurta daha yapmış. Devamı olurmu bilmiyorum . 6 yumurta da boş gibi fakat son yumurtaları hangileri bilmiyorum ne yapmam gerek .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yeni yumurtalari ayırt edebiliyorsaniz eskileri kontrol edin ışıkla boşsa atın yeniler dursun

Shrelmas

Yeni Üye
Maalesef edemiyorum çünkü hepsi boş yumurta .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Taze yumurta kendini belli eder 😊 isterseniz bize foto atın bir anket şeklinde belirleyelim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben sevdanın 8 yumurta yapabileceğine inanmıyorum ikisi dişi olabilir mi diğeri erkek mi emin misiniz yumurtalar kaç günde bir geldi?

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Daha önceki üretimimde 9 yumurtayi gördüm şahit oldum kardeşim bide sanırım ikisi dişi mi diye sormuşsun 😊 o da bir ihtimal👍
Aynen abi yanlış yazmışım. nadir çıkıyor o dişiler abi keşke olsada görebilsem bende şüphelendim ikiside mi dişi diye aradan zaman geçip tekrardan yumurta gelince ihtimaller arttı kafamda ☺

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Shrelmas

Yeni Üye
Ben sevdanın 8 yumurta yapabileceğine inanmıyorum ikisi dişi olabilir mi diğeri erkek mi emin misiniz yumurtalar kaç günde bir geldi?
Bizde ilk 2 si dişi mi diye acaba demiştik fakat yumurtalar 2 gün ara ile geldi . Sordurduk eger düzenli ise erkektir diğeri dediler . Daha önceden de yumurtlamışlar eski sahıbınde oda boş yumurta almış . Bana geldikten sonra bir kez daha yumurtladı yine yumurtası boş bu 31 aralıkta yumurtladı ilk son yumurtası da 10 una denk geldi . Geçen hafta ilk defa çiftleştiklerini gördüm daha önce hiç denk de gelmemiştim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bizde ilk 2 si dişi mi diye acaba demiştik fakat yumurtalar 2 gün ara ile geldi . Sordurduk eger düzenli ise erkektir diğeri dediler . Daha önceden de yumurtlamışlar eski sahıbınde oda boş yumurta almış . Bana geldikten sonra bir kez daha yumurtladı yine yumurtası boş bu 31 aralıkta yumurtladı ilk son yumurtası da 10 una denk geldi . Geçen hafta ilk defa çiftleştiklerini gördüm daha önce hiç denk de gelmemiştim.
Kuşu elinize alabiliyorsanız popo kısmındaki çatı dediğimiz 2 adet kemik olur erkeklerde bu kemikler birbirine çok yakındır arada boşluk yoktur dişilerde ise boşluk vardır kontrol edebilirsin. Farkı hissedersiniz dişi ile erkek ise