• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et SEVDA PAPAGANI TUY DOKULMESI

kaptanpars

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy dokulmesi ve kabuklanam
Hastalık Belirti Tarihi
15 Tem 2026
Merhabalar yaklasik 1,5 yildir Sevda Papagani besliyorum. Cok hareketli ve bana aliskindi. Malesef 1 haftadir ense kisminda acilma basladi. Uzun tuy yok ama hep kucuk kucuk tuyler dokulmeye basladi ilk basta tûy dokme mevsimi diye dusundum. fakat takip yaptigimda dokulen yerde kabuk ve kirmizi biseyler var gibi yeni tuy yok gibi bu beni korkutmaya basladi. Kusumun istahinda hicbir sknti yok. Beslenmesi iyi. hareketliligi iyi. fakat sirtindaki olay beni korkutuyor. Veterine goturdum ama kedi ve kopeklerle ilgilendiklerini soyledi Bulundgum sehir kucuk oldugu icin veteriner bulamadim bilgili arkadaslar belki yardimci olabilir.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊 geçmiş olsun
♦ öncelikle dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
♦ Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
♦ Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Dr animal yada crystalin sprey alın ve püskürtün cildine
Veteriner kliniğinden alabilirsiniz yada internette bulunur

kaptanpars

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊 geçmiş olsun
♦ öncelikle dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
♦ Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
♦ Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Dr animal yada crystalin sprey alın ve püskürtün cildine
Veteriner kliniğinden alabilirsiniz yada internette bulunur
oncelikle cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Bunlari hemen temin edecegim . Son olarak acaba teshisiniz nedir neden boyle oldu herhangi bir hastaligimi var mantar parazit vs . diyaliz hastasiyim ayni zamanda eger herhangi bir hastaliktan suphenelendiysrnjz bulasma riski olabilirmi o konuda da aydinlatirsaniz cok sevinirim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
oncelikle cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Bunlari hemen temin edecegim . Son olarak acaba teshisiniz nedir neden boyle oldu herhangi bir hastaligimi var mantar parazit vs . diyaliz hastasiyim ayni zamanda eger herhangi bir hastaliktan suphenelendiysrnjz bulasma riski olabilirmi o konuda da aydinlatirsaniz cok sevinirim
Rica ederim
Size de çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 🤲🤲
Bulaş riski olmaz büyük ihtimalle
Sizden grip üst solunum yolu enfeksiyonu vs geçebilir fakat kuşlardan çok zor geçme ihtimali
Yinede maske takın yakın temasta
Deride bakteri olabilir, parazit de olabilir
Dr Animal veya Crystalin sprey mantar veya bakteri için çok fayda eder, dezenfekte eder ve antibakteriyeldir

kaptanpars

Yeni Üye
Rica ederim
Size de çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 🤲🤲
Bulaş riski olmaz büyük ihtimalle
Sizden grip üst solunum yolu enfeksiyonu vs geçebilir fakat kuşlardan çok zor geçme ihtimali
Yinede maske takın yakın temasta
Deride bakteri olabilir, parazit de olabilir
Dr Animal veya Crystalin sprey mantar veya bakteri için çok fayda eder, dezenfekte eder ve antibakteriyeldir
Cok tesekkur ediyorum ilginiz, cevabiniz ve iyi dilekleriniz icin. Ben hemen temin edip uygulamaya baslayacagim. Tekrar tesekkurler . Saglikli gunler dilerim herkese

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cok tesekkur ediyorum ilginiz, cevabiniz ve iyi dilekleriniz icin. Ben hemen temin edip uygulamaya baslayacagim. Tekrar tesekkurler . Saglikli gunler dilerim herkese
Estağfurullah rica ederim ne demek
Uygulamaya başladıktan sonra tekrar güncelleme yapın lütfen takip edelim, gelişme olmazsa başka yönteme geçelim

Ekli dosyalar