• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda Papağanı Sahiplenmek

fenası

Yeni Üye
Merhaba sevda papağanı sahiplenmek istiyorum Ankara'da yasiyorum, kesinlikle satın almak istemiyorum. Nereden sahiplenebileceğime dair bilgisi olan var mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elinizde gerekli malzemeleriniz var mı? Varsa görsel ekler misiniz? size neden kuş sahiplendirsinler mesela biraz kendinizden bahsetmeniz çok daha uygun olur.

Satın almama nedeniniz nedir? Kuş üretmek kolay bir iş değil. Hem masraflı hemde fazlasıyla zamanınızı alan bir süreç. Elbette ki ücretsiz veren olursa amenna ama gerçekten hakkıyla bakıp emeğinin karşılığını almak isteyen birinden de ücreti karşılığı alınabilir.

fenası

Yeni Üye
Elinizde gerekli malzemeleriniz var mı? Varsa görsel ekler misiniz? size neden kuş sahiplendirsinler mesela biraz kendinizden bahsetmeniz çok daha uygun olur.

Satın almama nedeniniz nedir? Kuş üretmek kolay bir iş değil. Hem masraflı hemde fazlasıyla zamanınızı alan bir süreç. Elbette ki ücretsiz veren olursa amenna ama gerçekten hakkıyla bakıp emeğinin karşılığını almak isteyen birinden de ücreti karşılığı alınabilir.
Neden henüz olmayan bir kuş için malzeme almış olayım? iki adet forpus papağanım var, birisi travmatik bir kuş ve bir yıldır ikisine de çok iyi bir şekilde baktığımızı düşünüyorum.
Dolayısı ile kuş bakmanın zahmetli olduğunun ben de farkındayım fakat satın alındığı zaman küçücük kafeslerde bir sürü kuş yetiştiriliyor, bu hayvanlara düzgün alan sağlanmıyor ve böyle bir sisteme para kazandırarak destek olmak istemiyorum. Bakıma ve yeni bir aileye ihtiyacı olan bir kuş varsa bunu tercih ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Forpus papağanlarınız varmış. İki Avcı türü bir arda bakmanın hiç kolay olmadığını bakan biri olarak dip not olarak düşmek isterim.

Yinede aradığınızı bulmanız dileğiyle diyelim.

fenası

Yeni Üye
Forpus papağanlarınız varmış. İki Avcı türü bir arda bakmanın hiç kolay olmadığını bakan biri olarak dip not olarak düşmek isterim.

Yinede aradığınızı bulmanız dileğiyle diyelim.
Sağ olun teşekkür ederim.

mortsvivants

Eski Forumcu
Siz neden henüz elimde olmayan bir kuş için malzeme almış olayım dersiniz, biz de insanlar neden gerekli şartları sunduğuna emin olmadığı birisine kuşunu sahiplendirsin diye sorarız. Siz gerekli kafes ve malzemelerim var, bakımını da yapabilirim derseniz verecek insan da emin olur güvenir ve sahiplendirir. Bu canlılar eşya değil neticede, verilecekse iyi bakıldığına emin olunursa verilir.

fenası

Yeni Üye
Siz neden henüz elimde olmayan bir kuş için malzeme almış olayım dersiniz, biz de insanlar neden gerekli şartları sunduğuna emin olmadığı birisine kuşunu sahiplendirsin diye sorarız. Siz gerekli kafes ve malzemelerim var, bakımını da yapabilirim derseniz verecek insan da emin olur güvenir ve sahiplendirir. Bu canlılar eşya değil neticede, verilecekse iyi bakıldığına emin olunursa verilir.
Eşya almak dediğimiz olay bir gün dışarı çıkıp gerekli her şeyin alınması ile hallolabilecek bir şey. Ben kimseye bana direkt kuşunuzu verin bakayım demiyorum. Kuşunu sahiplendirmek isteyen kişi ile konuşulur, onun güveni dahilinde de sahiplenirim diye düşünüyordum. Üstte de belirttiğim gibi satın almak istemiyorum ve bu hayvanların sahiplendirildiğini de göremedim maalesef. O yüzden bu siteyi görünce çok mutlu oldum, sorduğum soruda da belirttiğim üzere "bilgi almak" için üye oldum ve yazdım. İyi bakma konusunda olan endişeleri anlıyorum ama bu daha uygun bir dille sorulabilir diye de düşünüyorum.

mortsvivants

Eski Forumcu
Eşya almak dediğimiz olay bir gün dışarı çıkıp gerekli her şeyin alınması ile hallolabilecek bir şey. Ben kimseye bana direkt kuşunuzu verin bakayım demiyorum. Kuşunu sahiplendirmek isteyen kişi ile konuşulur, onun güveni dahilinde de sahiplenirim diye düşünüyordum. Üstte de belirttiğim gibi satın almak istemiyorum ve bu hayvanların sahiplendirildiğini de göremedim maalesef. O yüzden bu siteyi görünce çok mutlu oldum, sorduğum soruda da belirttiğim üzere "bilgi almak" için üye oldum ve yazdım. İyi bakma konusunda olan endişeleri anlıyorum ama bu daha uygun bir dille sorulabilir diye de düşünüyorum.
Umarım sahiplenirsiniz diyeyim o hâlde. Ancak mesela kendi açımdan düşünüyorum, kuşlarımı vermek durumunda kalsam ya da tamamen içimden gelse sahiplendirmek, önceliğim sizin ilk mesajda yazdığınız gibi bir yazı tipinde değil de "Sevda Papağanı sahiplenmek istiyorum, ona bakabilecek bilgim ve malzemelerim var" şeklinde yazılan bir yazı olurdu. Burada zaman zaman bu şekilde sahiplenmek isteyen oluyor ve genelde soruluyor yani size özel değildi bu sorular. İnsanlar bu sorulara cevaplarınızı görsün, güvensin ve sahiplendirsin diyeydi aslında.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Forpusla sevda biraz zor türler olur ikisi de kıskanç 🤣