• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda Papağanı Eş Alma

FatımaB.

Eski Forumcu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, benim yaklaşık 1 yaşında erkek sevda papağanım var. Eş almak için üreticiye gittim. Üretici dişi sevda papağanı ve daha büyük bir kafes verdi. Tavsiye üzerine kafese yuvalık ve tabanına da palmiye aldım. Fakat 2 gün geçmesine rağmen erkek kuşum sürekli dişiyi dövüyor. Dövmediği zamanlarda ise kafesin bir köşesinde kafese arkası dönük duruyor. Aldığım kişi inatla birkaç güne alışırlar dedi. Ne yapmalıyım?
Merhaba erkek yuvayı sahiplenmeli alışmalı, yuvalık lı olan kafeste erkek kalmalı, dişi yanına geldiği zaman, erkeğin üstünlüğü ortaya çıkar ve anlaşma olur😊

selinalt

Yeni Üye
Merhabalar dün itibari ile bir güncelleme oldu. Eve gelen ve daha önce kendisinin de uzun süre sevda papağanı beslediğini öğrendiğim bir arkadaşım dişi kuşun küçük olabileceğini söyledi. Ben de 2-3 gündür aldığım yerin yeni kuş getirmesini bekliyordum. Foruma yazdığım günden itibaren itibaren bir değişiklik de olmamıştı açıkçası. Dişi kuş ayrı kafelerde bile çok korkuyordu bir şey olacak diye üzülüyordum.. Dün itibariyle yaşını almış bir dişi kuş ile değiştirdik. Bizim oğlanla biraz didiştiler sonra öpüştüler sonra tekrar didiştiler.. Şimdi yan yana ayrı kafeslerde duruyorlar. Bu sabah ötüştüler biraz karşılıklı. e50 selenyum takviyesine de başlayacağım. Bulunduğum yerde hiçbir yerde bulamadım. Şehir dışına çıkıyorum inşallah alacağım😅 Önerilere açığım herkese ilgisi için çok teşekkür ederim🙏 Şimdiden iyi bayramlar,,

İnceleme için:

Son düzenleme:

selinalt

Yeni Üye
Merhaba erkek yuvayı sahiplenmeli alışmalı, yuvalık lı olan kafeste erkek kalmalı, dişi yanına geldiği zaman, erkeğin üstünlüğü ortaya çıkar ve anlaşma olur😊
Merhaba tekrardan yardımlarınıza ihtiyacım var. Belirttiğim gibi daha büyük bir kuş almıştım. yaklaşık 10 gün oluyor ve 5 gün selenyum taksiyesi de yaptım. Yan yana kafeslerden ötüşüyorlar ilgililer. Bizim oğlan yuvada çok vakit geçirmeye başladı ve palmiye dallarını parçalayıp sırtına sıkıştırıyor. Bunu görünce buluşturdum onları dışarıda da kafeste de. Fakat bizim oğlan sürekli dövüp kovuyor. Acaba cinsiyetle ilgili bir problem mi var? Bir de şimdi erkek olan kanatlarını açıp kafasını aşağı yukarı yaparak ötüyor. Yardım edebilirseniz çok sevinirim..😊

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba tekrardan yardımlarınıza ihtiyacım var. Belirttiğim gibi daha büyük bir kuş almıştım. yaklaşık 10 gün oluyor ve 5 gün selenyum taksiyesi de yaptım. Yan yana kafeslerden ötüşüyorlar ilgililer. Bizim oğlan yuvada çok vakit geçirmeye başladı ve palmiye dallarını parçalayıp sırtına sıkıştırıyor. Bunu görünce buluşturdum onları dışarıda da kafeste de. Fakat bizim oğlan sürekli dövüp kovuyor. Acaba cinsiyetle ilgili bir problem mi var? Bir de şimdi erkek olan kanatlarını açıp kafasını aşağı yukarı yaparak ötüyor. Yardım edebilirseniz çok sevinirim..😊
İkisi de erkek mi acaba ☺

selinalt

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable
şöyle göstereyim. Şimdi dişiye de biraz palmiye attım o da sırtına koymaya başladı. Oğlan yuvaya bir sürü palmiye taşımaya başlamış. Bunu erkek de yapar mı? Ben aslında ikisinin de dişi olabileceğini düşünmüştüm ama sırf taşıdığı için. Siz ne diyorsunuz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
şöyle göstereyim. Şimdi dişiye de biraz palmiye attım o da sırtına koymaya başladı. Oğlan yuvaya bir sürü palmiye taşımaya başlamış. Bunu erkek de yapar mı? Ben aslında ikisinin de dişi olabileceğini düşünmüştüm ama sırf taşıdığı için. Siz ne diyorsunuz?
İkisi de dişi olabilir dediğiniz gibi bana öyle geldi siz oğluşum diyince acaba dedim ama ikisi de Palmiyeyi sırtına takıyorsa dişi olabilirler 🙏🌸 @Semiha S. Ablam da baksın

selinalt

Yeni Üye
Diğer kuş da 10 gündür bende ne yapsam bilemiyorum artık.. Kanat açma hareketi falan.. Aldığım yere götürdüm o da kontrol edip erkek dedi. Zaten 1 yıldır kızgınlık yumurtası atardı yoksa dedi.. Konuştuğunu duyunca dişi kuş konuşmaz da dedi..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu sonda belirttiğiniz hareketi dişiler yapar ☺☺ kuyrukta taşımayıda dişiler yapar. Sanırım sizin kuş dişi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Diğer kuş da 10 gündür bende ne yapsam bilemiyorum artık.. Kanat açma hareketi falan.. Aldığım yere götürdüm o da kontrol edip erkek dedi. Zaten 1 yıldır kızgınlık yumurtası atardı yoksa dedi.. Konuştuğunu duyunca dişi kuş konuşmaz da dedi..
Çatı kontrolü yaptı mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kesinlikle dişi 🤣🤣🤣 dişilerin çiftleşme hareketi bu. Tek olan Erkekler genelde tüneğe sürtünür. Piyasada hatta cennetlerin dansı viral olmuştu. Ordada erkek kuşu kadın taklit ediyordu. Herkesin bildiği yanlış. Erkek sürtünür dans gibi hareket eder.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Her dişi kızgınlık yumurtası yapmaz. Böyle bir kesinlik yok. Bu türlerde dişide erkek kadar konuşur. Benim kız cevap bile veriyor 🤣🤣

selinalt

Yeni Üye
Her dişi kızgınlık yumurtası yapmaz. Böyle bir kesinlik yok. Bu türlerde dişide erkek kadar konuşur. Benim kız cevap bile veriyor 🤣🤣
Ah yapmayın..
Ben de şimdi böyle bir şey yapmıştım.. Bundan önce birlikte yuvalıkta kaldılar bir süre.. bizimkinin kanatlarını açtığını gördüm sadece yuvalıkta.. Ayırayım öyleyse tekrar..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ah yapmayın..
Ben de şimdi böyle bir şey yapmıştım.. Bundan önce birlikte yuvalıkta kaldılar bir süre.. bizimkinin kanatlarını açtığını gördüm sadece yuvalıkta.. Ayırayım öyleyse tekrar..
Diğeride büyük ihtimalle dişi. Onun için yuva kavgası ediyorlar . Hemen ayırın bir gaga darbesi öldürebiliyor.

selinalt

Yeni Üye
Diğeride büyük ihtimalle dişi. Onun için yuva kavgası ediyorlar . Hemen ayırın bir gaga darbesi öldürebiliyor.
Hemen ayırdım çok teşekkür ederim.. Vallahi benim çocuk bahtsız herhalde olmuyor bir türlü😂 Şimdi yazdım aldığım yere, abi bizim kuş dişi herhalde diye. Video istedi o da. Kanat açma hareketini attım. Dişi bu kuş dedi🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Senin kuşa erkek ayarlayacağım dedi. Bilmiyorum bakalım.. Bizimki de yuvayı hazırladı zaten.. Gelişmelerden haberdar edeceğim iyi ki bu forum varmış yahu😅

Hayır dişiye de alıştım yani bu gidişle 2 erkek kuş alacağım gibi duruyor🙃