• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sevda papağanı ele nasıl alıştırılır

bulut53

Yeni Üye
Merhaba petshoptan kuş almıştım 2 gün önce 4 aylık olduğunu söylediler elden korkuyo nasıl alıştırabilirim, ne kadar sürede alışır? bir kaç kere avucuma aldım o onu daha çok korkutur mu? kafese elimi soktuğumda kaçmıyor, parmağımı yanına koyduğumda sadece uzaklaşıyor. Daldarı yedirdim elimden, uzanmak için tüyleri temas ediyo fakat bir türlü parmağıma çıkmıyor bi kaç kere attı sadece ayağını parmağıma alışırmı sizce ve alıştırmak için ne yapmam gerekiyor?

Mistr35

Aktif Üye
Biraz büyük almışsınız alıştırmak için alıştırması biraz zaman alır ve birazda sabır şevkat her gün ilgilenirseniz en sevdiği yiyeceği elinzden vererek olabilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba petshoptan kuş almıştım 2 gün önce 4 aylık olduğunu söylediler elden korkuyo nasıl alıştırabilirim, ne kadar sürede alışır? bir kaç kere avucuma aldım o onu daha çok korkutur mu? kafese elimi soktuğumda kaçmıyor, parmağımı yanına koyduğumda sadece uzaklaşıyor. Daldarı yedirdim elimden, uzanmak için tüyleri temas ediyo fakat bir türlü parmağıma çıkmıyor bi kaç kere attı sadece ayağını parmağıma alışırmı sizce ve alıştırmak için ne yapmam gerekiyor?
Zamanla size alıştıkça parmağınızı yatar şekilde uzatın çıkar ☺ Zaman, ilgi, sabır ☺

zynpp.

Paylaşımcı
1 2 yaslarında yetişkin muhabbet kuşum var neredeyse 3 4 aydir benimle ve hâla parmağima gelmiyor avucumda sevdiği yiyeceklerden uzattigimda gelmek için heyacan yapıyor ama elimden korktuğu için gelip gelmemekte kararsızlığı oluyordu geldigindeyse tetikte yiyordu o kadar inatçiydi ki en ufak hareketimde gider ve asla geri elime gelmezdi şimdi avucumda yem görünce gelip yiyor hatta elimi kipirdatjnca rahatsız olup gagasıyla kıpırdatmamam için uyarı vuruşu yapıyor o beni ben onu anlamaya başladım.yakinda parmagimada gelicek inanıyorum sabirla ve zmanla oluyor görüyor ve hissediyorum.Sizde zmanla ve sabırla görucek ve ondaki değişimi hissedeceksiniz.

Üst Alt