• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et SEVDA PAPAĞANI ALIŞAMADI VE KORKUYOR

Kaptan_Pars

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
yok.
Merhabalar ben 2 ay önce bir sevda papağanı sahiplendim . Bulunduğum şehir dolayısıyla çok fazla seçeneğim olmadı ve sahiplendiğim yer 2 aylık olduğunu ve hemen alışabileceğini cinsiyetinin de dişi olduğunu söyledi fakat hiçbir bilgim olmadığı için ve papağan aşığı olduğum için sahiplendim. Daha önce de bir sevda papağanım olmuştu fakat 1 ay gibi bir sürede sadece oyuncak topunu sallayarak zamanla kolay bir şekilde bana alışmıştı. avucumda uyuyordu kendini sevdiriyordu oyunlar oynuyoduk vs. .. Evde 3 kişi yaşıyoruz çocuk yok dolasıyla onu ürkütecek hiçbir hareketimiz, ses tonumuz veya televizyon gibi ürkütecek hiçbir ortam yok. Aksine Mozart, Vivaldi gibi hep onu rahatlatcak şeyler dinletiyorum ve hep güzel bir ses tonuyla hitap edip konuşuyoruz ismi "Muhtar" . papağanımı ilk 2 hafta ortamına alışması için hiç kafesinden çıkarmadım . Sonrasında çıkardım ortama alıştı herşey güzel ama hiçbir şekilde yanıma gelmiyor ve acayip bir ürkeklik tedirginlik var bana karşı elimden sadece yem yemeye geliyor parmak uçlarımda durup yemi yedikten sonra veya en ufak bir hareketimde korkup kaçıyor. kafese de yanaşınca yine korkuyor. Konunun uzmanı arkadaşlara fotoğraflarını yüklüyorum vitaminini banyosunu yemini dal darısını hiç eksik etmiyorum ama çekingenliğini korkaklığını bir türlü kıramıyorum ve bu da beni üzüyor. Bana önerileriniz neler olur ? Ayrıca yaşı ve cinsiyeti hakkında bilgi verebilcek olan varsa da çok çok memnun olurum . Şimdiden teşekkür ediyorum .

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayı doğru 4 aylık civarı. Doğruda ilerlemişsiniz. Kafes içi eğitimine ağırlık verin. Yemini alın kafesten siz elinizle yedirin. Cinsiyet için hem daha küçük hemde bu türlerin görünüş olarak cinsiyetini anlamak zordur.

Kaptan_Pars

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevapladığınız için. Kafes içi eğitimini 2 hafta kadar yapmıştım dışarıya çıkarmadan önce evet elimden yem yiyor kafes içi ve kafes dışında da ama sadece parmak ucumda ve hep tedirgin şekilde ama yem olmazsa asla elime gelmiyor kafes içinde de yem olmazsa elimde hep kaçıyor sağa sola ama dediğim gibi en ufak hareketimde korkuyor ve benim hissettiğim kadarıyla elimi sadece yem yemek için bir aracı olarak görüyor. Yemini ne kadar süre çıkarmış bulunayım kafesinden . yani sadece elimden mi yesin , bir de dal darısından korkuyor sadece elime ufalayıp döktüğümde yiyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem ne kadar elinizden güvenerek yerse sizede o derece giderek güvenecektir. Yem dışında da akafeste ayaklarına parmağınızı uzatarak gelmesini sağlayın. Sürekli yapın. Bunları yaparken komut olarak bir seste çıkarabilirsiniz. Her o sesi çıkardığınızda zamanla aynı davranışı sergileyecektir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu arada ayak sağlığı için tahta tünek kullanın lütfen.

Kaptan_Pars

Yeni Üye
Bilgilendirdiğniz için teşekkür ederim söylediklernizi denicem bir süre... yemliği çıkardım şuan kafes eğitimini arttırcam gelişmeleri paylaşırım .
Bir de tırnakları çok uzun son sorum. o konuda ne yapılabilir . tahta tünek alırım o halde yarın merkezden.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bilgilendirdiğniz için teşekkür ederim söylediklernizi denicem bir süre... yemliği çıkardım şuan kafes eğitimini arttırcam gelişmeleri paylaşırım .
Bir de tırnakları çok uzun son sorum. o konuda ne yapılabilir . tahta tünek alırım o halde yarın merkezden.
Tahta tünek törpülemesine de katkıda bulunur. Ben tırnak kesilmesini önermiyorum. Yeri gelip kendileride gagaları ile uçlarını koparıyorlar.

Bu arada takviye kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız neler?

Kaptan_Pars

Yeni Üye
Petshopcu Funny Birds diye bir Multivitamin verdi 3 gün arayla suluğuna 3 damla damlatıyorum yeterli midir önereceğiniz şeyler varsa alabilirim ? Bir de kafesten hafta da kaç defa çıkarmalıyım _?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Petshop ürünleri maalesef yetersiz çöp 😕

Linkteki takviyeleri kullanmanızı öneririm.

Mümkünse günü dışarda geçirip sadece geceleri kafeste tutabilirsiniz. Özgürlüklerine düşkündürler. ☺

Kaptan_Pars

Yeni Üye
tamamdır ben linkteki ürünleri bulunduğum şehirde varsa alıyım yoksa sipariş vereyim hemen çok teşekkürler. Kafes içi eğitimini biraz daha arttırıp dışarıya bırakayım o halde genelde. :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Petshopta vs bulamazsınız. Profesyonel ürünler.

İnternet üzerinden bölünmüş alabilirsiniz. Sahtesini satanlarda var. Dikkat edin.

Mamaşst.com dan alabilirsiniz

Kaptan_Pars

Yeni Üye
Merhabalar başka bir konu açmak istemedim. Şuan verdiğiniz taktikle ve ürünlerle 9 gün içinde iyi bir gelişme yaşadık . biraz daha fazla yanaşmaya başladı bana papağanım mutluyum. Fakat şimdi ki sorunum şu 3 gündür farkettim , Gagasını birbirine çok fazla sürtüp dilini çıkarıp sokuyor ama herhangi bir mutsuzluk hastalık belirtisi veya ötüşünde bir skıntı yok sadece çok fazla gagasını birbirine sürtüp dilini çıkarıp sokmaya başladı nedeni ne olabilir ? Kalamar kemiği var gaga taşı var .

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Keyif gıcırtdatmasıda olabilir , sindirim içinde yapıyor olabilir. Genelde yaparlar sorun değil. Kafeste sürekli Girit kumda bulunsun. Siz yinede o anı yakalarsanız videoya alıp ekleyin bakalım.

Kaptan_Pars

Yeni Üye
Yeniden Merhabalar farklı konu açmadan buradan devam etmek istedim. verdiğiniz tavsiyeler sonrası sevda papağanımla aramız iyi baya bi yol katettik . fakat bir problemim var problemmi bilmyorum ama :) . Sevda papağanım kafamdan inmiyo tamam iyi bişey ama saç bırakmadı bende saçlarımı koparıp duruyor bir de telefonumdan inmiyor telefonumda elimde tuttuğum zaman kılıfı koparıp duruyor. Problemim ise şu " hiçbr şekilde sevdirmiyor bana kendini parmağımı uzattığım gibi ısırıp bırakıyor ama ciddi bir ısırık değil tabi tutup bırakıyor sadece yani elime gelmiyor parmağıma çıkmıyor vs tek geldiği yer saçlarım ve telefonum .. elime gelip sevdirmesi için napabilirim . teşekkürler şimdiden.

Üst Alt