Kaptan_Pars
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- yok.
Merhabalar ben 2 ay önce bir sevda papağanı sahiplendim . Bulunduğum şehir dolayısıyla çok fazla seçeneğim olmadı ve sahiplendiğim yer 2 aylık olduğunu ve hemen alışabileceğini cinsiyetinin de dişi olduğunu söyledi fakat hiçbir bilgim olmadığı için ve papağan aşığı olduğum için sahiplendim. Daha önce de bir sevda papağanım olmuştu fakat 1 ay gibi bir sürede sadece oyuncak topunu sallayarak zamanla kolay bir şekilde bana alışmıştı. avucumda uyuyordu kendini sevdiriyordu oyunlar oynuyoduk vs. .. Evde 3 kişi yaşıyoruz çocuk yok dolasıyla onu ürkütecek hiçbir hareketimiz, ses tonumuz veya televizyon gibi ürkütecek hiçbir ortam yok. Aksine Mozart, Vivaldi gibi hep onu rahatlatcak şeyler dinletiyorum ve hep güzel bir ses tonuyla hitap edip konuşuyoruz ismi "Muhtar" . papağanımı ilk 2 hafta ortamına alışması için hiç kafesinden çıkarmadım . Sonrasında çıkardım ortama alıştı herşey güzel ama hiçbir şekilde yanıma gelmiyor ve acayip bir ürkeklik tedirginlik var bana karşı elimden sadece yem yemeye geliyor parmak uçlarımda durup yemi yedikten sonra veya en ufak bir hareketimde korkup kaçıyor. kafese de yanaşınca yine korkuyor. Konunun uzmanı arkadaşlara fotoğraflarını yüklüyorum vitaminini banyosunu yemini dal darısını hiç eksik etmiyorum ama çekingenliğini korkaklığını bir türlü kıramıyorum ve bu da beni üzüyor. Bana önerileriniz neler olur ? Ayrıca yaşı ve cinsiyeti hakkında bilgi verebilcek olan varsa da çok çok memnun olurum . Şimdiden teşekkür ediyorum .
Ekli dosyalar
-
1.3 MB Görüntüleme: 16
-
1.3 MB Görüntüleme: 15
-
1.2 MB Görüntüleme: 15
-
1.3 MB Görüntüleme: 14
-
1.2 MB Görüntüleme: 11