• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Selamlar

Corqse

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 4544 merhabalar bu iki kuşu yavru iken aldım lutino kesin dişi şuan 8 aylık , pied ise 7 aylık kardeş değiller melodik ötüyor 3 5 tane şarkı biliyor yuvalık taktım ilgi alaka Süper yuvaya girip melodi yapıyor diside yanına giriyor fakat tünekte dişi çiftleşme pozisyonu yapınca bizim Hagi (pied) yanına gidip gagaliyor onu ilk defa Sultan besliyorum kafalar karışık :) birde kuştan çok anlayan bir arkadaş ilk resimi gördü pied dişi dedi acaba mi diyorum

Corqse

Yeni Üye
sultan cinsiyet ayrımında çok usta değilim ancak yuvaya girip melodik ötüyorsa dişiyi çekmeye çalışan bir erkektir yüzde 90. Gaga atma sebebi muhtemelen acemiliktir yakında inş devamı gelir aramıza hoşgeldiniz bu arada :)
çok teşekkür ederim hoş bulduk yıllardır beslemediğim hayvan kalmadı ama bu sultanlar bir başkaymış boş zamanımın çoğunu onların yanında hal ve hareketlerini takip ederek geçiriyorum alabildiğim her yemi her takviyeyi alıp en iyisini sunmaya çalışıyorum onlara bir kaç şarkı öğrendi bile erkek , şimdi yavru almayı çok istiyorum amacım ticari falan değil , zaten oyle bir şey olsa bir sürü arkadaşım var benden görüp merak salan onlara hediye edeceğim yavrulardan :) hatta eşim sıkıntı çıkarmaz ise kendime bile ayırabilirim başka bir büyük kafes alıp...

Corqse

Yeni Üye
Gerçek bir hobici görüyorum aynı bende yaşadım gerek balık gerek kuş hepsinde üretim tecrübesi de istiyor insan iyi baktığı canları satmaya kıyamıyor iyi yerlere gitsin istiyor aramıza tekrar hoşgeldiniz devamlı görmek isteriz sizi ins burada bir aile ortamı var sizde hoşgeldiniz ☺ bu arada durumla ilgili diğer üstatlarda yorumda bulunacaktır sultan konusunda daha tecrübeli onlar
geçen yem falan almaya gittiğimde kuşlara bakayım dedim en kenarda pısırık korkmuş bir yavru gördüm dayanamadım onuda aldım bakalım cinsiyet falan belli değil daha oda büyüsün onada arkadaş alırız :) şu an iyi ama toparladı kendini uçmalar falan güzel ilk geldiğin zor havalanıyordu tek sıkıntım takip ediyorum sadece dal darı yiyor kafesinde aspur yulaf muhabbet yemi var o sadece dal darı yiyiyor. Dal darı koymasam diğerlerini yermi bilmiyorum aç kalmasından korktugum için bende hep dal darısını eksik etmiyorum

Corqse

Yeni Üye
Ceresini tam karşıdan çekebilirsiniz flashsiz
şuan çalışıyorum akşama eve gidince çeker atarım takip ettim dal darıyı cıkardım bir gün boyunca koymadım diğer yemlere dokunmadı açlıktan ölür diye korkup tekrar daldarı koydum kendi büyüklüğünde darıyı bir günde temizledi :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kur ötüşü yapan erkek olur ve bence muhabbet aradan çıksa iyi bir eş olurlar 😂

Corqse

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kur ötüşü yapan erkek olur ve bence muhabbet aradan çıksa iyi bir eş olurlar 😂
çok teşekkür ederim hoşbulduk tekrardan, muhabbeti onların yanına tepkileri ne olur diye koymuştum erkek sultan biraz sert yapınca muhabbete zarar verir diye hemen kafesine geri koydum. Gerçi daha sonra hepsini aynı oda içine saldım garibim muhabbet yanlarına gidip arkadaş olmaya çalışıyor bizimkiler sanki kartal görmüş gibi kaçıyorlar hayvandan :) ama dişi lutinom sonra cok iyi davrandı ona agız agıza verdiler sanki besler gibi hareket yapıyor muhabbet kuşuna , dedim yoksa gönlümü kayıyor zaten daha bir hareket göremedik sultanlardan işe çomak sokmayalım :)

articulatio

Yeni Üye
Bakın aynı durum bende de var. Muhabbet Sultan'ın yanında hep hiç ayrılmıyor, Sultan'ın da umrunda değil:LOL:, fazla yaklaşırsa gagalayıp kovalıyor :D

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ailemize hoşgeldiniz muhabbetkusu erkek ama Sultandan hiç anlamam ustalar bilir 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa 5 gün teramiycn deri melhemi sürün cere ve ayaklarına ondan sonra tekrar foto görelim..ben dişiye de benzettim

Corqse

Yeni Üye
Kuşa 5 gün teramiycn deri melhemi sürün cere ve ayaklarına ondan sonra tekrar foto görelim..ben dişiye de benzettim
bu merhemi ne için kullanacağız bilmediğim için soruyorum affola bir rahatsızlıkmı gördünüz kuşta ?