• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ankete Sende Katıl şehmus bakıra kuşumu sahiplendirmelimiyim sizce

Kuşunu Yusuf'a geri vermeli miyim?

• Evet

Kullanılan: 5 26.3%
  • Hayır

Kullanılan: 14 73.7%

• Kullanılan toplam oy
    19
  • Anket kapatılmış .

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Maşallah süphanallah çook iyi görünüyor abi eline emeğine sağlık Allah razı olsun senden🥰

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Oyunu evet den yana kullanan kim acaba konu sahibi mi 🫠 vermeyin Şehmus bey kuşu maşallah koç gibi yapmışsınız. 🩷🙏🏻

altair

Müdavim
yani kedi ısırması gibi tedavisi çok zor olan bi durumu veterinerlere bile ulaşamadan tedavi etmemimi bekliyosunuz neden hayıra tıkladınız anlamıyorum @Aslı Ö. @Demet bükay @Semiha S. neden hayır dediğinizi merak ettim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yani kedi ısırması gibi tedavisi çok zor olan bi durumu veterinerlere bile ulaşamadan tedavi etmemimi bekliyosunuz neden hayıra tıkladınız anlamıyorum @Aslı Ö. @Demet bükay @Semiha S. neden hayır dediğinizi merak ettim
Hemen açıklıyorum
Kuş kedi tarafından ıssırıldı, günlerce evde kaldı, onca ısrardan sonra Şehmus BAKIR hocamıza (güvenmeme de dahil buna) gitti, tedavisi dört dörtlük yapıldı,
Çok fazla zaman kaybedildi
Telef olmak üzereyken hocamız şükürler olsun ki Allah ın izniyle, emeği, ilaçları bakımı ilgi ve zaman ile sağlığına kavuşturdu(çok fazla bütçesinden ayırdı, tedavi ve ilaçları)
Şimdi kesinlikle geri vermesini istemiyorum
Kuş ve ya herhangi bir canlı bakmak:
Sorumluk
Emek
Büyük bir bütçe
İlgi
Zaman ister

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

altair

Müdavim
Hemen açıklıyorum
Kuş kedi tarafından ıssırıldı, günlerce evde kaldı, onca ısrardan sonra Şehmus BAKIR hocamıza (güvenmeme de dahil buna) gitti, tedavisi dört dörtlük yapıldı,
Çok fazla zaman kaybedildi
Telef olmak üzereyken hocamız şükürler olsun ki Allah ın izniyle, emeği, ilaçları bakımı ilgi ve zaman ile sağlığına kavuşturdu(çok fazla bütçesinden ayırdı, tedavi ve ilaçları)
Şimdi kesinlikle geri vermesini istemiyorum
Kuş ve ya herhangi bir canlı bakmak:
Sorumluk
Emek
Büyük bir bütçe
İlgi
Zaman ister
abla ben şehmus abi sahiplenme teklifini ettikten sonra ertesi gün şehmus abiye verdim ayrıca etrafımdaki kendini kanatlı uzmanı diye tanıtan tecrübesiz veterinerler sayesinde kuş yanlış tedavi gördügügünden bakamadım kuş bende kaldıgı günlerce dogru düzgün uyumadan kuşu kontrol ettim ilaçlarını içirdim yemek yedirmeye çalıştım ama siz benim sorumsuz oldugumu ilgi vermediğimi zaman harcamadıgımı ve emek harcamadıgımı söylüyosunuz

altair

Müdavim
ısrardan sonra Şehmus BAKIR hocamıza (güvenmeme de dahil buna)
abla güvenmemem çok normal şehmus abiyi tanımıyodum sadece konu açtım ve bikaç kişi güvenebilirsin dedikten sonra şehmus abiye kuşu sahiplendirme kararı aldım neden günlerce ısrar etmişim gibi davranıyosun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
abla ben şehmus abi sahiplenme teklifini ettikten sonra ertesi gün şehmus abiye verdim ayrıca etrafımdaki kendini kanatlı uzmanı diye tanıtan tecrübesiz veterinerler sayesinde kuş yanlış tedavi gördügügünden bakamadım kuş bende kaldıgı günlerce dogru düzgün uyumadan kuşu kontrol ettim ilaçlarını içirdim yemek yedirmeye çalıştım ama siz benim sorumsuz oldugumu ilgi vermediğimi zaman harcamadıgımı ve emek harcamadıgımı söylüyosunuz
♦Sorumsuz yazmadım dikkatini çekerim
Sorumluluk ister yazdım
Aileye bağımlı gençler kuş besliyor, düşünmüyor ileri de ne olur, bir bütçeniz yok malesef aile ne derse o olmak zorunda
Kedi yaraladı kuşu, benim de kedim var yıllardır beraberler, tedbir alıyorum kuş ile kedi aynı yerde olunca herşey olabilir, dışardan bir kedi camdan girerse kuş orda olmamalıdır, aynı ortamda olmamalıdır, her sonuç olabilir,
♦Evet bu tedbirsizilk üzerine sorumsuzluktur
Her veteriner kuşa bakmaz bilmez iyi bir veteriner için bütçe gerekir,
♦ bütçe olmazsa kuş elde kalır, yanlış tedavi olur, bu bütçe yetersizliğidir
Kuşlarım belki benden daha çok seviyorsun kesinlikle çok üzüldün biliyorum
⚠Fakat Şehmus BAKIR olmasaydı sonuç ne olacaktı??
Düşün bakalım
Malesef ölecekti
Tekrar söylüyorum canlı beslemek bakmak, yem ve su ile olmaz
Sorumluluk emek ve bütçe ister

altair

Müdavim
♦Sorumsuz yazmadım dikkatini çekerim
Sorumluluk ister yazdım
Aileye bağımlı gençler kuş besliyor, düşünmüyor ileri de ne olur, bir bütçeniz yok malesef aile ne derse o olmak zorunda
Kedi yaraladı kuşu, benim de kedim var yıllardır beraberler, tedbir alıyorum kuş ile kedi aynı yerde olunca herşey olabilir, dışardan bir kedi camdan girerse kuş orda olmamalıdır, aynı ortamda olmamalıdır, her sonuç olabilir,
♦Evet bu tedbirsizilk üzerine sorumsuzluktur
Her veteriner kuşa bakmaz bilmez iyi bir veteriner için bütçe gerekir,
♦ bütçe olmazsa kuş elde kalır, yanlış tedavi olur, bu bütçe yetersizliğidir
Kuşlarım belki benden daha çok seviyorsun kesinlikle çok üzüldün biliyorum
⚠Fakat Şehmus BAKIR olmasaydı sonuç ne olacaktı??
Düşün bakalım
Malesef ölecekti
Tekrar söylüyorum canlı beslemek bakmak, yem ve su ile olmaz
Sorumluluk emek ve bütçe ister
abla kediyi ben eve almadım sokak kedisi kapıyı açtıgımızda aradan içeri girdi ve tutamadık nerden bileyim ben kapının arkasında kedi oldugunu şehmus abi biliyo zaten sokak kedisi oldugunu bütceye gelirsek böyle bi durumda ailem veteriner için para ayırdı sorun veterinerdi düzgün bi kanatlı uzmanı olan veterinere otobüsle gidebilirdim onuda otobüsle halledicektim şehmus abi sahiplendi lütfen oyunu değiştir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
abla kediyi ben eve almadım sokak kedisi kapıyı açtıgımızda aradan içeri girdi ve tutamadık nerden bileyim ben kapının arkasında kedi oldugunu şehmus abi biliyo zaten sokak kedisi oldugunu bütceye gelirsek böyle bi durumda ailem veteriner için para ayırdı sorun veterinerdi düzgün bi kanatlı uzmanı olan veterinere otobüsle gidebilirdim onuda otobüsle halledicektim şehmus abi sahiplendi lütfen oyunu değiştir
abla entrobac geldi nasıl kullanıcam
Bak Haziran 2024 te üye olmuşsun
Şuana kadar takviyen olmamış😔
Entrobac ın nasıl kullanılması gerektiğini bilmiyorsun
Çok üzgünüm işte bundan bahsediyorum
Benim için hepiniz ve beslediğiniz canlar çok kıymetli fakat, kuş hasta olunca değil her zaman takviyelerin verilmesi gerektiğini bilmelisiniz
♦Entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar katılacak, 7-8 saat sulukta kalacak sonra taze su ile değiştirilecektir
Haftada 1 defa normal zamanda verilmelidir

altair

Müdavim
Benim için hepiniz ve beslediğiniz canlar çok kıymetli fakat, kuş hasta olunca değil her zaman takviyelerin verilmesi gerektiğini bilmelisiniz
♦Entrobac yarım suluğa mercimek tanesi kadar katılacak, 7-8 saat sulukta kalacak sonra taze su ile değiştirilecektir
abla bende yavaş yavaş akıllanıyorum bukadar çok takviye gerektiğini çok geç ögrendim ben ve şu anda lazım oldukca alıyorum bence bu bi gerekçe olamaz

altair

Müdavim
bide entrobac ı 3 gün üst üste ver demiştin haftada 1 mi vereyim 3 gün üst üstemi

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Şuan neyin tartışması yapılıyor anlamadım. Kuş ciddi bir emek ve çaba sonrası sağlığına kavuştu ve kesinlikle Şehmus abide kalmalı size verilmesi taraftarı değilim. Ben bu foruma Şubat sonuna doğru katıldım 1 ay içinde takviyelerimi aldım ve çok fazla bilgi edindim bunun arkasına saklanmayın lütfen. Ayrıca bir anket açıldı herkes kendi hür iradesiyle oyunu kullanır kararı Şehmus abi verir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
@Demet bükay hanımın yazdıklarına imzamı atıyorum. Ekstra söylenecek birşey yok. Bu kuş tekrar size dönmemeli. Daha iyi bakım gerekiyor. Geçmişi böyle olan bir kuşun bağışıklığı herzaman yüksek tutulmalı en ufak firede eski haline dönmeye çok açık.