• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! şehmus bakıra kuşumu sahiplendirmelimiyim sizce

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ablam bu makale 6 ayda bir yapılması gerektiği söylüyor.Önlem amaçlı
Şehmus BAKIR hocamızla görüştüm
Zimec, Avromec Baymec bunlar 2-3 ayda bir vilmectin 6 ayda 1 önerilecek
İvermectin etkisi vilmectin de daha yoğun olduğu için 6 ay
Ben Zimec kullanıyorum 2-3 ayda bir uygulama yapıyorum
@Mert G.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Makaleye göre 6 ay diyor, gözde hocamız da İvermectin yoğun olduğu için 6 ayda bir iki doz uygun diyor, bende bundan sonra 6 ay olarak öneririm
Sıkıntı yok, düzelttim, sirke yararlıydı bir zamanlar şimdi zararlı, vilmectin in de günü 6 ay uygunmuş
Öyle öneririz bundan sonra,
Sende İmlâ kurallarına lütfen dikkat et tekrar uyarmak istemiyorum
Evet hocamızın yardımıyla mamaist ın bulundurduğu vilmectin ı seyrelttik bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz arkadaşlar ☺ @Mert G. Kardeşim seninle bu konuyu konuştugumuzu hatırlıyorum yazdıklarını okumadan düzeltmeden paylaşma 👍

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Evet hocamızın yardımıyla mamaist ın bulundurduğu vilmectin ı seyrelttik bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz arkadaşlar ☺ @Mert G. Kardeşim seninle bu konuyu konuştugumuzu hatırlıyorum yazdıklarını okumadan düzeltmeden paylaşma 👍
Tamam abi baya uzun süre sonra ilk kez oldu. Birdaha olmaz

altair

Paylaşımcı
abi ben gramajını falan sormuştum birde virkon s le dezenfekte ettikten sonramı bu parazit kovan ilacı kullanıcam bu ilaçları kullandıktan sonra kafes eşyalarını duruliycammı bilmiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
abi ben gramajını falan sormuştum birde virkon s le dezenfekte ettikten sonramı bu parazit kovan ilacı kullanıcam bu ilaçları kullandıktan sonra kafes eşyalarını duruliycammı bilmiyorum
Virkons kullanımı
1 lt suya yarım çay kaşığı ekleyip iyice karıştırınız. Yıkadığınız kafes gereçlerini bir kaç kez virkonslu suya bandırıp çıkarın ve kuruduktan sonra kullanabilirsiniz.

Respıratory Turbo( nefes açıcı) kullanımı
Haftada bir veya iki kez yarım içme suyuna 4 damla olarak sabah verilip akşam taze suyla değiştirelim. Hastalık zamanı duruma göre 5-7 gün verilebilir.

Vilmectin kullanımı
Kuşun ensesine deriye temas edecek şekilde bir damla yapılır ve bu 15 gün sonra ikinci doz olarak bir damla olarak tekrarlanır. Her altı ayda bir on beş gün arayla tedbir amaçlı iki doz yapılabilir.

altair

Paylaşımcı
Virkons kullanımı
1 lt suya yarım çay kaşığı ekleyip iyice karıştırınız. Yıkadığınız kafes gereçlerini bir kaç kez virkonslu suya bandırıp çıkarın ve kuruduktan sonra kullanabilirsiniz.

Haftada bir veya iki kez yarım içme suyuna 4 damla olarak sabah verilip akşam taze suyla değiştirelim. Hastalık zamanı duruma göre 5-7 gün verilebilir.

Vilmectin kullanımı
Kuşun ensesine deriye temas edecek şekilde bir damla yapılır ve bu 15 gün sonra ikinci doz olarak bir damla olarak tekrarlanır. Her altı ayda bir on beş gün arayla tedbir amaçlı iki doz yapılabilir.
sağol abi benim kuşun videosunu müsait olunca atarmısın bide virkons i kafesin tellerine virkon s li bezlemi sürücem yoksa spreylemi

Son düzenleme:

altair

Paylaşımcı
Virkons kullanımı

Vilmectin kullanımı
Abi ben kuşa ense damlasını döktümde küs resimdeki gibi durmaya başladı bakarmısın dökmeden önce böyle degildi20250514_171507.jpg

altair

Paylaşımcı
Virkons kullanımı

Vilmectin kullanımı
abi ben kuşun nefesi açılsın diye değil bit kovucu olarak almıştım bu respratoryi dediğin gibi yine suyunamı damlatıcam onun dışında benim kuşum odaya sıktığım oda spreyi yüzünden sanırım hava kesesi olması lazım tam neresı oldugunu hatırlamıyorum bu respratory iyi gelirmi veya zararı olurmu

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tüy döneminde halsiz olurlar. Oyüzden kafesten çıkarmayın. Takviyelerini yapınız. Ve semiha ablamın dediği fazla dökmüsseniz ondan olabilir

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...