• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sehir Dışına Çıkacağim

Deaft

Aktif Üye
Merhabalar bazı işlerim nedeniyle şehir dışına çıkacağim çift sevda papaganim 4 yumurta yapti 1nini yedi diğer 3 üne kuluckaya yatti ve 1 haftadir yatiyor baktim hepsi dolu şimdi ben 9 temmuzda gidiceğim bu kuşlari arabanin bagajinda biraksam sorun olurmu yem su degisikligi yaparim yumurta mamasi yapamam ama birakabilecegim kimse yok sorun olurmu 2 hafta eve donmeyecegim.Şimdiden teşekkürler.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuva terki yaşayabilirsiniz. Yaşamadan bilemezsiniz ama kuluçkada pek yer değişikliği önerilmez.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Merhabalar bazı işlerim nedeniyle şehir dışına çıkacağim çift sevda papaganim 4 yumurta yapti 1nini yedi diğer 3 üne kuluckaya yatti ve 1 haftadir yatiyor baktim hepsi dolu şimdi ben 9 temmuzda gidiceğim bu kuşlari arabanin bagajinda biraksam sorun olurmu yem su degisikligi yaparim yumurta mamasi yapamam ama birakabilecegim kimse yok sorun olurmu 2 hafta eve donmeyecegim.Şimdiden teşekkürler.
Arabada yavrularla nasıl olacak biz biraz fazla bakmaya başlayınca kuş yumurtaların hepsini kırmıştı sarsmamak gerekiyor. Bence başka bir çözüm yolu düşünün eve kamera koyabilirsiniz böylece izlersiniz 5-6 yemlik bırakabilirsiniz aynı şekilde suluk ve yaşadığınız şehir çok soğuk değilse cam açık bırakılır gece üşümeyeceklerinden emin olun, ben 1 hafta kuşlarımı çok bıraktım idare ediyorlar bir şekilde ancak yumurtalarla nasıl olur kesin bir fikrim yok ve eğer yavrular çıkarsa mama olmayacak 😕 bence eve kamera koymak ve acil durumda bir komşuya gidip bakmasını istemek en iyisi sürekli başında durmasa bile en azından bakmak için gidebilecek biri olursa iyi olur. Bu sıcakta kuşlar 2 hafta bagajda kalırlarsa net iyi şeyler olmaz onu biliyorum zaten kapkaranlık onlara en büyük eziyet olur bu ben 8 saat zor götürüyordum yolda molalar olsa bile, sakatlanmamaları için kafesin içindeki zararlı olabilecek her nesneye dikkat edin eğer evde bırakacaksanız yuvayı da sabitleyin bir yere duvara yada mobilya vs. bol su koyun cam da gece açık kalsın azıcık ve tavsiyem evdeki en büyük odaya koyun kapıyı da açık bırakın diğer odalardan hava gelsin, yavrular açısından nasıl olur bilmiyorum eğer daha zamanları varsa çıkmayacaklarsa sorun yok ama eğer çıkabilirlerse 2 hafta boyunca mamasız yaşamaları mucize olur. Trendyolda kameralar satılıyor ordan alıp kurulum yapabilirsiniz emanet edebileceğiniz biri olsa durum daha garanti olurdu tabi 🙏

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Katılıyorum arkadaşlarıma bırakın yumurtaları olmasını o canlar iki hafta boyunca arabanın bagajında kalması normal sayılamaz. Arada gelip bakan biri bile olsa hiç sağlıklı bir ortam olmaz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Arabanın bagajı demek onların sıcakta mahvolması demek
Komsu, akraba yoksa illaki bir petshop veya bir üretici vardır, arkadaşıma sürekli bırakıyorlar, yem ve su verilecek, sizde bırakın

Deaft

Aktif Üye
Arabanın bagajı demek onların sıcakta mahvolması demek
Komsu, akraba yoksa illaki bir petshop veya bir üretici vardır, arkadaşıma sürekli bırakıyorlar, yem ve su verilecek, sizde bırakın
Aslinda 6 saat yol çekerlerse haklisiniz bagaj sıkıntı kaldiğim yerde bir odaya koymaya çalişirim.Komşuya kuş birakmayi sevmiyorum en son biraktiğimda muhabbet kuşum öldü o yüzden komşuya birakmak istemiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aslinda 6 saat yol çekerlerse haklisiniz bagaj sıkıntı kaldiğim yerde bir odaya koymaya çalişirim.Komşuya kuş birakmayi sevmiyorum en son biraktiğimda muhabbet kuşum öldü o yüzden komşuya birakmak istemiyorum.
11 saat gittik hiç sıkıntı olmadı, taşıma çantası rahat olur, kafesi de koyun arabaya, molada su verin, klimayı ayaklara ve 1 çizgi yapın sıkıntı olmaz

Deaft

Aktif Üye
11 saat gittik hiç sıkıntı olmadı, taşıma çantası rahat olur, kafesi de koyun arabaya, molada su verin, klimayı ayaklara ve 1 çizgi yapın sıkıntı olmaz
Umarim yavrular o zamana kadar çıkarda dediginiz gibi yaparim

Deaft

Aktif Üye
Birde ek olarak 4 tane yapti birini yedi vs hala kendini kabartiyor ve şişik gibi ama sevdalarda yumurta sıkışması hiç duymadim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde ek olarak 4 tane yapti birini yedi vs hala kendini kabartiyor ve şişik gibi ama sevdalarda yumurta sıkışması hiç duymadim
Tüm kuşlarda olabilir, parmağınızla kontrol edin poponun sağ ve sol tarafına parmaklarınız nazikce bastırın, varsa belli olur, yan olabilir, öyle ise çevirebilirsin bastırmadan

Berkay62

Yeni Üye
Merhaba 15 günlük tatile gidicem uçağa binicem çift muhabbet kuşlarım var evde kimsem yok ne yapmam gerekiyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba 15 günlük tatile gidicem uçağa binicem çift muhabbet kuşlarım var evde kimsem yok ne yapmam gerekiyor
Merhaba, taşıma çantası ile kuşlarınıza uçakta yanınıza alabilirsiniz, izin veriliyor veya kafes içerisinde onlarla tatile çıkabilirsiniz yada bir komşunuz,akrabanız, üreticiye, petshopa bırakabilirsiniz,😊
Uçak için yolculuk kısa süreli olur, daldarı koyun çantaya binmeden önce su verin yeterli olur, 3-4 saat su içmeden gidebilirler😊👍

Berkay62

Yeni Üye
Merhaba, taşıma çantası ile kuşlarınıza uçakta yanınıza alabilirsiniz, izin veriliyor veya kafes içerisinde onlarla tatile çıkabilirsiniz yada bir komşunuz,akrabanız, üreticiye, petshopa bırakabilirsiniz,😊
Uçak için yolculuk kısa süreli olur, daldarı koyun çantaya binmeden önce su verin yeterli olur, 3-4 saat su içmeden gidebilirler😊👍

Berkay62

Yeni Üye
Sağolun teşekkür ederim bir petshopa bıraksam satmaz dimi tanıdık korkuyorum birine satmasın 😄😄

Üst Alt