• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sebzeli Mama

İspinozcu Hüseyin

Yeni Üye
İspinoz Uzmanı
Sebzeli Mama

Kuşlarımızı tek düze tohumlarla beslemek onların sağlığını maalesef olumsuz yönde etkileyecektir. Kısa bir zaman ayırarak, kuşlarınızın çok seveceği mamalar hazırlamak sizin elinizde.  Ben haftada bir bu şekilde sebze ve meyve ağırlıklı bir mama hazırlar ve tüm kuşlarıma sunarım. Özellikle üreme hazırlığındaki ve yavrulu kuşlarda çok faydasını gördüm.

İçindekiler

• Brokoli
• Havuç
• Elma
• Yeşil Kabak
• Zencefil
• Zerdeçal
• Beatiful Food Hazır Kuş Maması
• Besin takviyeleri

Bütün malzemeleri rende kullanarak inceltiriyoruz, hazır mamamızı ve diğer besin takviyelerimizi de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. On dakika bekledikten sonra mamamızı kuşlarımıza sunuyoruz.

Bu mamayı ispinozlarıma ve forpus papağınıma veriyorum, muhabbet kuşları da sevrek tüketeceklerdir. Ben yurtdışında yaşıyorum ve hazır mama olarak, içeriğine çok güvendiğim Beatiful Food isimli yerli mamayı tercih ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim. Her hafta kullandığınız meyve ve sebzelerde değişiklikler yaparak bu mamayı hazırlayabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Paylaşım için teşekkür ederiz :up:

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Paylaşım için teşekkürler ben salmaları merak ettim nasıl bir yerki acaba kuş cenneti gibi :)

İspinozcu Hüseyin

Yeni Üye
İspinoz Uzmanı
Yusuf Kürşat Akkuş' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler ben salmaları merak ettim nasıl bir yerki acaba kuş cenneti gibi :)
10 m2 lik bir kuşhane, birazdan resimlerini paylaşacağım forumda 😊