• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Şaşkın erkek muhabbet kuşu.

Oğuz

Paylaşımcı
Video da göründüğü gibi dişi beyaz mavi olan kuşum durmadan kur yapıyor erkek pasif kalıp dişinin altında kalıyor ve kaçıyor 😅 erkek ele alışkın dişi kuş ile 5 aydır beraberler benimle veya başkasıyla 5 aydır hiç teması yok
Erkekten yüz bulamayan dişi bu sefer tünekte kur ötüşü yapıp kafa sallıyor 😂 dişi kuşumu erkek eş istiyor diye almıştım ancak şuanda dişiye acıyorum erkekten fazla karşılık alamıyor
Erkek kur yapmaya başladığında fazla yüz vermiyor.
Her ikisi de 1 yaşında

Son düzenleme:

Omerft18

Paylaşımcı
Video da göründüğü gibi dişi beyaz mavi olan kuşum durmadan kur yapıyor erkek pasif kalıp dişinin altında kalıyor ve kaçıyor 😅 erkek ele alışkın dişi kuş ile 5 aydır beraberler benimle veya başkasıyla 5 aydır hiç teması yok
Erkekten yüz bulamayan dişi bu sefer tünekte kur ötüşü yapıp kafa sallıyor 😂 dişi kuşumu erkek eş istiyor diye almıştım ancak şuanda dişiye acıyorum erkekten fazla karşılık alamıyor
Erkek kur yapmaya başladığında fazla yüz vermiyor.
Her ikisi de 1 yaşında
Ayırma yöntemini denediniz mi

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maşallah çok güzeller. En kısa zamanda minik minik bebisler olur inşallah 😊😅

Omerft18

Paylaşımcı
Evet denedim pek bir fark olmadı erkek daha çok tellere kur yapıyor 😂
Hocam bazen kuşlar ne kadar çabalasak da eş tutmuyor başka bir kuşla tutar belki. Ayırma yöntemini kaç gün ve nasıl yaptınız

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba Buraya bakabilirsiniz bu konu hakkında. :)
Birde nacizane tavsiyem kumlu tünek kullanmayın. Kuşların ayak altlarına zarar veriyor. Bunun yerine tahta tünek kullanmanız daha sağlıklı.

Oğuz

Paylaşımcı
Hocam bazen kuşlar ne kadar çabalasak da eş tutmuyor başka bir kuşla tutar belki. Ayırma yöntemini kaç gün ve nasıl yaptınız
15 gün boyunca birbirlerini görücek şekilde yapmıştım dişiyi farklı kafese alıp erkeği ana kafeste tuttum yuvanın bulunduğu yani her ikisinede kızıştırıcı takviyelerde bulundum
dişi kafeste olsun veya olmasın erkek genelde tellere kur yapıyor =) dişiye kur yaptığı zamanda dişi karşılık veriyor ancak erkek kaçıyor =)

Omerft18

Paylaşımcı
15 gün boyunca birbirlerini görücek şekilde yapmıştım dişiyi farklı kafese alıp erkeği ana kafeste tuttum yuvanın bulunduğu yani her ikisinede kızıştırıcı takviyelerde bulundum
dişi kafeste olsun veya olmasın erkek genelde tellere kur yapıyor =) dişiye kur yaptığı zamanda dişi karşılık veriyor ancak erkek kaçıyor =)
Birbirlerini görmemeleri lazım ama duymaları lazım hocam. Erkek kuşunuz evcil mi?

Oğuz

Paylaşımcı
Birbirlerini görmemeleri lazım ama duymaları lazım hocam. Erkek kuşunuz evcil mi?
aynen öyle evcil oyuzdende ne yapıcağını bilmiyor
ama 5 aydır kendim veya başkası ilgilenmiyor ama erkek dişi hariç ilgilenecek bişey buluyor kafeste gaga taşı mineral blok vb. =)

Omerft18

Paylaşımcı
aynen öyle evcil oyuzdende ne yapıcağını bilmiyor
ama 5 aydır kendim veya başkası ilgilenmiyor ama erkek dişi hariç ilgilenecek bişey buluyor kafeste gaga taşı mineral blok vb. =)
Anladım. Büyük ihtimalle ondan. Kuşun karakteri bozulmuş 😂. Bu arada cidden öyle bir durum var. Evcil kuşlar genelde cansız nesnelerle veya sahibinin eliyle eş olduğunu falan sanarlar. Hayırlısı diyelim 🙃.

Oğuz

Paylaşımcı
Anladım. Büyük ihtimalle ondan. Kuşun karakteri bozulmuş 😂. Bu arada cidden öyle bir durum var. Evcil kuşlar genelde cansız nesnelerle veya sahibinin eliyle eş olduğunu falan sanarlar. Hayırlısı diyelim 🙃.
aynen öyle şuanda mesela videodaki kadar olmasada birbirleriyle kurlaşıyorlar daha önce birbirlerine yem kusuyorlardı birbirlerini kaşıyorlardı bu aralar yem kusmayı fazla görmiyorum ama kaşıma mevcut dediğiniz gibi hayırlısı =)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Attığım linkte Tuğrul bey detaylık anlatım yapmış sırayla onları deneyebilirsiniz eş tutmaları için.

AlicanG

Paylaşımcı
Kur sesleri dinletin faydası olur zararı olmaz.Dişi yuvalığa giriyor mu?