• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sarı idrar ve karın gurultusu

Raksu

Yeni Üye
Merhaba benim 1 yaşında dişi sultan papağanım var. Kuruma hastalığına yakalanmıştı. Tedavisini yaptık ve uzun süredir gayet iyiydi. Ayrı bir kafeste muhabbet kuşu getirdik yanına. Kuş gayet sağlıklı ama sultan papaganımın idrarı sari renkte gelmeye başladı ve karnından gurultu geliyor. İştah kaybı ve kilo kaybı da var. Karaciğer hastalığı mı böbrek enfeksiyonu mu yoksa bağırsak enfeksiyonu mu anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 25138

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkıda hastalık olduğu kesin bu yüzden önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun dışkı analizi ve röntgen çekilsin

Raksu

Yeni Üye
Enfeksiyon var gibi. Tedaviden kısaca bahseder misiniz ne kullandınız nasıl ve nekadar kullandınız
Triflucan kullandım. Kakasında sindirilmemiş yemler vardı. 1 hafta kullandım sonra kilo artışı oldu ve yemler gitti. Yarım suluğa 5 damla koyuyordum. İyileştiğini gözlemlediğimde 15 günde bir koymaya başladım.

Raksu

Yeni Üye
Dışkıda hastalık olduğu kesin bu yüzden önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun dışkı analizi ve röntgen çekilsin
Ankarada yaşıyorum götürdüğüm veterinerlerde kuş uzmanları olduğunu söylediler ama hiçbir tedavi edici bir şey yapmadılar. Önerebileceğiniz bir kuş uzmanı var mı ankarada?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bağırsak enfeksiyonu var kusta hala bakteriyel ilaç gerekebilir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kesin çözüm dışkı analizi.

Üst Alt