• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Şansın anlamlandıramadığım hareketi

Şans1

Aktif Üye
Merhabalar benim Şans isminde bir sultan papağanım var 40 gündür falan benimle bana bayağı bir alışık kuş ama bugün dışarıya çıkardığımda değişik hareket ve ses yapmaya başladı videosunu ekleyeceğim ve videodaki görünen kanadı diğer kanadından kısa ara ara tüylerini kendisi düşürüyor o kanadı da kısa kalmış
Hatta bir de ben videoyu çektiğimde izlemek istedim izlerken videoda çıkardığı sesi duyunca tekrar yaptı sonra birkaç kez daha denedim tepki vermedi bu sefer kafeste yapmıyor bu hareketi hatta biraz dışarıda durmaya başlayınca yine yapmıyor
Videoyu ekledim
Anlamlandıramadım yani 😵💫

Watch unnamed | Streamable

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sultan sahibi arkadaşlarım da yorumda bulunur ama kuşun genel görüntüsü de kabarık geldi. Kanatta belki sorun vardır yada refleksi bir durumda olabilir. Uçabiliyor mu peki.

Şans1

Aktif Üye
Sultan sahibi arkadaşlarım da yorumda bulunur ama kuşun genel görüntüsü de kabarık geldi. Kanatta belki sorun vardır yada refleksi bir durumda olabilir. Uçabiliyor mu peki.
Normalde kabarık durmuyor sadece omzuma çıktığında kabarıyor şöyle geldiğinden beri çok yükseklere uçamıyor sadece yerden çok az bir yere kadar uçmaya da korkuyor neredeyse hiç tercih etmiyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Normalde kabarık durmuyor sadece omzuma çıktığında kabarıyor şöyle geldiğinden beri çok yükseklere uçamıyor sadece yerden çok az bir yere kadar uçmaya da korkuyor neredeyse hiç tercih etmiyor
Kanatlarda sorun yoksa hastalık, çok kilo vs yoksa sağlıklı bir kuş uçar. Yani Sultanların şahsına münhasır özellikleri var bilirsiniz. Öyle bir şey olabilir mi ama öyle durmuyor gibi. Dediğim gibi refleksi bir durumda olabilir. Süreklilik arz edecek mi takip edin. Demet ablam da bir yorumlasın Sultan çok var onda. Hareketlerinin anlamlarını çözmüş biridir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar benim Şans isminde bir sultan papağanım var 40 gündür falan benimle bana bayağı bir alışık kuş ama bugün dışarıya çıkardığımda değişik hareket ve ses yapmaya başladı videosunu ekleyeceğim ve videodaki görünen kanadı diğer kanadından kısa ara ara tüylerini kendisi düşürüyor o kanadı da kısa kalmış
Hatta bir de ben videoyu çektiğimde izlemek istedim izlerken videoda çıkardığı sesi duyunca tekrar yaptı sonra birkaç kez daha denedim tepki vermedi bu sefer kafeste yapmıyor bu hareketi hatta biraz dışarıda durmaya başlayınca yine yapmıyor
Videoyu ekledim
Anlamlandıramadım yani 😵💫

Watch unnamed | Streamable
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Sultanlar da parazit olduğu zaman ani ses ve bu tepkiyi verirler
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Sultanlar da parazit olduğu zaman ani ses ve bu tepkiyi verirler
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Merhaba,
Sürekli ise demet hocama katılıyorum ve her halukarda parazit uygulayın, sürekli değilse hıçkırık tutmuş düşüncesindeyim.
İyi günler.

Üst Alt