• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! salyalı kusma

anydayykk

Tutkulu
merhaba, kuşum 1 haftadır geceleri öğürüp kusuyor, kursağından yemi ağzına getirip yiyor, fazlasını atıyordu. ayakları soğuk, iştahı yok normalden az yem yiyor gece kursağını doldurmuyor. üşüttüğünde de bunlar olduğundan dolayı, ve mevsim geçişiydi 5 gün antibiyotik kullandık dün son gündü. Dışkısı lekeliydi, o düzeldi sadece antibiyotik ile birlikte diğer belirtilee devam ediyor. antibiyotikten önce 3 gün probiyotik verdim geçirmediği için veterinere gittim zaten. Bu gece de hep salyalı kusmuş, göğsüne, yanaklarına ve başına bulaşmış salyası ve kurumuş, az önce gördüm ve bu gece diğer gecelerden daha çok kusmuş. bugün veterinere gideceğiz kursak mantarından korkuyorum şu an. 18 gün antibiyotik kullandık 25 ağustos ve eylülün bir kısmında, sonra şimdi de 5. çok uzun süre kullandık mantar mı gelişti acaba? Ve bu 18 gün antibiyotik öncesi burnunda ve dışkısında kötü koku vardı, antibiyotik ile geçti. sonra tekrar geri geldi, 3 gün probiyotik kullandım yine geçti. sonra da zaten bu 5 günlük tedaviye girdik. şu an kokladım kötü koku yok, salyası normal beyaz renkte kokladım kötü koku yoktu ama çok krokuyorum 🥲 kursak mantarı olabilir mi? zaten karaciğerinde büyüme var zorlamak istemiyorum derken ilaç kullanmaya devam ediyor bir yeri düzelteyim diyorum diğer yerden patlak veriyor

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
merhaba, kuşum 1 haftadır geceleri öğürüp kusuyor, kursağından yemi ağzına getirip yiyor, fazlasını atıyordu. ayakları soğuk, iştahı yok normalden az yem yiyor gece kursağını doldurmuyor. üşüttüğünde de bunlar olduğundan dolayı, ve mevsim geçişiydi 5 gün antibiyotik kullandık dün son gündü. Dışkısı lekeliydi, o düzeldi sadece antibiyotik ile birlikte diğer belirtilee devam ediyor. antibiyotikten önce 3 gün probiyotik verdim geçirmediği için veterinere gittim zaten. Bu gece de hep salyalı kusmuş, göğsüne, yanaklarına ve başına bulaşmış salyası ve kurumuş, az önce gördüm ve bu gece diğer gecelerden daha çok kusmuş. bugün veterinere gideceğiz kursak mantarından korkuyorum şu an. 18 gün antibiyotik kullandık 25 ağustos ve eylülün bir kısmında, sonra şimdi de 5. çok uzun süre kullandık mantar mı gelişti acaba? Ve bu 18 gün antibiyotik öncesi burnunda ve dışkısında kötü koku vardı, antibiyotik ile geçti. sonra tekrar geri geldi, 3 gün probiyotik kullandım yine geçti. sonra da zaten bu 5 günlük tedaviye girdik. şu an kokladım kötü koku yok, salyası normal beyaz renkte kokladım kötü koku yoktu ama çok krokuyorum 🥲 kursak mantarı olabilir mi? zaten karaciğerinde büyüme var zorlamak istemiyorum derken ilaç kullanmaya devam ediyor bir yeri düzelteyim diyorum diğer yerden patlak veriyor
Merhaba çok geçmiş olsun. Minicik bir can için bu kadar antibyotik çook fazla bence. Tanı kondumu neye dayanarak bu kadar antibyotik verildi

anydayykk

Tutkulu
Merhaba çok geçmiş olsun. Minicik bir can için bu kadar antibyotik çook fazla bence. Tanı kondumu neye dayanarak bu kadar antibyotik verildi
Solunum sıkıntısı vardı, iki farklı antibiyotik kullandık sonra ben röntgen çektirdim tedavinin sonunda ve karaciğerde büyüme olduğunu gördük. Sürekli hapşırıyordu ve burnu akıyordu. Nefes sorunu ondanmış, karaciğerden. Bu 5 günlük ise dediğim gibi 1 haftadır böyle üşütme belirtileri ile uyuşunca hafif bir antibiyotik yazdı veterinerimiz. ayakları buz gibi, kabarıyor, kusuyor ve iştahı yoktu. üşütmede de bunlar olur. O da fazla olduğunu biliyor 🥲 en az 1 yıl ilaç kullanmasın dedi ama kuşumda sorunlar çıkmaya devam edince oturup bekleyemiyoruz. ortada uyuşmayan şeyler var. acaba bu uzun süreli antibiyotik sonrası mantar gelişmiş olabilir mi?

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Solunum sıkıntısı vardı, iki farklı antibiyotik kullandık sonra ben röntgen çektirdim tedavinin sonunda ve karaciğerde büyüme olduğunu gördük. Sürekli hapşırıyordu ve burnu akıyordu. Nefes sorunu ondanmış, karaciğerden. Bu 5 günlük ise dediğim gibi 1 haftadır böyle üşütme belirtileri ile uyuşunca hafif bir antibiyotik yazdı veterinerimiz. ayakları buz gibi, kabarıyor, kusuyor ve iştahı yoktu. üşütmede de bunlar olur. O da fazla olduğunu biliyor 🥲 en az 1 yıl ilaç kullanmasın dedi ama kuşumda sorunlar çıkmaya devam edince oturup bekleyemiyoruz. ortada uyuşmayan şeyler var. acaba bu uzun süreli antibiyotik sonrası mantar gelişmiş olabilir mi?
Olabilir 😞

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba konunuzu biliyoruz çok geçmiş olsun
Fakat yeni konu açmayın lütfen
Aynı konu üzerinden devam edin
♦Mesaj yazdıkça en üstte görünür endişeniz olmasın

anydayykk

Tutkulu
Merhaba konunuzu biliyoruz çok geçmiş olsun
Fakat yeni konu açmayın lütfen
Aynı konu üzerinden devam edin
♦Mesaj yazdıkça en üstte görünür endişeniz olmasın
Konuyu bulamadığım için acele acele yeni konu açtım ve eski bir konuydu. bu gece salyalı kusma başladı 🥲 şimdi veterinere gidiyoruz ama veterinerler de sihirbaz değil ki ilaç kullanmak istemiyorum ama. neyse bir gidelim bakalım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Konuyu bulamadığım için acele acele yeni konu açtım ve eski bir konuydu. bu gece salyalı kusma başladı 🥲 şimdi veterinere gidiyoruz ama veterinerler de sihirbaz değil ki ilaç kullanmak istemiyorum ama. neyse bir gidelim bakalım
İnşallah şifa bulur🤲🤲
Bilgi amaçlı yazdım

anydayykk

Tutkulu
İnşallah şifa bulur🤲🤲
Bilgi amaçlı yazdım
Merhaba veterinerden geldik. Kuşum 1 gram almıştı ama 5 günde 3 gram kaybetmiş. zaten zayıf bir kuştu. şu an 30 gram olmuş. Kursak mantarı ihtimali var tabii ama ihtimallerle ilaç kullanmanın riskli olduğunu söyledi. avcılar veterinerlik fakültesi varmış, oradan dışkı testi yaptırmamı ve ona göre ilerlememi söyledi. 5 günde 3 gram kaybetmiş. Ağlayarak döndüm eve, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum elimden bir şey gelmiyor. elimden geldiğinde ona yardımcı olmaya çalışıyorum ama neden birden böyle oldu anlamıyorum. Çok kilo kaybetmiş ama hareketli, tüy bakımını yapıyor. veterinerimiz kusmuklarını görüp erkek kuşların kur kusmasına benziyor dedi ama kuşum dişi. genelde gece kusuyor. sanırım kursak hareketlerini sağlayan bir ilaç verdi günde 4 damla vereceğim pazartesiye kadar. ne olduğunu anlamıyorum neden olduğunu anlamıyorum

Son düzenleme:

anydayykk

Tutkulu
Merhaba veterinerden geldik. Kuşum 1 gram almıştı ama 5 günde 3 gram kaybetmiş. zaten zayıf bir kuştu. şu an 30 gram olmuş. Kursak mantarı ihtimali var tabii ama ihtimallerle ilaç kullanmanın riskli olduğunu söyledi. avcılar veterinerlik fakültesi varmış, oradan dışkı testi yaptırmamı ve ona göre ilerlememi söyledi. Ama internette bulamadım numarasını falan ücretler hakkında bilgi alacaktım ama karşılayamayabilirim. 5 günde 3 gram kaybetmiş. Ağlayarak döndüm eve, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum elimden bir şey gelmiyor. elimden geldiğinde ona yardımcı olmaya çalışıyorum ama neden birden böyle oldu anlamıyorum. Gerçekten çaresiz hissediyorum çok kilo kaybetmiş ama hareketli, tüy bakımını yapıyor. veterinerimiz kusmuklarını görüp erkek kuşların kur kusmasına benziyor dedi ama kuşum dişi. genelde gece kusuyor. sanırım kursak hareketlerini sağlayan bir ilaç verdi günde 4 damla vereceğim pazartesiye kadar. ne olduğunu anlamıyorum neden olduğunu anlamıyorum
10 eylülde yeni yeme geçtik, 17 eylülde buradan yazmıştım konu açmıştım hatta zehirlenme benzeri bir durum olmuştu kitabımı kemirmişti. o günden beri iştahı dalgalı. 1 haftadır ayakları soğuk, uyurken kabarıyor, geceleri sadece kusuyor. bu gece salyalı kusmuş.

anydayykk

Tutkulu
Acaba yeni yem yüzünden mi oluyor bilmiyorum bugün petshoptan eski yemini alacağım. şu an yem yiyor.

Son düzenleme: