• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sallabas hastalığı

EnesGenç

Eski Forumcu
Sallabas hastaligi güvercinleri ve tavuklarda görünmektedir. Muhabbet kuşları kanarya sultanlarda daha nadir görülen bir durumdur .
Belirtiler= kuşun boynu yukarı bakarmış gibi kafa asagi düşmüş bir şekil
Çözüm = boyun tüylerini çekip boyunluk takarak belli bir süre durmalıdır. Bu sürede elle besleme yapılmalıdır. Sarımsak yedirilmelidir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sallabas hastaligi güvercinleri ve tavuklarda görünmektedir. Muhabbet kuşları kanarya sultanlarda daha nadir görülen bir durumdur .
Belirtiler= kuşun boynu yukarı bakarmış gibi kafa asagi düşmüş bir şekil
Çözüm = boyun tüylerini çekip boyunluk takarak belli bir süre durmalıdır. Bu sürede elle besleme yapılmalıdır. Sarımsak yedirilmelidir
Kardeşim bu bilgileri nereden buluyorsun o kaynağı fazla inceleme

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu forumda öyle bir bilgi yoktur. Her hangi bir uygulamaya örmek verilmistir belki. Bu dediğin olay grip oldum saçımdan bir iki tane çeksem iyilesirmiyim gibi birşey oluyor. Guvercinci metodları bunlar. Arada tutar çoğunda tutmaz. Bakteriler virüsler tüy çekmeyle iyilesebilecek bir şeyse herkes periyodik olarak kuşların tüyünü çeksin.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tüy yolmanın bakteriyel bir hastalığa nasıl bir faydası olabilir ki? Gözümde canlandırdım gerçekten garip geldi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tüy çekme önersini yapan çok face gruplarında.
Sallabaş sinirsel bir hastalık mı onunla alakalı olabilir mi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüy çekme önersini yapan çok face gruplarında.
Sallabaş sinirsel bir hastalık mı onunla alakalı olabilir mi?
Virüs hastalığı ile birlikte gelişiyor güvercinlerde. Haliyle savunma mekanizması çöktüğü zamnda çoğunlukla yan hastalıklar meydana geliyor. Bildiğim kadarıyla asi olunması lazım hastalıktan önce güvercinler daha çok kapalı havasız ortamda kaldığı için onlarda bu tür hastalıklar daha çok yaygın. Yani tüy çektim virüsten kurtuldum bakteriden kurtuldum diye birşey yok. Kan akıtıp oradaki sinir sıkışmasını belki geçiririm diyerek yapılan uygulama. Arada tutuyor. Kuşun kafası düzeliyor ama bakterili virüslü koca bir kümes kalıyor 😁😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Virüs hastalığı ile birlikte gelişiyor güvercinlerde. Haliyle savunma mekanizması çöktüğü zamnda çoğunlukla yan hastalıklar meydana geliyor. Bildiğim kadarıyla asi olunması lazım hastalıktan önce güvercinler daha çok kapalı havasız ortamda kaldığı için onlarda bu tür hastalıklar daha çok yaygın. Yani tüy çektim virüsten kurtuldum bakteriden kurtuldum diye birşey yok. Kan akıtıp oradaki sinir sıkışmasını belki geçiririm diyerek yapılan uygulama. Arada tutuyor. Kuşun kafası düzeliyor ama bakterili virüslü koca bir kümes kalıyor 😁😁
En korktuğum şeylerden biri bu. Hastalıkların hepsinden korkuyorum.😅
O zaman bu hastalığı önlemek için temiz havadar ortam olması gerekiyor değil mi? Buna daha çok dikkat edeyim. 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
En korktuğum şeylerden biri bu. Hastalıkların hepsinden korkuyorum.😅
O zaman bu hastalığı önlemek için temiz havadar ortam olması gerekiyor değil mi? Buna daha çok dikkat edeyim. 😊
Sabah ve akşam kuşun bulunduğu odayı havalandır... Odayı havalandırmadan önce kuşu başka odaya çıkar ki hava akımına maruz kalmasın ve odayı havalandırdıktan sonra hemen kuşu odaya koyma biraz ısınsın malum kış aylarındayız... Ani sıcaklık değişimi de kuşu rahatsız eder...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sabah ve akşam kuşun bulunduğu odayı havalandır... Odayı havalandırmadan önce kuşu başka odaya çıkar ki hava akımına maruz kalmasın ve odayı havalandırdıktan sonra hemen kuşu odaya koyma biraz ısınsın malum kış aylarındayız... Ani sıcaklık değişimi de kuşu rahatsız eder...
Beş kuş ve 60lık kafesler olduğu için kuşları odadan çıkaramıyorum.👀

Ben pencereyi yukarıdan açıyorum sabah kalkınca ve odanın kapısını da kapatıyorum hava akımı olmasın diye. Oda çok soğumadan kapatıyorum geri. Yanlış mı yapıyorum acaba?

Grpet

Müdavim
Üretici
sallabaş bir salmonella bakteri enfeksiyonudur bazı güvercin yetiştiricileri denildiği gib bu uygulamayi yaparak kusu rahatlatıyorlar fakat bakteri kuşu öldürmeye devam ediyor o yüzden ilacsız tedavi nin bir faydası yok

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kuşun yeri mümkün olduğunca değiştirilmemeli, asıl değiştiğinde sıkıntılar beraberinde gelebilir.
Bizim hobicilere önerdiğimiz, kuşun kafesine sabit bir yer bulunması, bulunan yerinde hava akımına maruz kalmayacak yerde olmasıdır.
Odanın kapısını kapatıp, percereyi açarak havalandırma sağlanabilir. kademeli şekilde düşen yada çıkan ısıdan zarar gelmez ama kuşu geçirdiğiniz 2 oda arasındaki fark 5 derecenin üzerindeyse sıkıntı olur.

Grpet

Müdavim
Üretici
salmonella mutlaka tedavi edilmesi gereken ve önlem alınması gereken bir hastalıktır özelıkle Yaşlı kuşlarda bu hastalığa yakalanması durumunda geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir o yüzden özellıkle yaslı kus bakanlar mutlaka belli zamanlarda salmonella kürü yapmasında fayda var

4-5 sene önce bir petshop tan bir kus aldım eve geldiğinde salmonella oldugunu fark ettim kusda yaslı idi o zman 10 yasında idi petshop da bana 8 aylık diyordu bileziği olmasa yasını bilemezdik tabiki petshopa götürdüm kusu bak bu kus hasta tedavi edilmez ise ölücek hastalığı bu diyerek ona bir teklifte bulundum sana bir wf yavru vereyim büyüdüklerinde bu kusu bana ver dedim kabul etti kusu tedavi ettim kullanmadiğim ilaç kalmadı salmonella ile alakalı belgica de weeld cobel dahil(salmonella konusunda en iyi ilaçtır ) ama kusda kaıntıları kaldı yasından ötürü bu kuş uçamiyor ama sağlığı tüm kuşlarımdan cok daha iyi haraketli kus suanda 14 yasında hayla en değer verdiğim kuslarımdan biri bu sebebten önemli kürlerden biri salmonella dır

ebrares

Müdavim
Ben bu tüy çekip kanatma yolunun yanında ilaç da veriyolar diye biliyorum başı düzelip yem yiyebilsin diye kanatıyolar sanırım. Bir de sarımsak yutturma da işe yarıyor diyolar. Ama doğru değil tabi canı nası yanıyodur kim bilir en iyisi ilaçla tedavi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Japonesslerde özellikle bu sallabaş durumu çok oluyor diyorlar üstadlar daha iyi bilir.
Onu bende duydum, japones istiyorum bir tane ama bunu öğrendikten sonra biraz tereddüt ettim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
salmonella mutlaka tedavi edilmesi gereken ve önlem alınması gereken bir hastalıktır özelıkle Yaşlı kuşlarda bu hastalığa yakalanması durumunda geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir o yüzden özellıkle yaslı kus bakanlar mutlaka belli zamanlarda salmonella kürü yapmasında fayda var

4-5 sene önce bir petshop tan bir kus aldım eve geldiğinde salmonella oldugunu fark ettim kusda yaslı idi o zman 10 yasında idi petshop da bana 8 aylık diyordu bileziği olmasa yasını bilemezdik tabiki petshopa götürdüm kusu bak bu kus hasta tedavi edilmez ise ölücek hastalığı bu diyerek ona bir teklifte bulundum sana bir wf yavru vereyim büyüdüklerinde bu kusu bana ver dedim kabul etti kusu tedavi ettim kullanmadiğim ilaç kalmadı salmonella ile alakalı belgica de weeld cobel dahil(salmonella konusunda en iyi ilaçtır ) ama kusda kaıntıları kaldı yasından ötürü bu kuş uçamiyor ama sağlığı tüm kuşlarımdan cok daha iyi haraketli kus suanda 14 yasında hayla en değer verdiğim kuslarımdan biri bu sebebten önemli kürlerden biri salmonella dır
Geçmiş olsun,daha nice yıllar sizinle birlikte olur inşallah.
Kuşçularda hasta olan ya da hasta olacak ortamda yaşayan çok var maalesef. Dün mama için gezerken bazılarının içinde bulunduğu ortamı tekrar gördüm. 😢 İyi bakmayacak olanlar kuş satmamalı bence.

Salmonella kürü dediğiniz olay nedir? Nasıl yapılmalı? Ne kadar süre aralıklarla?