• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Saldırgan oldu

Serein

Aktif Üye
merhaba birkaç gün önce de sormuştum fakat tekrar özellikle bu konuya değinmek istiyorum dişi sultan papağanım çok sardırganlaştı eşi var yumurtaları da oldu ilk günlerde yumurtalarına çok iyi baktı hala bakıyor fakat bir haftaya yakındır çok saldırgan hem kendi tüylerini hem yavrularının tüylerini yoluyor eşine sürekli vurmaya çalışıyor yolduğu tüylere bakıyorum dipleri kanlı özellikle koparttığı çok belli bazen de çığlık atarcasına bağırıyor bu neden olabilir engellenebilir bi durum mu yardımcı olur musunuz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşların videosunu görebilir miyiz. Peki yavruları kim besliyor? Baba besliyorsa dişiyi alın ordan ve ekstra takviye besleme yapın

Serein

Aktif Üye
Merhaba kuşların videosunu görebilir miyiz. Peki yavruları kim besliyor? Baba besliyorsa dişiyi alın ordan ve ekstra takviye besleme yapın
Şu anda sakin duruyor böyle bi an yaşadığımda video atabilirim beslemede sıkıntı yok yavruları anne de baba da besliyor kursaklarını takip ediyorum gayet iyiler sadece anne besledikten sonra tüylerini yolmaya çalışıyor ben izin vermiyorum kızgınlıktan olduğunu düşündüm bugün anne ve babanın çiftleştiğini gördüm ama dediğim gibi gerçekten çok fazla yoluyor kendine zarar veriyor artık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şu anda sakin duruyor böyle bi an yaşadığımda video atabilirim beslemede sıkıntı yok yavruları anne de baba da besliyor kursaklarını takip ediyorum gayet iyiler sadece anne besledikten sonra tüylerini yolmaya çalışıyor ben izin vermiyorum kızgınlıktan olduğunu düşündüm bugün anne ve babanın çiftleştiğini gördüm ama dediğim gibi gerçekten çok fazla yoluyor kendine zarar veriyor artık
Yavrular kaç günlük oldu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O kadar kötü durumda değiller yavrular yeme düşünce anaçları dinlendirin güzel bir bakıma alın ☺👍

Serein

Aktif Üye
O kadar kötü durumda değiller yavrular yeme düşünce anaçları dinlendirin güzel bir bakıma alın ☺👍
Yeme alıştırmaya çalışıyorum zaten şu anda sadece annenin veterinere ihtiyacı olup olmadığını merak ettim bu saldırganlığı geçici midir neler yapabilirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elma rendeleyip katın mamalarına. Papatya çayı demleyip suluğuna koyun sakinleştirir. Verdiğiniz mamada kızıştıracak besinler tohumlar varsa çıkartın. Mamalrına çiğ susam katın. Ama sulatanlarda yavru yolma olayı genelde var. Kendisi yolmasını belki engellersiniz.

Serein

Aktif Üye
Elma rendeleyip katın mamalarına. Papatya çayı demleyip suluğuna koyun sakinleştirir. Verdiğiniz mamada kızıştıracak besinler tohumlar varsa çıkartın. Mamalrına çiğ susam katın. Ama sulatanlarda yavru yolma olayı genelde var. Kendisi yolmasını belki engellersiniz.
Yapacağım bunları çok teşekkür ederim sağ olun