• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

saka kuşumun nesi var anlayamadığım

Renklerveyüzler

Yeni Üye
Selamlar, saka kuşumda aşağıdaki görsel resimde görünen popo kısmına yakın olan yerde kızarıklık ve şişlik var pembe renkte, nedeni ne olabilir, yem yemiyor ama patates haşlayıp püre şeklinde verdim onu yiyor ve muz yemiyordu dün verdim muzda yedi yalnız yem yemiyor yemeye çalışıyor biraz yiyor çok az olacak şekilde ve yiyormuş gibi yemleri dağıtıyor. Halsiz kakası ise yemleri üzerine dökmüş hep net olmadığı için çekemedim. bazen sarımsı kuru ve bazen de sarımsı beyaz ve siyah beyaz bazen de ara ara bunları görüyorum gün içinde nesi olabilir acaba bilen hocalardan yardım lütfen (Not: aşağıdaki görsel benim saka kuşuma ait değil netten buldum tarif etmek için ) çekemedim dün net şekilde çekebilseydim paylaşacaktım.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Selamlar, saka kuşumda aşağıdaki görsel resimde görünen popo kısmına yakın olan yerde kızarıklık ve şişlik var pembe renkte, nedeni ne olabilir, yem yemiyor ama patates haşlayıp püre şeklinde verdim onu yiyor ve muz yemiyordu dün verdim muzda yedi yalnız yem yemiyor yemeye çalışıyor biraz yiyor çok az olacak şekilde ve yiyormuş gibi yemleri dağıtıyor. Halsiz kakası ise yemleri üzerine dökmüş hep net olmadığı için çekemedim. bazen sarımsı kuru ve bazen de sarımsı beyaz ve siyah beyaz bazen de ara ara bunları görüyorum gün içinde nesi olabilir acaba bilen hocalardan yardım lütfen (Not: aşağıdaki görsel benim saka kuşuma ait değil netten buldum tarif etmek için ) çekemedim dün net şekilde çekebilseydim paylaşacaktım.
Kuşunuzun dışkı görselini ve kuşunuzun resmini yüklerseniz daha iyi olur 🙏🌸

Renklerveyüzler

Yeni Üye
Yeni konuyla da ilgili kusura bakmayın sitede yeniyim tüm sorular yeni konu üzerinden açılacağını anlamışım. bu sebepten hep konu açtım. Çok özür. Bu konudan devam edeceğim.
Merhaba. Çok acil hocalardan ricam. Saka kusumun göğüs kısmı bu kadar cekebildim ve bugünkü kakası bu şekilde kendisi iştahsız. Kullandığım ilaç entrobac. 2 gün oldu devam. başka bir şey henüz kullanmadım. Nesi var teşhis koymanızı çok çok rica ediyorum Lütfen yardım.

Şimdiki hali de bu yem yemeye çalışıyor. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Renklerveyüzler

Yeni Üye
Burçak hanım merhaba, dışkı daha net çekemedim yemleri dökmüştü hep üzerine daha ne çekip atmaya çalışacağım, kakasındaki koku varmı bakmadım akşam bakıp yazacağım. teşekkürler.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeni konuyla da ilgili kusura bakmayın sitede yeniyim tüm sorular yeni konu üzerinden açılacağını anlamışım. bu sebepten hep konu açtım. Çok özür. Bu konudan devam edeceğim.
Merhaba. Çok acil hocalardan ricam. Saka kusumun göğüs kısmı bu kadar cekebildim ve bugünkü kakası bu şekilde kendisi iştahsız. Kullandığım ilaç entrobac. 2 gün oldu devam. başka bir şey henüz kullanmadım. Nesi var teşhis koymanızı çok çok rica ediyorum Lütfen yardım.

Şimdiki hali de bu yem yemeye çalışıyor. Şimdiden çok teşekkür ederim.

İştahsız gibi durmuyor. Hareketli ve maşallah yiyor. Sıkıntı görmedim açıkçası.

Yem içeriği nedir. Bu türler aspur ve Nijer tohumu ağırlıklı beslenir.

Renklerveyüzler

Yeni Üye
yok hocam yemiyor orada gördüğün gibi o kadar yiyor öyle değildi valla çok üzgünüm yemin ederim inanın ona bişey olmasından öyle çok korkuyorum ki o benim her şeyim onun için herşeyi feda ederim o derece çok seviyorum. hareketsiz normalde hep salarım onu oynar dans ederdi boynumda başımın tepesine çıkar öterdi hiç yok o hareketler artık omzuma gelip yatıyor. altıda videoda paylaştığım gibi kızarık ve birazcık siyahlık vardı deri altta sanki çok tecrübesizim kuşlar konusunda 8 aydır bende ilk kez hastalandı böyle. ve ilk kez kuş besliyorum. bu yüzden çok soru soruyorum kusuruma bakmayın lütfen. hastalık teşhisini bir bilsem ona göre tedavi başlatsam amacım tek bu. çok teşekkürler ederim sizede tekrardan.

Renklerveyüzler

Yeni Üye
burçak hocam merhaba, saka kuşumun dünkü dışkı rengi bu şekilde değerlendirme yapabilirseniz sevinirim. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik veriyor musunuz. Yemediğini söylemiştiniz ama dışkılar yediğini gösteriyor. Yem içeriğini sormuştum ama yazmamışsınız.

Renklerveyüzler

Yeni Üye
Rönhfred entrobac probiyotik verdim hocam 3 gün ardından 1 gün med toyllamin forte verdim sonda 3 gün olacak bugünle gerwit vitamin veriyorum.
yem içeriği karışık kanarya yemi ve ekstre olarak perilla ve kenevir, kırmızı dal darı, japon darısı çekirdekte vardı, çekirdek ve keneviri son 3 gündür vermiyorum. diğerleri var. bu arada 2 gündür yumurta haşlayıp üzerine deve dikeni tohumu ögütülmüş ve ceviz karıştırarak verdim çok sevdi severek tüketiyor yumurta çok seviyor hocam. bu arada iştahı yerinde normal yemeye başladı önceye istinaden iyi hocam.

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
Rönhfred entrobac probiyotik verdim hocam 3 gün ardından 1 gün med toyllamin forte verdim sonda 3 gün olacak bugünle gerwit vitamin veriyorum.
yem içeriği karışık kanarya yemi ve ekstre olarak perilla ve kenevir, kırmızı dal darı, japon darısı çekirdekte vardı, çekirdek ve keneviri son 3 gündür vermiyorum. diğerleri var. bu arada 2 gündür yumurta haşlayıp üzerine deve dikeni tohumu ögütülmüş ve ceviz karıştırarak verdim çok sevdi severek tüketiyor yumurta çok seviyor hocam. bu arada iştahı yerinde normal yemeye başladı önceye istinaden iyi hocam.
Güzel ilgilenmişsiniz, bahsettiklerinizi direkt üst üste mi verdiniz? Arada taze su verildi mi?

Renklerveyüzler

Yeni Üye
hocam 3 gün probiyotik verdikten sonra bir gün su verdim ertesi gün med toyllamin forte 1 gün verdim daha sonra gervit vitamin ara vermeden yanlışsa doğrusu nasıl olmalı hocam. doğru uygulamayı yazarsanız çok memnun olurum teşekkürler. hocam bu arada tam 3 gün olacak bugünle röhnfirend gerwit vitamin veriyorum devam etmeliyim, bugün den sonra vermeyi düşünmüyorum çünkü.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gervit w ağırdır, haftada bir kez verin 🙏 Takviyeler de renk bırakır bu nedenle takviye vermeyin, ondan sonra dışkılara bakalım bir diğer sorum da dışkıda koku var mı ☺

Renklerveyüzler

Yeni Üye
dışkıda koku almadım hiç almadım hocam. gerwit bugünle 3 gün olacak veridim bugün sonlan dıracağım bilmediğim için bu hatayı da yaptım teşekkür ederim bilginiz için. gerviti 3 gün dür veriyorum kuşa bir etki yapar mı korktum şimdi. birde hocam takviye yemlerden bahsettiniz sanırsam yem olarak yalnızca karışık kanarya yemi mi vereyim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
dışkıda koku almadım hiç almadım hocam. gerwit bugünle 3 gün olacak veridim bugün sonlan dıracağım bilmediğim için bu hatayı da yaptım teşekkür ederim bilginiz için. gerviti 3 gün dür veriyorum kuşa bir etki yapar mı korktum şimdi. birde hocam takviye yemlerden bahsettiniz sanırsam yem olarak yalnızca karışık kanarya yemi mi vereyim.
Gervit bir kere verilir haftada, asla 3 gün verilmez önümüzdeki 3 hafta gervit vermeyin ☺ Kanarya yemi verin, yulaf verin 🙏🌸 Takviye yemi ben demedim ☺

Renklerveyüzler

Yeni Üye
Teşekkür ederim bilgim olmadığı için verdim. öğrenmiş oldum çok teşekkürler hocam söyledikleriniz uygulayıp durumu bildireceğim. bu arada tekrar entrobac vermeyi düşünüyordum 2 gün sonrası temiz su verdikten sonra vermeyim mi artık onu da.