• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sahiplendiğim Sultan Papağan Halsiz

mavi15

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, bir kaç gün önce sahiplendiğim sultan papağan evin içinde bir kere uçsa bile konduktan sonra kanatlarını videodaki gibi aşağıya salıyor ve titriyor. Ayrıca sürekli kaşınıyor ve halsiz duruyor. Sebze, dal darı falan veriyorum hiç yemiyor. Dışkısı bazen çok sulu bazen de video daki gibi. Ne yapmam lazım acaba yardımcı olursanız sevinirim.

zeysssbird

Eski Forumcu
Merhaba arkadaşlar, bir kaç gün önce sahiplendiğim sultan papağan evin içinde bir kere uçsa bile konduktan sonra kanatlarını videodaki gibi aşağıya salıyor ve titriyor. Ayrıca sürekli kaşınıyor ve halsiz duruyor. Sebze, dal darı falan veriyorum hiç yemiyor. Dışkısı bazen çok sulu bazen de video daki gibi. Ne yapmam lazım acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Eve yeni gelmiş en az bir hafta kafes içinde evi ortamı tanımalı. Ürkmüş duruyor. Stresten dışkıda değişim oluyor olabilir

mavi15

Yeni Üye
Eve yeni gelmiş en az bir hafta kafes içinde evi ortamı tanımalı. Ürkmüş duruyor
Aslında ürktüğünü düşünmüyorum elimi falan uzattığımda kaçmıyor,çırpınmıyor hatta bazen parmağıma bile geldiği oluyor. Başka bir sorunu var gibi sanki.

zeysssbird

Eski Forumcu
Aslında ürktüğünü düşünmüyorum elimi falan uzattığımda kaçmıyor,çırpınmıyor hatta bazen parmağıma bile geldiği oluyor. Başka bir sorunu var gibi sanki.
Kanat hareketini bende tam anlamadim uzmanlarimiz dönüş yapacaktır. Evcil bir kuş olarak mı aldınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkısı iyi görünüyor. Stres olmuş. Daha ortamı tanımadan uçurmayın. Nereye konacağını bilemediği için korkmuş gibi.

Kanatlıoil D vitamini ve kalamar kemiği verin tüketsin.

Gerwit multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın

mavi15

Yeni Üye
Kanat hareketini bende tam anlamadim uzmanlarimiz dönüş yapacaktır. Evcil bir kuş olarak mı aldınız
Pet shoptan aldım ayağında siyah bir bilezik var çeşitli numaralar yazıyor üstünde ama ne anlama geldiğini bilmiyorum. Uzman arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum

mavi15

Yeni Üye
Dışkısı iyi görünüyor. Stres olmuş. Daha ortamı tanımadan uçurmayın. Nereye konacağını bilemediği için korkmuş gibi.

Kanatlıoil D vitamini ve kalamar kemiği verin tüketsin.

Gerwit multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın
Bir kaç saat önce dışkısı çok suluydu. Bahsettiğiniz vitaminleri şehmus hocamdan dün temin ettim ve vermeye başladım. Kalamar kemiği kafeste var ve çok sık tüketiyor. Ayrıca zeloit tozu da temin ettim meyve ve sebzenin üzerine döküp yedirmeye çalışıyorum ama meyve,sebzeye hiç dokunmuyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pet shoptan aldım ayağında siyah bir bilezik var çeşitli numaralar yazıyor üstünde ama ne anlama geldiğini bilmiyorum. Uzman arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum
Bileziğin fotoğrafını ve üzerinde ne yazıyor söylerseniz yalı hakkında bilgi verilebilir. Siyah kuş bileziği bu senenin bileziği 4-5 aylık olabilir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir kaç saat önce dışkısı çok suluydu. Bahsettiğiniz vitaminleri şehmus hocamdan dün temin ettim ve vermeye başladım. Kalamar kemiği kafeste var ve çok sık tüketiyor. Ayrıca zeloit tozu da temin ettim meyve ve sebzenin üzerine döküp yedirmeye çalışıyorum ama meyve,sebzeye hiç dokunmuyor
Alışık değilse meyve sebze mama vs yemeyebilir. Yemliği çıkarıp vereceğiniz meyve sebze üzerine yem serpiştirin belki alışır.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu miniğimiz tüyde onun da halsizliği vardır, kanatları da güçsüz o nedenle takviyelerle toparlanacaktır 🙏 Form mix, gervit w, entrobac, bt amin forte öneririm 🙏 Bt amin forteyı haftada iki gün verin 🌸

mavi15

Yeni Üye
Bu miniğimiz tüyde onun da halsizliği vardır, kanatları da güçsüz o nedenle takviyelerle toparlanacaktır 🙏 Form mix, gervit w, entrobac, bt amin forte öneririm 🙏 Bt amin forteyı haftada iki gün verin 🌸
Yardımınız için teşekkür ederim. 🙏 Bt amin forteyi cumartesi günü verdim arka arkaya versem mesela cumartesi-pazar olur mu yoksa araya bir gün boşluk mu koyayım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yardımınız için teşekkür ederim. 🙏 Bt amin forteyi cumartesi günü verdim arka arkaya versem mesela cumartesi-pazar olur mu yoksa araya bir gün boşluk mu koyayım
Boşluk koyun mutlaka, her takviye arası boşluk olmalı 🙏

mavi15

Yeni Üye
Boşluk koyun mutlaka, her takviye arası boşluk olmalı 🙏
Birer gün arayla diğer vitaminleride verdiğim için pek boşluk kalmıyor gibi. Ne önerirsiniz acaba 🙏
Aşağıdaki şekilde haftada bir defa veriyordum normalde.
(Pazartesi- gervit)
(Çarşamba-entrobac)
(Cumartesi-bt amin forte)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Birer gün arayla diğer vitaminleride verdiğim için pek boşluk kalmıyor gibi. Ne önerirsiniz acaba 🙏
Aşağıdaki şekilde haftada bir defa veriyordum normalde.
(Pazartesi- gervit)
(Çarşamba-entrobac)
(Cumartesi-bt amin forte)
Pazartesi tekrar bt, çarşamba probiyotik, cuma gervit, pazar bt diye gider günlerin kaymasında problem yok ☺

Üst Alt