• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Saglikli yavrunun ölmesi

EnesGenç

Eski Forumcu
Kursak çok boş gibi açlıktan ölmüş olabilir. Eğer başka yavrunuz varsa onlari da elle, belli gram da besleyin . Her duruma hazir olmak icjn

Remzi

Yeni Üye
3 yavru vardi iki show 1 bakici yavrusu show biri oldu diger yavrularin kursaklari dolu bu en buyuk yavruydu sabah doluydu kursaklari aksam baktim olmus show kuslari genetik olarak hassas kuslarmi yoksa baska biseyden mi oldu bilemedim olmazsa elle takviye mama veriyim belkide yeterli olmadi dediginiz gibi beslenmesi

EnesGenç

Eski Forumcu
Kuslarinizin ilk yavrularimi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Attığınız fotoda açlıktan ölmüş bence.Diğer kuşlarda mantar olabilir ama sadece tahmim yürütebilirim. Ya da odanın nemi yetersiz olabilir.

Murat Halisdemir

Müdavim
Benim böyle 3 günde 3 tane öldü albino anne baba besledimi hiç ?

Murat Halisdemir

Müdavim
Bakıcı kuşlar beslese böyle ölmez kolay kolay hem doyurur hem ısıtır onu kursak boş kalmış anne baba bazen birakiyo ölceni bilince yavruyu benimde bakici damizlik bakmadi bu sefer yavruya bazen oluyo bu tür şeyler anne baba bakmazsa sen doyurman lazim oda çok zor yine ölüyo ben 4 gundur uyumadim yine kurtaramadim kendi kendine öldü iyiyken ilk 15 20 gün kesinlikle anne kursak sutuyle beslemesi şart anne kursak sutunü görmeyen yavru fazla yaşamıyo büyuse bile cok sakat sorunlar cikiyo kusta hep hastalaniyo anne baba cok rahatsiz etmemek lazim bakmiyosalar bi bildikleri vardir bence olmesin diye biz ugrasiyoz ama olmuyo cok zor Allah herkesin yardimcisi olsun yedek bakici kus varsa yavrusu yumurtada besleyip ona koyabilirsin bakiyolar

Remzi

Yeni Üye
Bakıcı kuşlar beslese böyle ölmez kolay kolay hem doyurur hem ısıtır onu kursak boş kalmış anne baba bazen birakiyo ölceni bilince yavruyu benimde bakici damizlik bakmadi bu sefer yavruya bazen oluyo bu tür şeyler anne baba bakmazsa sen doyurman lazim oda çok zor yine ölüyo ben 4 gundur uyumadim yine kurtaramadim kendi kendine öldü iyiyken ilk 15 20 gün kesinlikle anne kursak sutuyle beslemesi şart anne kursak sutunü görmeyen yavru fazla yaşamıyo büyuse bile cok sakat sorunlar cikiyo kusta hep hastalaniyo anne baba cok rahatsiz etmemek lazim bakmiyosalar bi bildikleri vardir bence olmesin diye biz ugrasiyoz ama olmuyo cok zor Allah herkesin yardimcisi olsun yedek bakici kus varsa yavrusu yumurtada besleyip ona koyabilirsin bakiyolar
Anladim bakici yavruda kusum yok nasip artik insallah bakarlar olmez kalanlar

Murat Halisdemir

Müdavim
İnşAllah bakmazsalar kuşları dinlendir bazen anne baba yeterince beslenemiyo kendi düşünüyo yavru aç bırakabilir kuluçka 2 ay ara vermek çok iyi gelir fazla kızıştırıp zorlama kuşu zayiflatiyo yipratıyo anaçlar guzel besle 2 ay 3 ay yeniden kuluçka oyle başla tavsiye ederim anaçlar çok önemli yavru yine yaparlar

Murat Halisdemir

Müdavim
Anaçlara koruma amaçlı iç parazit yapabilirsin o süreçte daha iyi kilo ve performans alırsın kuştan worm mix varsa elinde öneririm