• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! S.papağanım ısıramıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar daha sakin davranalım lütfen bana bakıma gelen bir çok kuş sahibi ısırdığı için gagasını kesebilir miyiz derler ve ben Kibarca gaganin kesilince daha fazla uzayabilecegini ve yem yemesini engelleyecegini ayrıca ısırmasini bu şeklide engelleyemeyiz onun yerine eğitmeye ve size güvenini sağlayın diyorum Bunu yapanların yüzde 80 i bilinçli yapmıyor ben veterinerlerin bile gaga kestiğini ve bunu çözüm olarak sunduğunu gördüm bu yüzden bu kuş sahibine kızamıyorum bilseydi yapmazdı diye düşünüyorum 👍 öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊 Eğer imkanınız varsa öncelikle kanatlı uzmanı öneririm imkanınız yoksa başka bir kişiden yardım alarak kuşun ağız içi fotoğrafini rica edebilir miyim.bide şuan yem yiyor mu? Tüyünü kabartıyor mu? Dışkı resmini bekliyoruz

Merdaniçe

Yeni Üye
Dışkısı genellikle böyle, yem yemiyor yulaf koydum kafese bu saate kadar yememiş ama bekliyorum yine de. Çoğunlukla tüylerini kabartarak tünüyor. Ağız içini çekebilirsem göndereyim. İskenderun'da yaşıyorum burda kanatlı uzmanı var mıdır yok mudur, nasıl ulaşırım bilen varsa yardım bekliyorum. Teşekkür ederim yaklaşımınız ve ilginiz için ayrıca.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dışkısı genellikle böyle, yem yemiyor yulaf koydum kafese bu saate kadar yememiş ama bekliyorum yine de. Çoğunlukla tüylerini kabartarak tünüyor. Ağız içini çekebilirsem göndereyim. İskenderun'da yaşıyorum burda kanatlı uzmanı var mıdır yok mudur, nasıl ulaşırım bilen varsa yardım bekliyorum. Teşekkür ederim yaklaşımınız ve ilginiz için ayrıca.
Bu dışkılar açlık dışkısı yakınlarda petshop varsa besleme maması ve aparatı temin ediniz yada kuşu götürün tecrübe sahibi biri beslesin ilk adımı atmış olursunuz

Merdaniçe

Yeni Üye
Bu dışkılar açlık dışkısı yakınlarda petshop varsa besleme maması ve aparatı temin ediniz yada kuşu götürün tecrübe sahibi biri beslesin ilk adımı atmış olursunuz
Peki kendi kendine beslenmeye başlar mı, alışır mı? Normale döner mi yani şuan çok bitkin hayvan

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın, sert konuşmak da istemiyorum ama nasıl böyle bir şey yaparsınız? İlk defa duyuyorum ısırıyor diye kuşun gagasının kesildiğini. Tüm beslenmesi gaga üstüne bu hayvanların. Dediklerinize bakılırsa çok kesilmiş olabilir. Hayvan tohumu kırmak için ağzında çeviremiyor olabilir. Resim yollar mısınız lütfen? Umarım dediğim gibi değildir ve korkudan strese girmiştir.
Sadece beslenme değil ki herşeyi! Elleri bile gagası yavrucağın

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Peki kendi kendine beslenmeye başlar mı, alışır mı? Normale döner mi yani şuan çok bitkin hayvan
Tramva yaşamışta olabilir! Onun gagasını kesmek kolay değil zorlamanız lazım, kaldı ki ısırıyor diyorsunuz, ısıracak kadar alışkın olmayan bir kuşun gagasını düzgün şekilde kesmek baya bir zorlama gerektirir. Fotolardan gördüğüm kadarı ile gagasında sorun yok alt gaga daha önemli zaten! Bence ya hasta kuş aldınız ya da zorlamadan ötürü tramva geçirmiş. Her türlü beslenmesi şart kendi yemeye başlayana kadar

Limon3564

Aktif Üye
Yeni gelmiş olmanın stresinuzerine birde gaga kesilme korku ve stresi yaşamış geçmiş olsun üzülmeyin inşallah düzelir hocalarımızin dediklerini uygulayın sultanlar çok hassas kuşlar strese ve korkuyo hiç gelemezler dikkat edin

Merdaniçe

Yeni Üye
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Kuşlar hakkında bir bilgim yok, diğerini yavruyken aldım 3 aylıktı onunla hiç sorun yaşamadan yem verme usulüyle alıştık anlaştık, şimdi ben yemek yerken gelip tabağın diğer tarafında yiyor, duş alırken gelip suya giriyor, sürekli kendini sevdiriyor... Onunla hiç sorun yaşamadığım için yeni kızla ne sorun olur ne yapmalı ne yapmamalı bilemedim, akıl edemedim. Günlerdir vicdan azabı çekiyorum, çözüm arıyorum. Yakınlarda veteriner var ama anladığım kadarıyla kedi, köpek bakımında ehil. Bütçe olarak da çok açılamadığım için veterinere yüz liralar veremedim açıkçası. Tekrar teşekkür ederim böyle bir platform oluştuğunuz, bana ve benim gibilere destek olduğunuz için.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Kuşlar hakkında bir bilgim yok, diğerini yavruyken aldım 3 aylıktı onunla hiç sorun yaşamadan yem verme usulüyle alıştık anlaştık, şimdi ben yemek yerken gelip tabağın diğer tarafında yiyor, duş alırken gelip suya giriyor, sürekli kendini sevdiriyor... Onunla hiç sorun yaşamadığım için yeni kızla ne sorun olur ne yapmalı ne yapmamalı bilemedim, akıl edemedim. Günlerdir vicdan azabı çekiyorum, çözüm arıyorum. Yakınlarda veteriner var ama anladığım kadarıyla kedi, köpek bakımında ehil. Bütçe olarak da çok açılamadığım için veterinere yüz liralar veremedim açıkçası. Tekrar teşekkür ederim böyle bir platform oluştuğunuz, bana ve benim gibilere destek olduğunuz için.
Lütfen yemek yerken kafese kapatın kuşunuzu veya ona ayrı tabak koyun farklı bişeler verin salata felan tuzsuz! Bizim tükettiğimiz gıdalar çok zararlı onlar için. Benim başıma gelen bişe sıcak çorba kasesinin içine kondu kuşum. Allahtan bişe olmamıştı. Ben sadece gece yatarken ve yemek yerken kafese kapatırım kuşlarımı onun dışında kapısı hep açıktır. Bir uyarı daha yapayım. Bu kadar alışkın ve sizinle bütünleşmiş kuşunuz siz uyurken gelip sokulur yanınıza farkında olmadan kalıcı zararlar verebilirsiniz ben bu yüzden kızımı kaybettim bir kaç hafta önce. Bu son dediğimi çok dikkate alın bir anlık bir boşluk dönüşü olmayan bir kazaya sebep olabiliyor

Merdaniçe

Yeni Üye
Teşekkür ederim uyarılarınız için dikkat edeceğim söylediklerinize

Üst Alt