• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

S. Papağanı Dışkı koyu kahverengi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun tunekte kısa bir videosunu çekip atabilir misiniz buraya ? Stresmble.comdan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yetersiz beslenmeden dolayı koksidiyoz dışkısina benziyor ama tabi net bişey diyemem kuş kendini Kabartıyor mu? Yedikleri ve verdiğiniz katkılar nelerdir? video görebilir miyiz 👍

emreqwe

Yeni Üye
Kuşun tunekte kısa bir videosunu çekip atabilir misiniz buraya ? Stresmble.comdan
Yetersiz beslenmeden dolayı koksidiyoz dışkısina benziyor ama tabi net bişey diyemem kuş kendini Kabartıyor mu? Yedikleri ve verdiğiniz katkılar nelerdir? video görebilir miyiz 👍

Hastalık başka aldığım bir kuştan geçti o kuş öldü direk hasta almıştım. Bizde 1 hafta durdu.

Bugün petshopa gidip dışkısını ve videoyu gösterdim bana 2 antibiyotik verdi 1 antibiyotiği toz haline getirip 4 parcaya bölüp hergün suyuna 1 parça atmamı. Kuşun susaması için kafesini kutu içine koyup eski tip 40w ampül yakıp ısıtmamı, 1 saat su kabını alırsam hayvanın terleyip su isteğiyeceğini ve su kabını geri koyup aynı döngüyü yapmamı söyledi

Hayvanın enerji kaybetmemesi icin kafesten çıkmamasını söyledi ama kafes içinde hayvan deliye dönmekte. Kafes içinde ağzı çıktığı kadar bağırıyor ve tepeye çıkıp ters dönüyor.

Farklı bir yöntem ile hayvanı susata bilir miyim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Lambaya gerek yok kuşun dünyasını karartmayin birde verilen antibiyotik nedir resim atar mısınız? Tableti bölüp vermek çok riskli dozajı ayarlamak gerekir.Su içirmek için bir çay kaşığı sıcak suya bir damla bal koyup karıştırın sonra ona şırınga ile içirin sonrasında suyunu içecektir 👍 Eğer yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor

emreqwe

Yeni Üye
Lambaya gerek yok kuşun dünyasını karartmayin birde verilen antibiyotik nedir resim atar mısınız? Tableti bölüp vermek çok riskli dozajı ayarlamak gerekir.Su içirmek için bir çay kaşığı sıcak suya bir damla bal koyup karıştırın sonra ona şırınga ile içirin sonrasında suyunu içecektir 👍 Eğer yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor
IMG_20220402_102247.jpgIMG_20220402_102249.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biteral mi vermiş 🙄 hiç tavsiye etmiyorum karaciğeri bitirir bence kuşunuza ilaç vermeden de toparlarsiniz sadece biraz daha bakıma ihtiyacı var yani probiyotik ve vitamin verin yem menüsünü artırın daldari, aspur, Kenevir ve yulaf az miktarda veriniz ayrıca iyi karışım bir yem temin ediniz..beslendikce daha iyi olacaktır 👍

emreqwe

Yeni Üye
Biteral mi vermiş 🙄 hiç tavsiye etmiyorum karaciğeri bitirir bence kuşunuza ilaç vermeden de toparlarsiniz sadece biraz daha bakıma ihtiyacı var yani probiyotik ve vitamin verin yem menüsünü artırın daldari, aspur, Kenevir ve yulaf az miktarda veriniz ayrıca iyi karışım bir yem temin ediniz..beslendikce daha iyi olacaktır 👍
Hocam kuşta mantar mı var yoksa parazit mi var nasıl anlayabilirim.
Yulaf verdim çok sevdi çoğunlukla onu yiyor ama dışkısı siyah olduIMG_20220403_113331.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence kursaktan besleyin 👍 iyi beslenmiyor

emreqwe

Yeni Üye
Bence kursaktan besleyin 👍 iyi beslenmiyor
Hocam bugün vet götürdüm dediğiniz gibi zayıflamış ve kursağı boş ama yemeğin başından ayrılmıyor. Doktor ilaç verdi su içmezse ağızdan su verin dedi örnek olarak gösterirken bile zorlandı benim yavru rahat durmuyo ben bunu şırınga ile besleyemem hayvan çok hareket ediyor. Farklı şekilde nasıl besleyebilirim?

Kuru ekmek çok seviyor 1 zeytin büyüklüğü versem 2 dakkada yer bitirir ama hasta olduğu için vermeyi kestim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ekmek olmaz vermeyin. Zorla da olsa kuşu kursaktan beslemeniz gerekecek gerekirse bilen birisinden yardım alın derim

emreqwe

Yeni Üye
Güncelleme : Hiç bir şekilde yem yemiyor sadece yulaf yiyor.
Dışkısı siyah ve kahverengiden yeşile döndü.
İlaçlı suyunu vet. dediği gibi yeniliyorum.
Eskisi gibi 3-4 saat hareketsiz kalmıyo yulaf yedikten sonra biraz dinleniyo kaşınıyor uçuyo sonra yine yulaf yiyor. Yulaf yerine yem vermeyi denedim hayvan bir köşede ağladı ( uzun uzun bağırdı) yulaf verince sustu.
Bende sadece yulaf yemesini istemiyorum ama başka bir şey yemiyor aç kalmasın diye veriyorum.

beyyza02

Müdavim
Eskisi gibi 3-4 saat hareketsiz kalmıyo yulaf yedikten sonra biraz dinleniyo kaşınıyor uçuyo sonra yine yulaf yiyor. Yulaf yerine yem vermeyi denedim hayvan bir köşede ağladı ( uzun uzun bağırdı) yulaf verince sustu.
Bende sadece yulaf yemesini istemiyorum ama başka bir şey yemiyor aç kalmasın diye veriyorum.
yulaf dışında aspur ve darıyı da çok severler onları deneyin özellikle darı yerse hem besleyici olur hem dengeler. veterinerdeb bir iştah açıcı rica edemez misiniz acaba bir sorsanız, kendisi yer içerse tedavi edebilirsiniz güzelce.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Benim de kuşum hastayken sadece yulaf ve kızıl dari yiyordu yeme gagasini bile sürmüyordu. Bende sürekli yulaf ve dari veriyordum ayriyeten kendim de veriyordum yulafı günde 3-4 kez falan. Kuş biraz kendini toplamaya başlayınca ilaçlarla vs. Kendisi Yem yemeye başladı ama çok az. Biraz daha toparlanınca yulafı tamamen kaldırdım. O da mecburen zamanla yeme alıştı tekrardan. Tabi bu yaptığım doğru mudur bilmem. Hocalar daha iyi bilir.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Benim de kuşum hastayken sadece yulaf ve kızıl dari yiyordu yeme gagasini bile sürmüyordu. Bende sürekli yulaf ve dari veriyordum ayriyeten kendim de veriyordum yulafı günde 3-4 kez falan. Kuş biraz kendini toplamaya başlayınca ilaçlarla vs. Kendisi Yem yemeye başladı ama çok az. Biraz daha toparlanınca yulafı tamamen kaldırdım. O da mecburen zamanla yeme alıştı tekrardan. Tabi bu yaptığım doğru mudur bilmem. Hocalar daha iyi bilir.
Pardon sultanmış başı okumadım.

Üst Alt