• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

cicoskus

Yeni Üye
Öncelikle dış parazit yapılsın veterinerler yapıyor ense damlası olarak. İki dozdan sonra kaşıntısı geçecektir. Yarası varsa ve çok kaşıyorsa boyunluk taksınlar siz aynen belirtin veteriner hekime
İşte Baküde veteriner hekim kuşlara bakmıyo, bilen yok. Evde kendim dış parazit yapa bilirmiyim? Ve hangi ilaçlar uygun olur?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İşte Baküde veteriner hekim kuşlara bakmıyo, bilen yok. Evde kendim dış parazit yapa bilirmiyim? Ve hangi ilaçlar uygun olur?
Vilmectin ense damlası veya mec mac ile biten ivermectin içeren ense damlası temin edip ense derisini aralayıp bir damla damlatın masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın. İki doz olacak sonra 3-4 ayda bir bu süreci tekrarlayın 🌸 Sizin konunuzda da yolduğu yerin deri resmini istedim atarsanız daha rahat yardımcı olacağız ☺🙏

yolagelmez

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Forumumuza acil yardım için gelen tüm dostlarımız için Rif i açıklamak istiyorum, bakteriyel enfeksiyonlar, kesik, açık yaralar, iltihap kökenli apseler, tüy kökü enfeksiyonları, kanat altına, enseye, kuyruk altına, deri içine yerleşen AKARLARIN yarattığı şiddetli enfeksiyon ve akıntılı iltihaplar, ameliyat sonrası dikiş kuruması ve bakteri oluşumunu engellemek için
RİF AMPUL kullanılabilir

Antibiyotik ve antibakteriyeldir..

Gram pozitif mikroorganizmalardan ileri gelen duyarlı Bakteriler den oluşan ve özellikle diğer antibiyotiklerin cevap vermediği durumlarda..

Gram negatif mikroorganizmalarda..

Deri açıklığı bakteriyel enfeksiyonunda..

İrin kesesi..

Çıban..

Tırnak, gaga bakteriyel enfeksiyonları..

Rahatlıkla kullanabilirsiniz..

İnsanlarda enjeksiyon olarak kullanılıyor..
Minik can dostlarımıza ise damla, sürme, dökme şeklinde kullanılır..
İçeriği: Rifamisin sv sodyum ve 5 mg lidokain hidroklorür vardır
Kuşlarımıza yan etki yapacak İYOT YOKTUR..
Çözelti 250 mg eşdeğer 3 mg olarak yoğunlaştırılmıştır.

Veterinerlik fakültesinde açık ameliyatlar da kullanılmaktadır..
Minik can dostlarımızın sağlığı herşey den önemlidir..
Lütfen yaralanmalarda kullanın😊🤲💓

Kendi küçük bir ampuldür, kırılarak uygulanır, ağzı flaster yada yarabandı ile kapanıp tekrar kullanılabilir😊👍
Eczanelerde bulunuyor, temin edebilirsiniz 😊
Ekli dosyayı görüntüle 58854Ekli dosyayı görüntüle 59752Ekli dosyayı görüntüle 59753Ekli dosyayı görüntüle 59754Ekli dosyayı görüntüle 59755
Ekli dosyayı görüntüle 58853Ekli dosyayı görüntüle 58854Ekli dosyayı görüntüle 59746Ekli dosyayı görüntüle 59748Ekli dosyayı görüntüle 59752Ekli dosyayı görüntüle 59753Ekli dosyayı görüntüle 59754Ekli dosyayı görüntüle 59755

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.
benim kus tuyden çıkamadı suan baktım tuy tüpleri kanlı hangi ilacı kullanmam gerek ?

mervedzn

Yeni Üye
@Demet bükay Merhabalar. Rif Ampül enjektörün içinde dolapta kaç gün bozulmadan muhafaza edilebilir?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay Merhabalar. Rif Ampül enjektörün içinde dolapta kaç gün bozulmadan muhafaza edilebilir?
Rif ampülü tüy dipleri için mi aldınız, fotoğraf paylaşırsanız sevinirim
🌟BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir haftada 2 gün yarım suluğa 8 damla damlatın max 8 saat kalsın sonra taze su ile değiştirin

mervedzn

Yeni Üye
Rif ampülü tüy dipleri için mi aldınız, fotoğraf paylaşırsanız sevinirim
🌟BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir haftada 2 gün yarım suluğa 8 damla damlatın max 8 saat kalsın sonra taze su ile değiştirin
Hayır tüy dipleri için değil. Ufaktan iltihaba dönen ayak altı yarası için aldım. Yazdıklarınızı okudum. Günde 3-4 kez uyguluyorum söylediğiniz gibi, umarım tez zamanda kurutur, faydasını gösterir. 🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır tüy dipleri için değil. Ufaktan iltihaba dönen ayak altı yarası için aldım. Yazdıklarınızı okudum. Günde 3-4 kez uyguluyorum söylediğiniz gibi, umarım tez zamanda kurutur, faydasını gösterir. 🙏🏻
İnşallah 😊🤲

anydayykk

Paylaşımcı
Merhaba. Rif ampulu kullanacağım şimdi kuşum için de. Açtıktan sonra ampulu buzdolabında mı saklayayım, kaç gün kullanabilirim? Şimdi gidip kırmaya çalışacağım ampulun ağzını ve süreceğim kuşuma ama nasıl saklamam gerektiğini bilmiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba. Rif ampulu kullanacağım şimdi kuşum için de. Açtıktan sonra ampulu buzdolabında mı saklayayım, kaç gün kullanabilirim? Şimdi gidip kırmaya çalışacağım ampulun ağzını ve süreceğim kuşuma ama nasıl saklamam gerektiğini bilmiyorum.
Merhaba
Boğaz kısmında ince yeri var bıçak ile tırtıklayın, parmağınızla basın hemen kırılır
Buzdolabı uygun havalar sıcak, ağzını sıkıca bantlayın hava almasın
Kulak pamuğu ile sürün lütfen içinde bırakmayın😊

anydayykk

Paylaşımcı
Merhaba
Boğaz kısmında ince yeri var bıçak ile tırtıklayın, parmağınızla basın hemen kırılır
Buzdolabı uygun havalar sıcak, ağzını sıkıca bantlayın hava almasın
Kulak pamuğu ile sürün lütfen içinde bırakmayın😊
Elimi keserim diye korktum ama hemencecik kırıldı. Ama kuşa sürmekte zorlandım durmadı hiç yerinde. Kanatlarının altında tüylerini kanatmıştı. Sürebileceğim kadar süreceğim artık. teşekkürler 🙏🏼 bir de aynı ampulü 4 gün kadar ağzını bantlayıp kullansam sorun olmaz değil mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Elimi keserim diye korktum ama hemencecik kırıldı. Ama kuşa sürmekte zorlandım durmadı hiç yerinde. Kanatlarının altında tüylerini kanatmıştı. Sürebileceğim kadar süreceğim artık. teşekkürler 🙏🏼 bir de aynı ampulü 4 gün kadar ağzını bantlayıp kullansam sorun olmaz değil mi?
Şifa olsun inşallah 🤲😊Ne zaman biterse o zamana kadar kullanılır5-10-15 gün😊