• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Renk geçişi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Eveeet ben söz verdim inşallah olursa vereceğim bekliyorum 🫢🫢🫢

Pıtırcık

Tutkulu
Yaa gördünmü mert 🤭 en kötü demet ablanın sultanı yokmu acaba ondan alırım 🤭

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Dişi kuş gibi albino yavrular gelme ihtimali, erkekte albino taşıyıcılığına bağlı ki yavrulara bakarsak erkek kuş taşıyıcı değil gibi bu yüzden beyaz renkte yavru gelme ihtimali düşük

Erkek kuş resesif alacalı buda bir çekinik gen, dişi kuşun geninde yok veya seyrelmiş ki yavrular hep normal mutasyon renginde baskın gelmiş. Büyük ihtimal yavrular çoğunlukla mavi veya yeşil renklerinde normal mutasyondan(şuan ki yavrular gibi) gelecektir.

zelihaaleksandr

Paylaşımcı
Dişi kuş gibi albino yavrular gelme ihtimali, erkekte albino taşıyıcılığına bağlı ki yavrulara bakarsak erkek kuş taşıyıcı değil gibi bu yüzden beyaz renkte yavru gelme ihtimali düşük

Erkek kuş resesif alacalı buda bir çekinik gen, dişi kuşun geninde yok veya seyrelmiş ki yavrular hep normal mutasyon renginde baskın gelmiş. Büyük ihtimal yavrular çoğunlukla mavi veya yeşil renklerinde normal mutasyondan(şuan ki yavrular gibi) gelecektir.
Merhabalar ya benim paylasimima bakip ta yorum yapabilir misiniz acaba bizim yavrular hangi renk olur 🥰

Pıtırcık

Tutkulu

Teşekkür ederim anlattıklarınızın bir kısmını anlamamakla beraber büyük bir kısmını anladım (Dr edasına açıkladınız bana konuyu ) beyaz ve baba renginde yavru gelme ihtimali düşük yani ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim anlattıklarınızın bir kısmını anlamamakla beraber büyük bir kısmını anladım (Dr edasına açıkladınız bana konuyu ) beyaz ve baba renginde yavru gelme ihtimali düşük yani ☺
Evet ablacım erkek baskın olmalı bu nedenle genelde babaya çekecek demek ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye