• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Rainbow dişi gibi duruyor ama farkli açılardan resim alabilirsek ve daha ışıklı ortamda olursa daha saglikli yorum yazabiliriz.

Zafer.

Yeni Üye
Selam öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim
Kesin dişimi diyorsunuz
Öyleyse yinede konuşurmu

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş rainbowdur painted değil Süleyman hocam son fotoğrafına ışık yansımış sanırım seni yanıltmis😊 cinsiyet dişi 👍

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Makaleyi maalesef yoğunluktan yeni görebildim. Fotoğraflarla gözümüz gönlümüz açıldı. Fotoğrafı bile neşe veriyor insana :) Hepsine ve gelecek nicelerine maşallah . Bilgilendirme içinde ayrıca teşekkürler.

derya1986

Yeni Üye
Rainbow Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşları arasında en çok sevilen, en çok göze çarpan mutasyonlardan birisi de adından da anlaşılabileceği üzere rengarenk görünümü ile Rainbow Muhabbet kuşlarıdır. Sarı yüzlü bu kuşlarda genellikle vücut renkleri mavi, mor ve koyu mavi tonlarında, yanak benekleri mor, kanatlarında sarı ve gri tonlar, kanat uçları gri renklidir.

Ekli dosyayı görüntüle 34237

Erkeklerde ve dişilerde gençken ve olgunken standart cere rengi özelliklerini gösterirler.

Bu mutasyon, üretilmesi oldukça zahmetli olup doğru eşleşmeler, geçmişte üreticiler tarafından uzun uğraşlar sonucu tespit edilebilmiştir. Rainbow erkek ve rainbow dişiden alınan yavrularda bile rainbow özellikleri göstermeyenlerle karşılaşılabilir. ( Halihazırda resimlerden biri benim kuşum ve ben de denemelerle meşgulüm :) )

Ekli dosyayı görüntüle 34238

Bu türü üretebilmek için;

Ebeveynlerden en az biri temiz kanat ya da temiz kanat taşıyıcı,

Erkek opal ya da opal taşıyıcı,

Her iki ebeveyn de çekinik mavi ya da mavi taşıyıcı,

Ebeveynlerden en az biri sarı yüz,

olması gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 34239

Sahip oldukları görsel şölenin yanı sıra diğer mutasyonlara göre petshoplarda daha pahalı ücretler telaffuz edilir. Bununla birlikte Painted diye bilinen mutasyonla çoğu zaman karıştırılmaktadır.

Ekli dosyayı görüntüle 34241

(Painted Muhabbet Kuşu)

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.
Hocam; öncelikle günaydın. Yazı için teşekkür ederim. Gerçi ayrı konu açmıştım ama; merakıma yenik düştüm, kusuruma bakmayın lütfen. Şimdi bende geçen sene sokaktan bulduğum sarı bi’ oğlan vardı, dün onun yanına Rainbow dedikleri dişi eş aldım. Ama dişimin rengi; sizin Painted dediğiniz renge daha çok benziyor. Benim merak ettiğim 3 konu var:
1) Sizce; bu erkek ve dişiden Rainbow çıkma ihtimali nedir?
2) Sizce; yeni aldığım bu dişi gerçekten Rainbow mu, yoksa beni de Rainbow diyerek kazıklamışlar mı?
3) Rainbow ile Painted’in farkı nedir? Renk olarak her ikisi de benim gözüme hoş görünüyor. O yüzden çok sıkıntı yapmam Rainbow ya da Painted diye ama, atıyorum; “Genler olarak Rainbow daha kaliteli, Paintedlar hastalığa vs daha yatkın.” ya da işte “Alıştırma, konuşturma konusunda Rainbowlar daha başarılı ama Paintedlar daha yabanidir.” diyebilir miyiz, yoksa tek fark; renkleri midir?
Aslında son olarak; bi’ de bilen üstadlardan çiftim için tür tahmini ve dişim için de yaş tahmini alırım:
IMG_0247.jpegIMG_0020.jpegIMG_1682.jpegIMG_1683.jpegIMG_1684.jpeg