• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Takip Edelim Probiyotikler ve Prebiyotikler .

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Bağırsaklarda yaşayan yararlı mikroorganizmalara probiyotik;

Bu yararlı mikroorganizmaları besleyen, sindirilemeyen bileşiklere ise prebiyotik deniyor.

Biz ne yapıyoruz.
Ne yapmalıyız arkadaşlar yüzlerce makale yabancı kaynaklar araştırdım, okudum kimyasal formda hazır probiyotikler felç ve kısmı tutulmalar sonucu kuşları öldürüyor, ölen bir kuşun laboratuvar sonuçları var. Belgeli fakülteden verilmiş bir rapor.

Şimdi size anlatacağım konuyu sakın, kimseye söylemeyin... !!!

Ben ve bir grup insanın yapmadığı tek bir şey var kimyasal formda ürün alıp kuşlara vermek , kim bu insanlar ! Ben kimim biraz kendimden bahsetmeliyim burada , arkadaşlar ben kafes kuşları üzerine geliştirilmiş tüm kimyasallara altarnatif yolları araştıran , geliştiren kayıt altına alan biri olarak söylüyorum. Bunları sizlere

Kuşlarınızın bu kimyasallara ihtiyacı yok daha güvenli doğal ve altarnatif yollar var eklemek yerine besleyeceksınız.

Bu iş bu kadar basit tek gereken şey ""bilgi"" ister tek kuş besle istersen büyük bir üretim yap hiç fark etmez...

Para iyi kuşu alabilir.
Para iyi yemi alabilir.
Para iyi kafesler alabilir.
Para iyi takviyeler ve ilaçlar alabilir.

Ama para size iyi kuşlar "yetiştirmez" iyi kuşu bilgi ve tecrübe yetiştirir..

Probiyotik konusunda bir çoğumuzun tek bilgisi probiyotik verince iyi olur başka hiç birşey yok lütfen kızmayın !

Araştırın arkadaşlar araştırmaktan çekinmeyin..

Yoksa hurafelerden medet umar hale gelirsiniz. Paranızı ve zamanınızı boşa harcar durursunuz.

Zamanı satın alamazsınız. Şimdi bir çoğunuz kızabilir veya reklam yapıyor diyebilir. Arkadaşlar ben size bu kitap ile zaman satıyorum yanlış duymadınız. Zaman , Zamanı kıymetli olanlar başından sonuna okursa kazanabilir.

Yoksa daha çok kuş ve zaman kaybedersiniz...

Size sadece bir ip ucu vereceğim araştırınız.

ana bileşenlerine baktığımızda, oleik asit (omega 9), linoleik asit (omega 6), stearik asit, timokinon, palmitik asit, karoten, A, B, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi fenolik bileşenlerden meydana gelir.
bir faydası ise bağırsak florasını iyi yönde etkilemesidir. Fabrikasyon kanatlı yetiştiriciliğinde rasyona eklenmiştir.

Bu size bir ip ucu neden açık açık yazmıyorum çünkü zamanı satın almış insanlar var onlar bir değer karşılığı aldılar ve onların hakkına girmemek için açıklamiyorum lütfen kızmayın bu posta kadar paylaştığım postlara bakınız. Bilgilere bakınız bunlar yüzeysel bilgilerdir. Dediğim gibi benim bu arkadaşları korumam gerekiyor. Sağolsun onlarda beni koruyor..

Hayırlı akşamlar dilerim....

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Bu yararlı mikroorganizmaları besleyen, sindirilemeyen bileşiklere ise prebiyotik deniyor.

Biz ne yapıyoruz.
Ne yapmalıyız arkadaşlar yüzlerce makale yabancı kaynaklar araştırdım, okudum kimyasal formda hazır probiyotikler felç ve kısmı tutulmalar sonucu kuşları öldürüyor, ölen bir kuşun laboratuvar sonuçları var. Belgeli fakülteden verilmiş bir rapor.

Ben ve bir grup insanın yapmadığı tek bir şey var kimyasal formda ürün alıp kuşlara vermek , kim bu insanlar ! Ben kimim biraz kendimden bahsetmeliyim burada , arkadaşlar ben kafes kuşları üzerine geliştirilmiş tüm kimyasallara altarnatif yolları araştıran , geliştiren kayıt altına alan biri olarak söylüyorum. Bunları sizlere

Kuşlarınızın bu kimyasallara ihtiyacı yok daha güvenli doğal ve altarnatif yollar var eklemek yerine besleyeceksınız.

Bu iş bu kadar basit tek gereken şey ""bilgi"" ister tek kuş besle istersen büyük bir üretim yap hiç fark etmez...

Para iyi kuşu alabilir.
Para iyi yemi alabilir.

Probiyotik konusunda bir çoğumuzun tek bilgisi probiyotik verince iyi olur başka hiç birşey yok lütfen kızmayın !

Yoksa hurafelerden medet umar hale gelirsiniz. Paranızı ve zamanınızı boşa harcar durursunuz.

Zamanı satın alamazsınız. Şimdi bir çoğunuz kızabilir veya reklam yapıyor diyebilir. Arkadaşlar ben size bu kitap ile zaman satıyorum yanlış duymadınız. Zaman , Zamanı kıymetli olanlar başından sonuna okursa kazanabilir.

ana bileşenlerine baktığımızda, oleik asit (omega 9), linoleik asit (omega 6), stearik asit, timokinon, palmitik asit, karoten, A, B, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi fenolik bileşenlerden meydana gelir.
bir faydası ise bağırsak florasını iyi yönde etkilemesidir. Fabrikasyon kanatlı yetiştiriciliğinde rasyona eklenmiştir.

Bu size bir ip ucu neden açık açık yazmıyorum çünkü zamanı satın almış insanlar var onlar bir değer karşılığı aldılar ve onların hakkına girmemek için açıklamiyorum lütfen kızmayın bu posta kadar paylaştığım postlara bakınız. Bilgilere bakınız bunlar yüzeysel bilgilerdir. Dediğim gibi benim bu arkadaşları korumam gerekiyor. Sağolsun onlarda beni koruyor..

Çörek otu yağı.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hocam önerdiğiniz bir marka var mı ☺
Prebiyotik olarak Arifoğlu çörek otu yağı ☺ aktardan veya deve dikeni tohumu taze öğütülmüş ve keten tohumu taze öğütülmüş olarak iş yapar hocam probiyotikleri soğuk sıcak zincirine dikkat edilmediği için canli kalsa bile yüksek oranda kalan ve kasılma felclere neden olan lactobacillus bakterisi kalıyor içerde azmanlasan bu probiyotik kuşa bir süre sonra zarar veriyor burada probiyotik zararlı değil ama yüksek dozlarda probiyotik kullanılmamalı

Deve dikenini özelikle yazıyorum ki kuşlarda oluşan bir çok sorunu organ tahribatınin önüne geçer

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Prebiyotik olarak Arifoğlu çörek otu yağı ☺ aktardan veya deve dikeni tohumu taze öğütülmüş olarak iş yapar hocam probiyotikleri soğuk sıcak zincirine dikkat edilmediği için canli kalsa bile yüksek oranda kalan ve kasılma felclere neden olan lactobacillus bakterisi kalıyor içerde azmanlasan bu probiyotik kuşa bir süre sonra zarar veriyor burada probiyotik zararlı değil ama yüksek dozlarda probiyotik kullanılmamalı
Teşekkürler hocam 🌸☺

Syessional

Aktif Üye
Arama motoruna kuş için prebiyotik yazınca bile probiyotik olarak düzeltiyor ben bulamadım internette nerden alıcaz?

Syessional

Aktif Üye
Prebiyotik olarak Arifoğlu çörek otu yağı ☺ aktardan veya deve dikeni tohumu taze öğütülmüş olarak iş yapar hocam probiyotikleri soğuk sıcak zincirine dikkat edilmediği için canli kalsa bile yüksek oranda kalan ve kasılma felclere neden olan lactobacillus bakterisi kalıyor içerde azmanlasan bu probiyotik kuşa bir süre sonra zarar veriyor burada probiyotik zararlı değil ama yüksek dozlarda probiyotik kullanılmamalı
Direkt normal devedikeni tohumu veya unu olur mu?

Son düzenleme:

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Yazınız güzel. emeğinize sağlık. Ben de probiyotik vesilesi ile bir konuya değinmek istiyorum.

Özellikle pandemi sonrası kuş üreticileri çok fazla video paylaştılar. Bizim gibi evinde tek tük kuş besleyenler o da faydalıymış bu da faydalıymış diyerek bu videoları baz aldılar. Fakat sorun şurada ki onlar bir sezonda 5 kuluçkaya varan üretimler yapıyorlar ve kümeslerinde 200-300 kuş var. Onlar bu işi ticari olarak yaptıkları için ne kadar çok yumurta, ne kadar çok dolu yumurta o kadar iyi. Ayrıca kümese girecek bir virüs veya bakteri toplu ölümlere yol açıyor. Bu yüzden ağır antibiyotikler ağır protein ve karbonhidrat yüklemeleri yapıyorlar. ondan sonra da karaciğer koruyucular kullanıyorlar.

Yaptıkları şey kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bahsettiğim şey 200-300 kuş bakanla 1-2 tane kuş bakanın programı aynı olmaz. Bunu demek istiyorum. E adam üretici. Üreticilere yönelik video yapıyor. Fakat biz hobiciler bunu atladığımızda kuşlara hem ağır takviyeler yapıyoruz hem de bazen gereksiz çok para harcıyoruz. Lütfen bu tür videoları izlerken, kaynakları incelerken üretim mi yoksa normal rutin bakım mı bahsedilen dikkatli olun. Örneğin sipurilina belki kışa girerken az miktarda yağlansın diye verilecek bir şey sadece evde tek baktığımız kuş için. ya da zayıfladıysa verilebilir ama her şeyin bir reçetesi var. kuşunuz hastaysa hastalığını gideremediyseniz yine zayıflayacak o kuş.

Bende de var envai çeşit beslenme ve bakım ürünü. Fakat ne sıklıkta kullanıyorsun derseniz gerektiği zaman gerektiği yerde derim. aşırı protein yüklemekten, aşırı karbonhidrat yüklemekten kaçınırım.

Aynı anda 3-4 şeye bir anda başlamam tohum bile olsa. Örneğin açtınız interneti mama nasıl yapılır diye google hazretlerine sordunuz. adam oraya 20 çeşit malzemeli mama sıralamış. kuşunuzun genetiğinde neye karşı duyarlılığı var, hangi organının hassasiyeti var bilmiyorsunuz. mama vermeye başladıktan 2 hafta sonra bir baktınız kuşunuz ishal. hangi malzeme zararlı bilemezsiniz. o yüzden tek tek ekleyerek gidin ve gözlemleyin kuşunuzu.

e vitamini kızıştırıyormuş dediniz gittiniz taubentin e50 aldınız. woaaw süper. hem de içinde selenyum varmış. fakat kuşunuzun bünyesindeki e vitamini stoğunu bilmiyorsunuz. e vitamini kolay kolay vücutta azalmaz. üzerine siz havuç, kapya, pancar, bal kabağı ile e vitamini depolarını doldurdunuz. yetmedi üzerine de tavsiye üzerine 5 gün taubentin e50 çaktınız. siz yumurta ve yavru beklerken karşılaştığınız manzara şu olur. tüye girmiş, sıcaktan tüyleri de darmadağın olmuş, hareketli ama sıkıntılı, çok güzel baktığınızı düşündüğünüz kuşların biri ishal olmuş diğeri ise beyaz dışkılıyor, stresli bir çift kuşunuz olur.

korktunuz mu? korkun. korku iyidir. elinizdeki bif çift kuşa ağır yüklemeler yapmazsınız o zaman. o üreticilerin de iyisi danışmanlık veriyor kötüsü danışmanlık almak zorunda kalıyor bilginiz olsun.

Son düzenleme:

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Yazınız güzel. emeğinize sağlık. Ben de proniyotik vesilesi ile bir konuya değinmek istiyorum.

Özellikle pandemi sonrası kuş üreticileri çok fazla video paylaştılar. Bizim gibi evinde tdk tük kuş besleyenler o da faydalıymış bu da faydalıymış diyerek bu videoları baz aldılar. Fakat sorun şurada ki onlar bir sezonda 5 kuluçkaya varan üretimler yapıyorlar ve kümeslerinde 200-300 kuş var. Onlar bu işi ticari olarak yaptıkları için ne kadar çok yumurta, ne kadar çok dolu yumurta o kadar iyi. Ayrıca kümese girecek bir virüs veya bakteri toplu ölümlere yol açıyor. Bu yüzden ağır antibiyotikler ağır protein ve karbonhidrat yüklemeleri yapıyorlar. omdan sonra da karaciğer koruyucular kullanıyorlar.

Yaptıkları şey kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bahsettiğim şey 200-300 kuş bakanla 1-2 tane kuş bakanın programı aynı olmaz. Bunu demek istiyorum. E adam üretici. Üreticilere yönelik video yapıyor. Fakat biz hobiciler bunu atladığımızda kuşlara hem ağır takviyeler yapıyoruz hem de bazen gereksiz çok para harcıyoruz. Lütfen bu tür videoları izlerken, kaynakları incelerken üretim mi yoksa normal rutin bakım mı bahsedilen dikkatli olun. Örneğin sipurilina belki kışa girerken az miktarda yağlansın diye verilecek bir şey sadece evde tek baktığımız kuş için. ya da zayıfladıysa verilebilir ama her şeyin bir reçetesi var. kuşunuz hastaysa hastalığını gideremediyseniz yine zayıflayacak o kuş.

Bende de var envai çeşit beslenme ve bakım ürünü. Fakat ne sıklıkta kullanıyorsun derseniz gerektiği zaman gerektiği yerde derim. aşırı protein yüklemekten, aşırı karbonhidrat yüklemekten kaçınırım.

Aynı anda 3-4 şeye bir and başlamam tohum bile olsa. Örneğin açtınız interneti mama nasıl yapılır diye google hazretlerine sordunuz. adam oraya 20 çeşit malzemeli mama sıralamış. kuşunuzun genetiğinde neye karşı duyarlılığı var, hangi organının hassasiyeti var bilmiyorsunuz. mama vermeye başladıktan 2 hafta sonra bir baktınız kuşunuz ishal. hangi malzeme zararlı bilemezsiniz. o yüzden tek tek ekleyerek gidin ve gözlemleyin kuşunuzu.

e vitamini kızıştırıyornuş dediniz gittiniz taubentin e50 aldınız. woaaw süper. hem de içinde selenyum varmış. fakat kuşunuzun bünyesindeki e vitamini stoğunu bilmiyorsunuz. e vitamini kolay kolay vücutta azalmaz. üzerine siz havuç, kapya, pancar, bal kabağı ile e vitamini depolarını doldurdunuz. yetmedi üzerine de tavsiye üzerine 5 gün taubentin e50 çaktınız. siz yumurta ve yavru beklerken karşılaştığınız manzara şu olur. tüye girmiş, sıcaktan tüyleri de darmadağın olmuş, hareketli ama sıkıntılı, çok güzel baktığınızı düşündüğünüz kuşların biri ishal olmuş diğeri ise beyaz dışkılıyor, stresli bir çift kuşunuz olur.

korktunuz mu? korkun. korku iyidir. elinizdeki bif çift kuşa ağır yüklemeler yapmazsınız o zaman. o üreticilerin de iyisi danışmanlık veriyor kötüsü danışmanlık almak zorunda kalıyor bilginiz olsun.
Yazan elleriniz dert görmesin hocam ayni fikirde insanların yorumlarıni düşüncelerini görmek güzel

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Yazan elleriniz dert görmesin hocam ayni fikirde insanların yorumlarıni düşüncelerini görmek güzel
Teşekkürler hocam. Ben de sizin gibi elimden geldiğince bu aşırı yükleme olayında insanları bilgilendirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Durum o kadar vahim ki anlatamam. Özellikle yeni alınan kuşlara iyi niyetle aşırı yükleme yapılıyor. dişisi erken kızgınlığa giriyor. bakıyorsun dişi kuş daha 4 aylık kızgınlık yumurtası yapıyor, ömrü azalıyor. Hatta daha vahim olacak şekilde vücudu gelişmediği için yumurta sıkışması oluyor ve ölüyor.

Sizlerin de emeğinize sağlık. Birçok şey öğreniyorum sizin gibi ustalarımızdan.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı

Biz ne yapıyoruz.

Para iyi kuşu alabilir.
Para iyi yemi alabilir.

Güzel bir yazı probiyotik ve prebiyotik kavramlarının anlaşılması adına.

Dün bir arkadaşımız 1-2 hafta entrobac verilmediğinden, kuşunun ağız kokusu olduğundan, 2-3 gün probiyotik verince düzeldiğinden bahsetmişti.

Şöyle ki kuşunuza her hafta probiyotik verebilirsiniz. Fakat prebiyotik vererek bu faydalı bakterileri besleyip kuşlarınızın bağırsaklarında çoğaltmazsanız o faydalı bakteriler zamanla ölür. Bu yüzden her hafta probiyotik vermek zorunda olursunuz hele hele kuşunuzun bağışıklığı düşükse.

Probiyotikler içinde lactobasilus denilen faydalı bakterilerdir. Kuşlarımızın ve bizim bağırsak duvarına yapışarak yediklerimizi parçalamaya yardım eder. Fakat bağırsak duvarında çoğalabilmeleri için prebiyotiklere ihtiyaç vardır. Hangi gıdalarda prebiyotik var Mehmet hocamı baltalamamak için burada yazmayacağım.

Probiyotikler bir yandan sindirime destek olurken diğer yandan fırsatçı mantar ve bakterilerin çoğalmasını baskılayarak kuşunuzun hasta olmasının önüne geçmeye büyük oranda katkıda bulunur. Fakat kuşunuzun bağırsağındaki bu faydalı ve minik canlıları da yeterince besleyemezseniz büyük miktarı ölür gider. Yani minik dostunuzu beslerken bu minik canlıların da beslenmesini sağlamalısınız. :) Bu minik ötesi minik canlılara prebiyotik vermediğinizde ufak bir bağışıklık düşmesi (özellikle ani sıcaklık değişimleri ve kışa girerken), yer değişikliği, seyehat etmek zorunda kalmak, tatile gittiğinizde teslim ettiğiniz kişinin probiyotik verememesi durumunda miniminnak faydalı lactolarımız azalır ve fırsatçı olan megabakteri, e coli, candida gibi zararlı patojenler çoğalır. bu yüzden kuşunuzun diiyetine bu prebiyotikleri de dahil etmenizde büyük fayda var.

Özellikle Mehmet hocamın dediği gibi neyi nefen kullandığınızı bilmek önemli. Bunu da hatırlatmış olayım.

Üst Alt