• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! poposu ceviz büyüklüğünde şiş

xScreame

Yeni Üye
merhaba direkt konuya gireceğim 3 gün önce tanıdık biri dişi kuş verdi, kuşu bizimkiler dışardan girilen arka odaya götürmüşler bende bugün bakabildim. Popo kısmında büyük bir şişlik var zor nefes alıyor dışkısı 2-3 fındık büyüklügünde hafif koyu yeşilimsi şekilde çıkmış yaptığı dışkılarda poposunda birikip düşüyor sanırsam baktığımda poposunda dışkı duruyordu neyse. Ne yapabilirim canının acıdığını bilmek çok kötü geliyor bana.

xScreame

Yeni Üye
Yumurta olabilir, kontrol edin sertlik var mı
dokunduğumda yumuşak bir şey vardı ben yumurta sıkışmasından şüphelendim ilk gordugumde. Kuşu veren kişi yuvalığından cikmiyor yumurtasi var saniyor diyordu bugun komşu yuvalığından çıkıp yem yemiyor diye yuvalığını çıkarmıştı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
dokunduğumda yumuşak bir şey vardı ben yumurta sıkışmasından şüphelendim ilk gordugumde. Kuşu veren kişi yuvalığından cikmiyor yumurtasi var saniyor diyordu bugun komşu yuvalığından çıkıp yem yemiyor diye yuvalığını çıkarmıştı
Yağlanma veya yumurta kesin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba
Mısır granülü bit yapar mı
Yada bitler için saklanma alanı olabilir mi
Granül yerine kedi kumu mu kullanmalıyım
Ben kedi kumu kullanıyorum, granül de bit yapmaz fakat kokar sıcakta, tercih sizin

xScreame

Yeni Üye
Büyük ihtimalle yumurta var, poposunun iki yanına parmaklarınız nazikce bastırın hissedersiniz, yumurta yan olabilir, bir damla sıvı yağ sürün popoya, 1 damla da içirin,
yumurtası olsa şuana kadar ölmüş olmazmıydı? eğer ölmez derseniz dediğinizi uygulayacagım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yumurta olabilir bence bir an önce kanatlı veterinerine götürün benim de dişi muhabbet kuşumun sıkışma vardı birkaç gün bayağı çekti sonra maalesef diğer organlara baskı yaptığı için vefat etti. Bence götürün bir an önce

cimennnn

Tutkulu
Bana yumurtadan daha çok yağlanma gibi geldi yumuşak diyorsunuz yumurta olsa sertlik oluyo ki baya şiş popo kısmı yumurta baya oluşmuş olurdu. Sıkışma durumunu ben kuşumda yaşamıştım kanatları vs açıp öylece hareketsiz durmuştu. Kuştan kuşa değişir mi bilmiyorum ama çok da farkı olacağını sanmıyorum. Yağlanmanın çözümü spor, diyet yem ve sebze ağırlıklı beslenme. Ama karaciğer yağlanması da olma ihtimali yüksek o yüzden bir veterinerin görüp röntgen çekerek bakması daha doğru olur diğer türlü hep varsayım olur.

Üst Alt