• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Popoda şişlik ve büyük dışkı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Dilek7

Aktif Üye
Gözünüz aydın 😊🤲inşallah doludur😊kafes dışı yasak artık, en güvenli yer yuvası, yumurta üzerine yatıyor mu
Aslında içerideydi 5-6 saat oldu yumurta çıkalı. Hep icerideydi ama şimdi çıktı kafeste uyuyor. Hatta bir haftadir erkek kuşumla aynı salıncağa sıkışıp yan yana uyurdu zorla 😄 ama bu gece yalniz uyumak istedi.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aslında içerideydi 5-6 saat oldu yumurta çıkalı. Hep icerideydi ama şimdi çıktı kafeste uyuyor. Hatta bir haftadir erkek kuşumla aynı salıncağa sıkışıp yan yan uyurdu zorla 😄 ama bi gece yalniz uyumak istedi.
Sebzeye başlayın yuvaya girince ışığı kapatın uyusun yorgun😊🤲

Dilek7

Aktif Üye
Bazen hepsini yumurtlar öyle yatar🤲😊1 gün ara ile gelir genelde, ortam sıcak olsun, ürkmesin
Tamam peki. Buhar makinesi falan çalıştirayım mı sanki nemli olması iyi diye okuyordum sizlerin yazdiklarinda. Hava da bugün buz gibi kar yağıyor pamuklu battaniye sardım önü açık kalacak şekilde.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yumurta oldugunu tahmin ettigimde elma vermeyi bıraktım ıspanak marul havuç falan veriyorum her gün bir başkasını. Vitaminli su vereyim mi 1 gün ara ile.
Havuç olmaz artık annesi kızgınlık yapar🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamam peki. Buhar makinesi falan çalıştirayım mı sanki nemli olması iyi diye okuyordum sizlerin yazdiklarinda. Hava da bugün buz gibi kar yağıyor pamuklu battaniye sardım önü açık kalacak şekilde.
Yok buhar için erken odanızın nemi 40 derece gibiyse gerek yok, peteğe ıslak havlu koyun doğal nem olur😊takviyeler devam🥰

Dilek7

Aktif Üye
Havuç olmaz artık annesi kızgınlık yapar🥰
Peki havuç da yok artık. Yarın sizin listenizdekileri vermeye başlarım tesekkürler 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben zaten salata şeklinde yapınca yüzüne bakmıyorlar çöpe gidiyor hep. Bütün halde bir parça koyunca yiyorlar sadece. Kibar kibar yemlikten yemiyorlar malesef 🙈
Kuluçkada yerler👍baba yer anneye kusar🤲bebekler olunca da anne yedirir

Dilek7

Aktif Üye
2 saat falan yemliği saklayıp denemiştim olmamıştı. Daha fazla aç bırakmaya korkmuştum. 4 saatte bir şey olmaz diyorsanız biraz daha saklayım yemligi o zaman.

Dilek7

Aktif Üye
Ikinci yumurta geldi arkadaşlar ama bu defa yumurtlarken vik vik ses çıkardı canı yandı galiba yumurtada kan lekeleri var normal mi sizce kan 😥 poposuna bir şey süreyim mi? Elimde doğal yapılmış sarıkantoron yağı var bir de aşağıya fotografini birakacagim veterinerden aldigim ürün var. Bu ürünu yaralara kullanabilirsin hiç zarari yok gozüne falan da kaçsa bir şey olmaz derdi hep.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ikinci yumurta geldi arkadaşlar ama bu defa yumurtlarken vik vik ses çıkardı canı yandı galiba yumurtada kan lekeleri var normal mi sizce kan 😥 poposuna bir şey süreyim mi? Elimde doğal yapılmış sarıkantoron yağı var bir de aşağıya fotografini birakacagim veterinerden aldigim ürün var. Bu ürünu yaralara kullanabilirsin hiç zarari yok gozüne falan da kaçsa bir şey olmaz derdi hep.
Zorlanmış muhtemelen sürebilirsiniz zararı olmaz 🙏 Ama az sürün 🙏

Dilek7

Aktif Üye
Bir şey daha soracağım. Kuşum yuvalıktan arasıra yem yemek için çıkıyor onun dışında yumurtaların uzerinde yatıyor. Normalde ışığı kapatınca hepsi kendi yerine geçer uyur. Ama bugün hep yuvalıkta. O yuvalıktayken kapatayım mı ışığı sorun olur mu sabaha kadar? Yoksa dışarı yani kafesin içine çıktığinda mi kapatayım?