• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Popo kısmında içi sıvı dolu kist

Trysst

Yeni Üye
Merhaba, kuşumun poposunda yıllardır şişlik vardı ancak büyümüyordu ve operasyon riskli olduğu için müdahale etmemiştim ancak son birkaç ayda çok büyüdü ve nefes alırken tık tık ses gelmeye başlamıştı, solumum problemi olabileceği için doksisiklin etken maddeli antibiyotik kullandım ancak kuşumun çıkardığı seste değişiklik olmadı o yüzden popo kısmındaki şişlikten olduğunu düşünüyorum.

Poposundaki şişlik aynı su balonu gibi. Yeme içmesinde sorun yok ancak dediğim gibi tık tık sesler çıkarıyor, vücudunun zorlandığı belli. Bunun bir tedavisi var mı ne yapmalıyım ustalarım? Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İyi bir diyete girmesi lazım.bitkisel ilaçlar için kanatlı uzmanına götürün ve müdahale gerekiyor 👍 nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı konusunda yardımcı olalım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kanatlı uzmana gidip röntgen cektirmeniz gerekiyor ve eğer hayati riski taşımayacak yerdeyse o kist aldirmaniz gerekiyor yoksa o kist daha çok sisebilir. Patlamaya sebep verir kuşun ölme durumu da söz konusu olur kurtarılması zor hale gelebilir

Trysst

Yeni Üye
İyi bir diyete girmesi lazım.bitkisel ilaçlar için kanatlı uzmanına götürün ve müdahale gerekiyor 👍 nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı konusunda yardımcı olalım
Aslında kuşum kilolu değil hatta göğüs kemiği dokununca ele geliyor, sadece popo kısmı öyle şiş yine de diyet lazım mı? Adana da yaşıyorum hangi veterinere sorarsam sorayım kuşlardan anlamıyorlar sizin önerdiğiniz biri var mı adana da hocam?

Trysst

Yeni Üye
Kanatlı uzmana gidip röntgen cektirmeniz gerekiyor ve eğer hayati riski taşımayacak yerdeyse o kist aldirmaniz gerekiyor yoksa o kist daha çok sisebilir. Patlamaya sebep verir kuşun ölme durumu da söz konusu olur kurtarılması zor hale gelebilir
İnternetten araştırdığım kadarıyla operasyon ile aldırmak muhabbet kuşlarında riskliymiş gerçekten aldırmak mümkün mü? Adanada bildiğiniz bir yer var mı acaba?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben Mersin'de yaşıyorum ve benim bildiğim burda ki hayvan hastanesindeki doktor çok iyi kanatlı uzman ama Adana'da varmı araştırmak gerekiyor

Trysst

Yeni Üye
Sirke ruhu önerenler var. Bu konuda tecrübesi olan var mı dostlar? Veya şırıngayla sıvı çekilebilir mi?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kist benim bildiğim siringayla çekilmez, ki öyle bir şey varsa bile tekrarlayacagi da kesin.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Adana Terapi veteriner kliniği (0322) 247 27 70 orda kanatlı uzman varmış adresi de alta yazdım.
Yurt, Uçar Apartmanı Altı, Turgut Özal Blv. 164 D, 01160 Çukurova/Adana

İsterseniz gitmeden önce bir arayin görüşün ona göre götürün derim.

Trysst

Yeni Üye
Adana Terapi veteriner kliniği (0322) 247 27 70 orda kanatlı uzman varmış adresi de alta yazdım.
Yurt, Uçar Apartmanı Altı, Turgut Özal Blv. 164 D, 01160 Çukurova/Adana

İsterseniz gitmeden önce bir arayin görüşün ona göre götürün derim.
Çok teşekkürler arayacağım

Üst Alt