• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Popo Bölgesinde Şişlik

cenkcenk

Yeni Üye
Merhaba. 2 hafta önce kuşum hafif hafif kusmaya ve öğürmeye başladı. Bir önceki kuşumda olduğundan koksidiyoz olduğunü düşünerek önlemek için Fagel Cocci alıp 7-8 gün kullandım. Öğürmesi azaldı, neşesi yerine geldi fakat sonradan popo kısmının sol tarafında bi şişlik hissettim. Sürekli burayı kaşımaya çalışmasından anladım. Fotoğrafını çekemedim fakat aşırı büyük, gözle görülebilir bir şey değil (dışarıdan). Elleyince hafifçe belli oluyor. Kusma hariç bir belirtisi yok, neşesi hala yerinde ve hareketli, kusmaları da genelde öğürme tarzında oluyor ve çok az kusuyor. Sorunumuz ne olabilir? Şişik bölge için ne yapabiliriz?

WhatsApp Image 2026-03-28 at 19.13.11 (1).jpeg

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Koksidiyoz da Genelde Kanli Diskilama Olur. Parazit Kaynaklı diski Goremedim. İlaçları Veteriner Hekim Önerisi İle Kullanmanız Gerekirdi. Ezbere İlaç Kullanmayın Lütfen.Konumunuz İzmir Sanirim. Lütfen Analiz Yaptırın. Sisliğin Bir Suru Nedeni Olabilir. İmkanınız Varsa Uzmana Gidin Muayene Ettirin Lütfen. Kusmasi Mantar Kaynaklı da Olabilir.

Üst Alt