• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Petshopta satılan Avi ürünleri

derya1986

Yeni Üye
Anladım. Şimdi tam oldu işte. Hemen çıktısını alıp asıyorum. :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok çok teşekkür ederim.🙏 Peki her hafta arka arkaya bunları vermek; biyolojik olarak yormaz onları değil mi? Yani sonuçta mantıken düşününce doğada bu kadar çok ek takviye alan bir muhabbet kuşu yoktur sanırım. Elbette onları kafeste beslememiz bir dezavantaj ama bizde şöyle de bir durum var; bizim Behlül, sabah ben kalktığımda kafesinden çıkar (en geç saat 10gibi), akşam da ben uyumadan önce kafesine girer (gece 1-2 gibi yatıyorum ben evden çalıştığım için. Behlül de 10 civarı girer kafese ve uyur. Bu süreçte de; ben ne yersem zararsız olanlarından mutlaka ona da veririm ve günde en az 1 porsiyon da (bazı günler tek tabakta çeşitlilik ya da gün içinde birkaç farklı porsiyon olacak şekilde) meyve / sebze tüketir. Çok şükür; yemek konusunda pek itiraz etmeyen bir kuş kendisi. Pazartesi günü de Versela-Laga B14 pelet yemimiz geliyor, onu denicez bakalım. Yine de her hafta bu rutini önerir misiniz? Eğer cevabınız olumluysa hemen sipariş geçeyim, ürünler gecikmeden gelsinler. Pazartesi onlara da başlamış olurum.
Bu arada “Fazla olur mu?” dan kastımı lütfen yanlış anlamayın, yazmayı unutmuşum çünkü. Sizin yazdıklarınıza ek olarak Sedochol de kullanıyoruz. O yüzden 7 günde 4 takviye ağır gelir mi acaba diye soru işareti oluştu kafamda. Amacım söylediklerinizin doğruluğunu yargılamak değil. Bu tip işlere yeni başlayınca insan bir an önce cahiliyetini giderip doğru bakımı öğrenmek istiyor. :)
Estağfurullah şimdi şöyle açıklayım. Aslı hocamda anlatmış. Olaki dışkı civık ishal durmuyor o zaman 3 gün üst üste entrobac veriyorsunuz. Sonrasında gervit ve bt amin forte. Takviye ile bağışıklık sistemi güçleniyor, bağırsaklar düzenleniyor.. Alın evinizde bulunsun derim. Arkadaşlar btAmin forte yi tüğ döneminde haftada 2 diğer zamanlar 15 günde bir veriyor. Normalde entrobac ve Gervit-w haftada dönüşümlü kullanılıyor. Şimdi gelelim doğa canlıları kuşlarımızda..
Onlar sürekli arıyor, buluyor ve tüketiyor. Birçok minerali topraktan karşılıyor, tabiat ana onlara herşeyi temin ediyor. Vitamin ve mineral buna dahil ve hasta olduklarında hangi tohumları neleri yiyeceklerini içgüdüsel olarak tabiatın ve Yüce Rabbimizin öğrettiği şekilde uyguluyorlar. Evlerimizde beslediklerimiz öyle değil malesef ki zincire bağlılar.tabiatta değiller. Tamamen bize bağımlıları.. Verirsek yer vermezsek ölürler.
Bizlerde elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Metabolizmaları için ne gerekiyorsa bütçemiz dahilinde temin edip tedavi ettirmeye çalışıyoruz🤗💓🦜🦜tek istediğimiz sağlıklı afiyetli uzun ömür geçirip evimizde birer neşe kaynağı, sevgi yumağı ve bize mutluluk vermeleri💓🤗bu yüzden takviyelerimizi, profesyonel ve sağlıklı ürünler olmalı.🤗💓

Üst Alt