Çok çok teşekkür ederim.
Peki her hafta arka arkaya bunları vermek; biyolojik olarak yormaz onları değil mi? Yani sonuçta mantıken düşününce doğada bu kadar çok ek takviye alan bir muhabbet kuşu yoktur sanırım. Elbette onları kafeste beslememiz bir dezavantaj ama bizde şöyle de bir durum var; bizim Behlül, sabah ben kalktığımda kafesinden çıkar (en geç saat 10gibi), akşam da ben uyumadan önce kafesine girer (gece 1-2 gibi yatıyorum ben evden çalıştığım için. Behlül de 10 civarı girer kafese ve uyur. Bu süreçte de; ben ne yersem zararsız olanlarından mutlaka ona da veririm ve günde en az 1 porsiyon da (bazı günler tek tabakta çeşitlilik ya da gün içinde birkaç farklı porsiyon olacak şekilde) meyve / sebze tüketir. Çok şükür; yemek konusunda pek itiraz etmeyen bir kuş kendisi. Pazartesi günü de Versela-Laga B14 pelet yemimiz geliyor, onu denicez bakalım. Yine de her hafta bu rutini önerir misiniz? Eğer cevabınız olumluysa hemen sipariş geçeyim, ürünler gecikmeden gelsinler. Pazartesi onlara da başlamış olurum.
Bu arada “Fazla olur mu?” dan kastımı lütfen yanlış anlamayın, yazmayı unutmuşum çünkü. Sizin yazdıklarınıza ek olarak Sedochol de kullanıyoruz. O yüzden 7 günde 4 takviye ağır gelir mi acaba diye soru işareti oluştu kafamda. Amacım söylediklerinizin doğruluğunu yargılamak değil. Bu tip işlere yeni başlayınca insan bir an önce cahiliyetini giderip doğru bakımı öğrenmek istiyor.