O zaman tohum çimlendirmeyi denemelisiniz, çimlendirilmiş tohum hem sağlıklı beslenme hem de eksik vitaminlerin alınması konusunda tercih edilebilir. Bir de tohum yem; en azından daha az yağlı, daha az çekirdekli, dolayısıyla daha sağlıklı bir karışımla devam edilebilir.Aynı dertten muzdaribiz. Bizim Bulut da çok az pelet yiyor. Taze meyve sebze tiksiniyor, korkup kaçıyor. Arada haşlanmış yumurta ve ceviz, fındık veriyorum. Tohum maması Versele Laga, pelet de aynı şekilde. Ams tohum mamasını da eşeleyip yiyor. Sevdiklerini yiyip sevmediklerini bırakıyor. Ödül olarak dal darı çok seviyor. Kalamar sevmiyor ama mineral blok ve grit kum tüketiyor neyse ki. Pazartesi gerwit w, çarşamba amine forte, cuma entrobac takviye veriyorum. Pelet ayrı tohum ayrı kapta duruyor. Gözlemlerime göre pelet mama tüketimi günde %10-20 arası filandır maksimum. Sebze de yemediği için uzun vadede vitamin eksikliği çekmesinden korkuyorum. İnşallah zamanka daha da alışır pelete![]()
Gerçi kuşunuz hareketliyse tohum yemdeki yağ oranı çok sorun da olmayabilir.
Yem konusunda Şehmus Hoca da yardımcı olabilir, özel diyet yemler hazırlıyor veya siz de ister internetten ister aktarlardan uygun tohumları temin ederek bir karışım elde edebilirsiniz.