• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pelet Yem

Ayana888

Yeni Üye
Kuşlarımı yem yerine pelet yem ile beslemek istiyorum pelet yeme alıştıkları zaman vitamin takviyelerine falan devam etmeli miyim yoksa sadece pelet yem yeter mi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pelet yem işlenmiş ürün olduğu için açıkçası pek tavsiye edilmiyor. Heleki sürekli olarak sadece peletyem vermek hiç doğru olmaz. Kuşlar doğası gereği tohumla beslenen canlılar. Çeşitli tohumlar vermeniz daha uygun olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çoğu veteriner hekim öneriyor yurt dışında falan da kullanımı yaygın yem seçiciliginj engelliyor
Evet çünkü önüne ne koyarsak onu yiyor hayvancağız birde şeker, yağ, tuz tadını alınca yok demiyor pelet yem sağlıklı değildir bir kere doğal değil bunu anlamanız lazım

Doğacı

Eski Forumcu
Çoğu veteriner hekim öneriyor yurt dışında falan da kullanımı yaygın yem seçiciliginj engelliyor
Kuşlar doğal ortamında pelet yem veya benzeri bir şey yiyor mu?
Doğal ortamda ne yiyip ne yemedikleri zaten bizlere yol gösteriyor.
Zaten kuşları pelet yeme alıştırmanın zor olması onlara uygun olmadığı anlamına gelmez mi?

Ayana888

Yeni Üye
Evet çünkü önüne ne koyarsak onu yiyor hayvancağız birde şeker, yağ, tuz tadını alınca yok demiyor pelet yem sağlıklı değildir bir kere doğal değil bunu anlamanız lazım
kafes ortamında bakılan bir canlı ne kadar doğal beslenebilir ki?

Limonbey33

Tutkulu
Hocam zaten şöyle bir şey var bu pelet yemin üretim amacı sırf kabuk pisliği olmasın diyeymis,yani insanoğlunun kendi çıkarı için üretilmiş bir ürün ve ben de hiç tasvip etmiyorum açıkçası doğal değil birkere

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Madem böyle düşünüyorsunuz o kuşu alarak neden o hayvana yazık ediyorsunuz ? Bizim petshoplardan aldığımız kuşlar burada zaten doğal ortamda yani doğa da yaşayamicaklarına göre ? Ayrıca kafes ortamında gayette doğal beslenirler, aldığınız yem kalitesiyle olsun meyve sebze düzeniyle olsun entrobaci vitamini, multivitamini olsun çokta doğal besleniyorlar ve umarım o canlarida sadece kafeste hapsetmek içinde almıyorsunuzdur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İşte bütün mesele de orda zaten sorumluluk ve iyi şartlarda beslemeye çalışmak bile bile lades olmaz kanımca 👍

Ayana888

Yeni Üye
Madem böyle düşünüyorsunuz o kuşu alarak neden o hayvana yazık ediyorsunuz ? Bizim petshoplardan aldığımız kuşlar burada zaten doğal ortamda yani doğa da yaşayamicaklarına göre ? Ayrıca kafes ortamında gayette doğal beslenirler, aldığınız yem kalitesiyle olsun meyve sebze düzeniyle olsun entrobaci vitamini, multivitamini olsun çokta doğal besleniyorlar ve umarım o canlarida sadece kafeste hapsetmek içinde almıyorsunuzdur
Emin olun gayet iyi bakıyorum yem olarak versele laga entrobac gerwit bt amin Forte Med tollamyn kuş toprağı grit kum sağlık tohumu versele laga mama kullanıyorum

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Emin olun gayet iyi bakıyorum yem olarak versele laga entrobac gerwit bt amin Forte Med tollamyn kuş toprağı grit kum sağlık tohumu versele laga mama kullanıyorum
O zaman umarım bu şekilde devam edersiniz pelet yemi düşünmezsiniz bile