• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pelet yem vermelimiyim

Nisakilic

Yeni Üye
2 buçuk aylık forpus papağanım var pelet yem öneriyor musunuz? Hangi pelet yemi almam uygun olur

Grpet

Müdavim
Üretici
deneyebilirsiniz pelet yem alıskanliği edinmesi icin yavru olması önemli aslında versele laga b18 deneyebilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben pellet yem önermiyorum çünkü içeriği bana doğal gelmıyor 👍 forpus üreticisi olarak tohumlardan menüler ve sebze, meyve salataları veriyorum ayrıca haftada bir kez de mama hazırlayıp veriyorum.

Nisakilic

Yeni Üye
Ben pellet yem önermiyorum çünkü içeriği bana doğal gelmıyor 👍 forpus üreticisi olarak tohumlardan menüler ve sebze, meyve salataları veriyorum ayrıca haftada bir kez de mama hazırlayıp veriyorum.
Nasıl mama hazırlıyorsunuz peki? Normal tohum yemde kuşla beraber petshopun verdiği markası yazmayan bir yem kullanıyoruz şuan 1kg sanırsam kabuklarını ayıklayarak yiyor kuşum kafesin altı hep tohum kabuğu normal mi bu anlamadım. Peki hangi yemi önerirsiniz şuan yediği bitince onu alayım kuşuma

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mama olarak ben beautiful food ballı yumurtalı ve versele laga yeşil kapak mamayı karıştırıp brokoli ve havuç rendeliyorum birde kuşların durumuna göre katkılar ekliyorum yani devedikeni unu, Hindistan cevızi unu, zeolit tozu, nekton MSA, incir çekirdeği unu, protein tozu gibi dediğim gibi kuşların özelliklerine göre ayrı ayrı mamalar hazırladığım oluyor genel olarak yavru mamalarına katkı olarak hepsinden mercimek tanesi ekliyorum tozlardan☺ sonra yem olarak tabiki kendi markam olan mamaist forpus papağanı yemi özel olarak tohumlar ve versele laga yemden hazırlıyorum kuşlarım afiyetle yiyor ve hiç fire vermiyorlar çünkü kimin ne yiyip yemediğini biliyor ona göre yem karışımı hazırlıyorum👍☺