• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler Pelet Yem mi Vitamin mi?

Mr.Bulut

Yeni Üye
Yeni 6 yaşına giren erkek muhabbet kuşum son günlerde çok yoğun tüy döktü. Uçma ve kuyruk tüylerini döktü, tekrar çıkmalarına rağmen uçmada sıkıntı yaşıyor, uzun süre uçamıyor. Kıvırcık ve dereotu hariç herhangi sebze-meyveyi yeteri kadar tüketmiyor. Vitamin eksikliği olduğunu düşünüyorum ve takviye yapmak istiyorum. Yabancı forumlarda buraya nazaran pelet yem öneriyorlar. Siz ne tavsiye edersiniz? Pelet yem mi vermeliyim yoksa suyundan vitamin mi vermeliyim? Hangi markaları önerirsiniz? Araştırdıklarıma göre;
Pelet yem için;
-Harrisons
-Roudybush
-Zupreem FruitBlend
-Mazur
Vitamin için ise;
-Röhnfried Gervit-W
-Versele-Laga Muta-vit
-Sera Vitamin
-Avi-vit
-Super vit
-Nekton Bio
-Avisol
gibi markalar kaliteli imiş ve bunlar tavsiye ediliyor.

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Yeni 6 yaşına giren erkek muhabbet kuşum son günlerde çok yoğun tüy döktü. Uçma ve kuyruk tüylerini döktü, tekrar çıkmalarına rağmen uçmada sıkıntı yaşıyor, uzun süre uçamıyor. Kıvırcık ve dereotu hariç herhangi sebze-meyveyi yeteri kadar tüketmiyor. Vitamin eksikliği olduğunu düşünüyorum ve takviye yapmak istiyorum. Yabancı forumlarda buraya nazaran pelet yem öneriyorlar. Siz ne tavsiye edersiniz? Pelet yem mi vermeliyim yoksa suyundan vitamin mi vermeliyim? Hangi markaları önerirsiniz? Araştırdıklarıma göre;
Pelet yem için;
-Harrisons
-Roudybush
-Zupreem FruitBlend
-Mazur
Vitamin için ise;
-Röhnfried Gervit-W
-Versele-Laga Muta-vit
-Sera Vitamin
-Avi-vit
-Super vit
-Nekton Bio
-Avisol
Merhabalar

Röhnfried profosyoneldir ve çoğu form üyemiz bu markayı kullanır pelet yem için ise harrisons güzel bir de verse lagaya bakın derim içerikleri çok temiz oluyor. Tüy döneminde b forte röhnfried kritiktir kuşu gerçekten rahatlatıyor ve daha rahat atlatmasını sağlıyor. Yine kafes içinde minarel için grit kuş kumu kalamar kemiği olsun.

erasantane

Aktif Üye
Pelet yem için;
-Harrisons
-Roudybush
-Zupreem FruitBlend
-Mazur
Vitamin için ise;
-Röhnfried Gervit-W
-Versele-Laga Muta-vit
-Sera Vitamin
-Avi-vit
-Super vit
-Nekton Bio
-Avisol
Sizden önceki ortamlarında pelet yem kullanılmadığı için ilk etapta yemeyebiliyorlar ben sevdikleri tohumla karıştırıp yavaş yavaş arttırıp alıştırdım . Bilginiz olsun şuan yüzde 70 pelet yüzde 30 tohum beslemesi yapıyorum