• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pelet yem markası

Sultanım

Yeni Üye
Yine ben 🙂
İnternette pelet yem diye arattığımda başta iki marka çıkıyor. Biri "Versele Laga", bu bildiğim kadarıyla iyi bir marka. İkincisi ise "Pupa" diye bir marka. Bunun hakkında hiç bir fikrim yok. Ama kafamı karıştıran şey şu; iki marka arasından büyük bir fiyat farkı var. İçerik yaklaşık olarak aynı, neden bu kadar fark var? Bilgisi ilan var mı?

Ahmed

Müdavim
p
Pelet yemler ülkemizde çok tutulmuyor. Yeni yeni veterinerler hastalarını pelet yemlere geçirmeye çalışıyor ancak yurtdışından geldiği için pandemiyide katınca hem bulmak zor oluyor hemde fiyatlar aşırı yüksek oluyor. Şuan bildiğim kadarıyla versele laganin muhabbet için olan karışımıda yakın zamanda geldi. Ancak nekadar stok bulunur bilmiyorum. Eğer pelete geçmeyi düşünüyorsanız pandeminin bitmesini beklemeniz daha uygun olur. Çünku bidaki sefere bulamama ihtimaliniz var.
pelet yeme gecince normal tohumları kullanmıyormusunuz sultan papağanı için biraz anlatırmısınız faydaları zararaları

Sultanım

Yeni Üye
Pelet yemler ülkemizde çok tutulmuyor. Yeni yeni veterinerler hastalarını pelet yemlere geçirmeye çalışıyor ancak yurtdışından geldiği için pandemiyide katınca hem bulmak zor oluyor hemde fiyatlar aşırı yüksek oluyor. Şuan bildiğim kadarıyla versele laganin muhabbet için olan karışımıda yakın zamanda geldi. Ancak nekadar stok bulunur bilmiyorum. Eğer pelete geçmeyi düşünüyorsanız pandeminin bitmesini beklemeniz daha uygun olur. Çünku bidaki sefere bulamama ihtimaliniz var.
Teşekkürler yorumunuz için, zaten şu anda almayı düşünmüyorum. Fiyatları nekadardır acaba diye bakayım demiştim.

Sultanım

Yeni Üye
pelet yeme gecince normal tohumları kullanmıyormusunuz sultan papağanı için biraz anlatırmısınız faydaları zararaları
Ben sultanım için almayacağım. Planörlerin beslenmesinde kullanılıyor, onun için araştırıyordum. Ama bildiğim kadarıyla alışana kadar paralel ilerliyor iki yemde. Tamamen pelet yeme geçince ekstradan klasik yemden verilmiyor kuşa.
Tavsiye edilme nedeni ise içeriğindeki tohum çeşitliliği, meyve, sebzeler ve ekstradan vitamin, minarel bulunması. Düzenli olarak meyve, sebze ve öteki gıdalar verildiğinde bence gerek kalmaz pelet yeme.

Son düzenleme:

Sultanım

Yeni Üye
Ben tamamen şahsi olarak tohum kadar sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Sebebi içeriklerine baktığında şeker, boya vs olması
Bence kaliteli bir marka boya, şeker v.b. şeyler kullanmıyordur. Tabi bende tercih yapsam normal yemle beslerdim ama özellikle büyük boy papağanlar meyve ve sebze yemediğinde pelet yem kullanılıyor.

Ahmed

Müdavim
Bence kaliteli bir marka boya, şeker v.b. şeyler kullanmıyordur. Tabi bende tercih yapsam normal yemle beslerdim ama özellikle büyük boy papağanlar meyve ve sebze yemediğinde pelet yem kullanılıyor.
benim kuşumda yemiyor meyve sebze nemli diye sadece marul yiyor

Sultanım

Yeni Üye
Sizde geçiş yapabilirsiniz o zaman. Yada bence kuru meyve (elma, armut, kayısı v.b.) verebilirsiniz. Nemli olmadığı için yiyebilirler, en azından böyle tüketirler meyveyi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Pellet yemini doğal bulmuyorum benim gözümde kabuğu soyulmuş yem ve işlenmiş pellet yem aynıdır bu yüzden önermiyorum ancak şu durumda olabilir eğer kuşunuzda bir hastalık söz konusu ise hızlı gelişimi ve tedavisi için kullanılabilir 👍 sorunuza gelince versele laga öneririm 😊

Sultanım

Yeni Üye
Pellet yemini doğal bulmuyorum benim gözümde kabuğu soyulmuş yem ve işlenmiş pellet yem aynıdır bu yüzden önermiyorum ancak şu durumda olabilir eğer kuşunuzda bir hastalık söz konusu ise hızlı gelişimi ve tedavisi için kullanılabilir 👍 sorunuza gelince versele laga öneririm 😊
Bende zaten kuşa kullanmayacağım, sadece bu fiyat farkının neyden kaynaklandığını merak ettim. Bende size katılıyorum, en iyisi doğal yaşantılarına en yakın olan.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim. Hatta normal tohumları bile güvenli yerlerden ve markalardan almak gerekiyor. Evinizde tek kuşa bakıyorsanız bile marketlerde satılan yemleri çok tavsiye etmiyorum. Olabildiğince doğal ve güvenli tohumlar kullanılmalıdır.

Sylmbkts

Aktif Üye
Takip ettiğim bir veteriner tohumla beslemenin kuşun ömrünü kısalttığını, tohumla beslemenin kuşların doğal ortamına uygun olmadığını, kuşların doğada 52 haftanın sadece 4 haftasında tohumla beslendiğini, 52 hafta boyunca tohumla beslemenin karaciğerlere zarar verdiğini söylüyor, insanın aklı karışıyor gerçekten kuş bakımı derya deniz, en iyiyi bulmak isterken zihin epey yoruluyor..

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Takip ettiğim bir veteriner tohumla beslemenin kuşun ömrünü kısalttığını, tohumla beslemenin kuşların doğal ortamına uygun olmadığını, kuşların doğada 52 haftanın sadece 4 haftasında tohumla beslendiğini, 52 hafta boyunca tohumla beslemenin karaciğerlere zarar verdiğini söylüyor, insanın aklı karışıyor gerçekten kuş bakımı derya deniz, en iyiyi bulmak isterken zihin epey yoruluyor..
Diğer haftalarda neyle besleniyormus kuşlar. Ayrıca bu kuşlar muhabbet kuslarimi farklı bir türmu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Muhabbet kuşları dogada tohumla beslenir tohumdan kasıt bizim evde verdiğimiz yem kadar sığ değil tabiki bin bir çeşit tohum yer. Pelet yemin içeriği bu tohumlarin kaçını karşılıyor orasida muamma. En basit örnek versele pelet yem açıklamasında tohumlar tahıllar meyveler var diyor ama kaç tohum var hangi tahıllar var yazmıyor. Gel gelelim bilinçli bir hobici kuşu sadece tek tip beslemez. Mama sebze meyve vs vs. Geniş bir menü sunmak gerekiyor. Pelet yem esasında bana güzel geliyor ama kuşları alıştırması kolay değil. Bugün verdim hadi ye tarzında bir ürün değil yavruluktan alıştırilması taraftarıyım ben bu saatten sonra kullanmam şahsen.

Sylmbkts

Aktif Üye
Diğer haftalarda neyle besleniyormus kuşlar. Ayrıca bu kuşlar muhabbet kuslarimi farklı bir türmu
Instagram hesabı vermek yasak mı bilmiyorum ama bahsettiğim veteriner Burak Uçar, 6 ekim tarihli canlı yayınında bahsediyor, neyle beslendiği bilgisini söylemedi sanırım, muhabbet kuşlarından ve papağanlardan bahsediyor

Sylmbkts

Aktif Üye
Muhabbet kuşları dogada tohumla beslenir tohumdan kasıt bizim evde verdiğimiz yem kadar sığ değil tabiki bin bir çeşit tohum yer. Pelet yemin içeriği bu tohumlarin kaçını karşılıyor orasida muamma. En basit örnek versele pelet yem açıklamasında tohumlar tahıllar meyveler var diyor ama kaç tohum var hangi tahıllar var yazmıyor. Gel gelelim bilinçli bir hobici kuşu sadece tek tip beslemez. Mama sebze meyve vs vs. Geniş bir menü sunmak gerekiyor. Pelet yem esasında bana güzel geliyor ama kuşları alıştırması kolay değil. Bugün verdim hadi ye tarzında bir ürün değil yavruluktan alıştırilması taraftarıyım ben bu saatten sonra kullanmam şahsen.
Evet pelet yeme alıştırmak zormuş, benim kuşun kaç aylık olduğunu da bilmiyorum, en fazla 4 aylık diye düşünürsek yavruluktan alıştırmadan çok uzaklaşmış sayılır mıyım sizce? Her gün yeni bir şey öğreniyorum acaba ben mi abartıyorum bilmiyorum,halbuki yemlerini de yeni almıştım. Ama birisi sağlıksız deyince kayıtsız kalamıyorum kafam karışıyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Instagram hesabı vermek yasak mı bilmiyorum ama bahsettiğim veteriner Burak Uçar, 6 ekim tarihli canlı yayınında bahsediyor, neyle beslendiği bilgisini söylemedi sanırım, muhabbet kuşlarından ve papağanlardan bahsediyor
Onu bende takip ediyorum, doğru bulduğum yerlerde var,katılmadığım yerlerde. Pelet yem konusunda katılmıyorum maalesef. Pelet yem tohumların toz haline getirilip içine vitamin sevze meyve vs eklenip sıkıştırılması. E zaten bizde normalde tohum yanına vitaminini,sebzesini,meyvesini veriyoruz. :)