• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Peçete Kemiren Kuş

Betülk

Aktif Üye
Merhaba yarım senedir beraber olan ve anlaşan bir muhabbet kuşu çiftim var. Yumurta bekledim fakat bir gelişme olmadı. Yuvalığı çıkardım. Son zamanlarda ise erkek kuş zemindeki peçetelerin neredeyse hepsini kemirip yuvarlayıp atıyor. Yuva hazırlığı yapmış olabileceğini düşünüyorum fakat dişi kuş değil de erkeğin yapması normal mi? Yuvalık takmam gerekir mi?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba yarım senedir beraber olan ve anlaşan bir muhabbet kuşu çiftim var. Yumurta bekledim fakat bir gelişme olmadı. Yuvalığı çıkardım. Son zamanlarda ise erkek kuş zemindeki peçetelerin neredeyse hepsini kemirip yuvarlayıp atıyor. Yuva hazırlığı yapmış olabileceğini düşünüyorum fakat dişi kuş değil de erkeğin yapması normal mi? Yuvalık takmam gerekir mi?
Kızışmış olabilir mi

FatihB.

Tutkulu
kafes taban ızgarası koyarsanız yapmaz belki

AlicanG

Paylaşımcı
Çevresel ve fiziksel olarak kuşlar hazır değilse olmuyor.Erkek içgüdüsel olarak kağıtları gagalıyor yuva ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.Kağıt zararlı ve bunun için bir çözüm bulmanız gerekiyor.Sürekli o kağıda ulaşmak isteyecektir.Erkeğin kızışma belirtileri sürekli kur hareketleri yapması, cere renginin değişmesi, yuva takılı olunca dişiyi yuvaya teşvik edecek hareketler yapması.Dişi yuvaya girmeye korkuyor ise yuva girişinden içine doğru dal darı koyabilirsin.Kafesin bulunduğu yer,düzeni,kullandığın ekipmanlar,vitaminler uyguladığın kür de önemli.Herşeye rağmen olmuyorsa ayırma yöntemine başvurabilirsin.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizimkilerde ızgara olmasına rağmen kağıt havluyu nasıl beceriyorlarsa tırtıklıyorlardı. 😂
Ben peçeteyi komple kaldırdım,nasılsa temizliyorum kafesleri tavayı da temizlerim dedim,sıkıntı olmuyor benim için. :)

Betülk

Aktif Üye
Bizim kuşlarda yapiyo kafeste gaga taşı felan köyün ama yinede yapıyor bizim kuşlar tahtayı delmisti hdhshxhdbx
Benimkiler de yuvalığı kemiriyordu taşları falan var çözüm arkadaşın dediği gibi peçeteyi kaldırmak olacak sanırım :|

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
abi bizim erkekte küsüyor nasıl çözcez televizyon izliyor sıkılınca sırtını dönüyor ne kadar çagırsak seslensek yok küsüyor:ROFLMAO:

Üst Alt