• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Paşa’daki Değişik Ses

derya1986

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Hırıltı, hafif kuyruk inip klkması
Hastalık Belirti Tarihi
11 Mar 2026
Kullanılan İlaç
Neftor
Herkese merhaba. Bilenler bilir; bundan 2 yıl önce dokaktan bulduğum Behlül vardı, geçen sene yanına Bihter’ i eş almıştım. Aradan çok geçmeden Behlül ölmüş, Bihter yalnız kalınca da yanına Paşa’ yı almıştım ve uzun süre çiftleşsinler diye beklemiştim. Bu sene tam Paşa olgunluğa erişti, erkek adam oldu dedim; hooopp Bihter’ in aldığım günden bu yana devam eden solunum sıkıntısı tekrar baş gösterdi ve onu kaybettim. Yaklaşık 2 aydır falan sadece Paşa var. Şimdi o da hastalanmış. Dün sabaha karşı tuvalete kalktığımda kafesinden sesler geldiğini duydum ve “Acaba bi’ yere mi takıldı?” endişesiyle hemen kafesin üstünü açtım. Ama gayet normaldi ve salıncaktaydı. Sonra odama aldım ama hırıltı kesilmedi. Ben de daha önce Bihter için aldığım solunum yolu ilacı Neftor’ dan 100 ml suluğa 0.2 ml karıştırıp verdim. Yemini yeniledim, aynalı merdivenini çıkardım. Gündüz de salıncağındaki aynasını kapatacam geçici bi’ süre. Bu 3-4 gün salmayı da düşünmüyorum. Ztn kafesi en büyük boy çifthane ve tek kuş o şu anda. Başka n’ apabilirim? Düzelir mi Neftorla? Vet. verecek param yok, çalışmıyorum. Bu ilaçları bile borca aldım rica minnet. Bir de daha önce Bihter için kullandığım Calderon var elimde. Paşa’ nın da mantar olmasından şüpheleniyorum çünkü sürekli aynayla haşır neşir. Bana da ancak ayna karşısına geçersem geliyor. Bir sürü oyuncağı var ama aynadan başkasıyla oynamıyor. Arada bir zilli topuna vuruyor, o kadar. Kemirme oyuncakları koysam zararı olur mu? Hasır, ahşap vs. Çin’ den takım halinde getirtmiştim giden bir arkadaşa.
Youtube Link:
11 Mart 2026
Streamable videomu kabul etmedi, kural ihlali varmış.

Bu arada; ötünce sesi normal çıkıyor ve elimi falan baya ıssırıyor. Kuyruğu da hırıltı sırasında çok hafif inip kalkıyor. Onun haricinde kuyrukta hareketlenme yok.

derya1986

Aktif Üye
Bu arada her sabah; evde birilerinin kalktığını görür görmez (ki bu genelde babam olur, sabahları 7-8 civarlarında) kıyameti koparır; “Örtümü açın, kafes kapağını da açın, beni salın.” diye. Tüm gece uykusuz başında bekledikten sonra az önce “Tuvalete gidip dönünce de yatayım.” dedim. Daha yanından geçerken; kokumu mu aldı, n’ aptıysa yine aynı şekilde afedersiniz birileri bi’ taraflarından çekiyormuş gibi bağırdı. Bu gece sürekli kontrol ettiğimden üstünü açık unutmuşum, şimdi kapadım. Sizce üstünü yarı açık mı bırakayım, yoksa gece örttüğğm gibi tam kapalı kalsın mı? Kafesin aşağı kısımları açık ztn. Tül var, biliyorum çoğu kişi “Tül zararlı.” diyecek; doğrudur da. Ama ben mümkün olan min seviyede tutuyorum tül seviyesini ve asla Paşa’ nın ayak bastığı alt tünekler, kafes kapısı gibi yerlere yakın değil. Zaten Paşa da genelde aşağı inmiyor, kırk yılda bir düşürdüğü marul ya da dal darısını almaya inerse de tüneklerden çıkıyor. Aklıma gelmişken; dal darı vereyim bugün, biraz enerjisini toparlasın? Yaklaşık2 haftadır falan vermiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu arada her sabah; evde birilerinin kalktığını görür görmez (ki bu genelde babam olur, sabahları 7-8 civarlarında) kıyameti koparır; “Örtümü açın, kafes kapağını da açın, beni salın.” diye. Tüm gece uykusuz başında bekledikten sonra az önce “Tuvalete gidip dönünce de yatayım.” dedim. Daha yanından geçerken; kokumu mu aldı, n’ aptıysa yine aynı şekilde afedersiniz birileri bi’ taraflarından çekiyormuş gibi bağırdı. Bu gece sürekli kontrol ettiğimden üstünü açık unutmuşum, şimdi kapadım. Sizce üstünü yarı açık mı bırakayım, yoksa gece örttüğğm gibi tam kapalı kalsın mı? Kafesin aşağı kısımları açık ztn. Tül var, biliyorum çoğu kişi “Tül zararlı.” diyecek; doğrudur da. Ama ben mümkün olan min seviyede tutuyorum tül seviyesini ve asla Paşa’ nın ayak bastığı alt tünekler, kafes kapısı gibi yerlere yakın değil. Zaten Paşa da genelde aşağı inmiyor, kırk yılda bir düşürdüğü marul ya da dal darısını almaya inerse de tüneklerden çıkıyor. Aklıma gelmişken; dal darı vereyim bugün, biraz enerjisini toparlasın? Yaklaşık2 haftadır falan vermiyorum.
Merhaba geçmiş olsun, Paşa nın ağrısı var inliyor😔neftor fayda eder 5 gün üste verin lütfen
Üşütmüş olabilir
Üst solunum yolu rahatsızlığı olabilir
Sıcak tutun
En çok ne seviyorsa verin yesin
İmkanınız varsa rontgen çektirin lütfen

derya1986

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun, Paşa nın ağrısı var inliyor😔neftor fayda eder 5 gün üste verin lütfen
Üşütmüş olabilir
Üst solunum yolu rahatsızlığı olabilir
Sıcak tutun
En çok ne seviyorsa verin yesin
İmkanınız varsa rontgen çektirin lütfen
Çok teşekkür ederiz Demet Hanım. Ben de 7 gün kullanmayı düşünmüştüm, yanında gelen kılavuzda öyle yazıyordu. Ne yazık ki hiç param yok, hatta yeni ilaç bile alabilecek durumda değilim. Allah’ tan imkanım varken uzun SKT li almışım da şimdi onlarla idare ediyoruz. Sizce Neftor bittikten sonra Multivitamin de başlayım mı? Aldığım yer öyle demişti. Hatta suyuna bir gün multi vitamin, bir gün probiyotik verin demişti. Siz ne dersiniz bu konuda? Yavrum benim ya; inş çabucak iyileşir. Bu arada bugün hiç durmadı ben de biraz saldım uçuyor. Ama inlemesi hala kesilmedi. Bir de dikkat ettim; sürekli hapşırıyor ve silkeleniyor. Umarım Neftor iyileştirir. Paşa’ yı da kaybetmek istemiyorum. Yani tüm kuşlarım benim için özeldi ama Paşa; hepsinden daha zekî bi’ çocuk. Sanki böyle hiperaktif bir fırlama zekası gibi.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederiz Demet Hanım. Ben de 7 gün kullanmayı düşünmüştüm, yanında gelen kılavuzda öyle yazıyordu. Ne yazık ki hiç param yok, hatta yeni ilaç bile alabilecek durumda değilim. Allah’ tan imkanım varken uzun SKT li almışım da şimdi onlarla idare ediyoruz. Sizce Neftor bittikten sonra Multivitamin de başlayım mı? Aldığım yer öyle demişti. Hatta suyuna bir gün multi vitamin, bir gün probiyotik verin demişti. Siz ne dersiniz bu konuda? Yavrum benim ya; inş çabucak iyileşir. Bu arada bugün hiç durmadı ben de biraz saldım uçuyor. Ama inlemesi hala kesilmedi. Bir de dikkat ettim; sürekli hapşırıyor ve silkeleniyor. Umarım Neftor iyileştirir. Paşa’ yı da kaybetmek istemiyorum. Yani tüm kuşlarım benim için özeldi ama Paşa; hepsinden daha zekî bi’ çocuk. Sanki böyle hiperaktif bir fırlama zekası gibi.
Rica ederim, 7 güne tamamlayın, suyuna 2 gün ara ile probiyotik ve multivitamin (Röhnfried mi) katın
dış parazit damlası mutlaka uygulayın
Hava kesesi akarı da olabilir, inlemeler bundan kaynaklı da olabilir
Rutin olarak yapılmalıdır
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır

derya1986

Aktif Üye
Bugün daha da arttı bu arada inlemeleri. Kuyruğu da daha belirgin inip kalkıyor. 2 gündür gözüme bir damla uyku girmedi, n’ apacağımı şaşırdım. Acaba veterinerlik fakültesine götürsem ücretsiz bakarlar mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bugün daha da arttı bu arada inlemeleri. Kuyruğu da daha belirgin inip kalkıyor. 2 gündür gözüme bir damla uyku girmedi, n’ apacağımı şaşırdım. Acaba veterinerlik fakültesine götürsem ücretsiz bakarlar mı?
Hangi ildesiniz?

derya1986

Aktif Üye
Mersin’ in Tarsus ilçesi. Bu arada güzel bi’ haberim var; sanırım ek tedaviye ihtiyaç kalmadı, Paşa dün gece deliksiz uyudu, ben de tabi günlerdir uyuyamadığım rahat uykuma kavuştum. Sanırım Neftor işe yaradı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederiz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Mersin’ in Tarsus ilçesi. Bu arada güzel bi’ haberim var; sanırım ek tedaviye ihtiyaç kalmadı, Paşa dün gece deliksiz uyudu, ben de tabi günlerdir uyuyamadığım rahat uykuma kavuştum. Sanırım Neftor işe yaradı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederiz.
İnşAllah şifa bulur 🤲🤲😊

Üst Alt