• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Parmağını yoluyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ayağına ne oldu? Kangren olmuş. Muhtemelen onu rahatsız ettiği için acı hissettiği ayağıyla uğraşıyor.

teks_winrer

Paylaşımcı
Ayağına ne oldu? Kangren olmuş. Muhtemelen onu rahatsız ettiği için acı hissettiği ayağıyla uğraşıyor.
Bacağı parçalı kırıldı ilk gün kurcalamıştı sargısını ama sonradan hiç olmamıştı şuan kurcalıyor. Ayağı ilk ameliyattan çıktığında da siyahtı ben kan lekesi sanmıştım çünkü ameliyata gitmeden önce kan içindeydi. Ayağı düne göre biraz daha pembeleşmişti ve koku veya soğukluk yok.

teks_winrer

Paylaşımcı
Cuma günü kontrolü var ama yarın mı götürsem?

teks_winrer

Paylaşımcı
Cumayı beklemen yarın sabahtan gideceğim ampute edilcekse de edilsin yeter ki sağlığına kavuşsun.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yarın sabahtan götüreceğim, hastane avcılarda olduğu için şimdi götürsem bile doktor olmayacak. Yarın sabah en erken saatte götüreceğim.
Açık yerin enfeksiyon alma riski fazla
ACİL mutlaka açıktır götürün lütfen

teks_winrer

Paylaşımcı
Açık yerin enfeksiyon alma riski fazla
ACİL mutlaka açıktır götürün lütfen
Cuma gününü beklemeden kontrole götürün lütfen.
Az önce doktor baktı. Kangren baslamis parmak uçlarında. Bir haftata bulur düşmesi dedi. Ampute etmiyorlarmış. İlaçlarina devam edin dendi. Pazartesi gelin tekrar bandajlarını değiştirelim dediler. İnşallah sağlığına kavuşacak.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Az önce doktor baktı. Kangren baslamis parmak uçlarında. Bir haftata bulur düşmesi dedi. Ampute etmiyorlarmış. İlaçlarina devam edin dendi. Pazartesi gelin tekrar bandajlarını değiştirelim dediler. İnşallah sağlığına kavuşacak.
İnşallah çok geçmiş olsun

teks_winrer

Paylaşımcı
Valla artık çaresiz kaldım tüm parmaklarını sargı beziyle sardım. Parmaklarından bir tanesinin ucunu kopardı bile, kan akmıyor kurumuş. 2 saattir çeşit çeşit boyunluk denedik hepsinin bir yolunu buldu yine de parmağını kopardı. Hem sargı bezi hem boyunluk var şuan istese de yolamaz artık sanırsam. Kangreni sarmak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama tek çözümü böyle buldum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Valla artık çaresiz kaldım tüm parmaklarını sargı beziyle sardım. Parmaklarından bir tanesinin ucunu kopardı bile, kan akmıyor kurumuş. 2 saattir çeşit çeşit boyunluk denedik hepsinin bir yolunu buldu yine de parmağını kopardı. Hem sargı bezi hem boyunluk var şuan istese de yolamaz artık sanırsam. Kangreni sarmak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama tek çözümü böyle buldum.
Süngerden boyunluk yapabilirsiniz

teks_winrer

Paylaşımcı
Süngerden boyunluk yapabilirsiniz
Keçe ve kartonu denedim, süngerde büyük ihtimal keçeyle aynı sonucu verir. geniş yapınca tüneklerine tırmanamayıp su-yem tüketemiyor. Kısa yapınca da ayağını kurcalıyor. Veteriner tavsiyesi olarak zemine karton koydum teli çıkarıp ama kartondan korkuyor bu sefer de. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Tünekleri komple çıkarıp karton üstünde durmasını sağlasam bu seferde ayağı dışkısına değicek enfeksiyon riski artıcak. Ne yapsam bilemedim. Şu anda boynundan çıkardı, zaten parmakları sarılı bir problem olmamalı şimdilik.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mamaist.comda boyunluk var, kağıthaneye yakınsanız Şehmus hocamızla görüşün varsa elden verir ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ek olarak kantaron yağı da deneyin damar akışını sağlar ☺

teks_winrer

Paylaşımcı
Mamaist.comda boyunluk var, kağıthaneye yakınsanız Şehmus hocamızla görüşün varsa elden verir ☺
Birebir aynısını yaptım ama ayağına erişebiliyor. Boyunluk tüy yolmasını engellemek için daha mantıklı. Yine de teşekkürler.
Ek olarak kantaron yağı da deneyin damar akışını sağlar ☺
Kantaron yağını parmaklarına doğrudan mı süreyim yoksa bandaj üzerinden sürsem de olur mu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Birebir aynısını yaptım ama ayağına erişebiliyor. Boyunluk tüy yolmasını engellemek için daha mantıklı. Yine de teşekkürler.

Kantaron yağını parmaklarına doğrudan mı süreyim yoksa bandaj üzerinden sürsem de olur mu?
Doğrudan sürün ☺