• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Parmağı yaralanmıştı, hala inmedi

balindwarf

Yeni Üye
Merhaba, kuşumun geçen hafta(7 gün önce) parmağı zilinin arasına sıkıştı, panik yapıp uçmaya ve çırpınmaya çalışınca da yaralandı, tırnağı kırıldı. Veterinere götürdüm, antibiyotik kullandım bir haftadır. Şişi henüz inmedi, enfeksiyon olabilir mi? Sizce tekrar götürmeli miyim? Aşağıdaki sırasıyla ilk gün, 4. gün ve 7. gün fotoğrafları var. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 598.5 KB Görüntüleme: 11
  • 673.7 KB Görüntüleme: 12
  • 493.2 KB Görüntüleme: 12

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşumun geçen hafta(7 gün önce) parmağı zilinin arasına sıkıştı, panik yapıp uçmaya ve çırpınmaya çalışınca da yaralandı, tırnağı kırıldı. Veterinere götürdüm, antibiyotik kullandım bir haftadır. Şişi henüz inmedi, enfeksiyon olabilir mi? Sizce tekrar götürmeli miyim? Aşağıdaki sırasıyla ilk gün, 4. gün ve 7. gün fotoğrafları var. Teşekkürler.
Voltaren krem iyi gelecektir uyumadan önce sürün lütfen

Doğacı

Eski Forumcu
Şişkinlik olabilir. Demet ablanın dediği kremden sürün. Ayrıca d vitamini desteği de verilebilir arada devit3 gibi(eğer alırsanız buraya yazın nasıl ne kadar kullanılacağı size söylenir). Geçme olmazsa kontrole götürürsünüz tekrardan.

balindwarf

Yeni Üye
Cevaplarınız için teşekkürler, dün hava soğuk olduğu için veterinere götürmedim ama fotoğraflarını çekip götürüp gösterdim veterinere, birkaç gün takip edelim dedi, akıntı, kanama veya siyahlığın ilerlemesi gibi durum olursa getirin yoksa izlemeniz yeter dedi.

İştahında ve dışkısında bir anormallik yok, halsiz de değil, azıcık keyifsiz, biraz ağrıyor olabilir. 1-2 gün vitamin vs. ile takip edeceğim eğer veterinerin dediği durumlardan biri olursa götüreceğim.

Krem maalesef süremem, yeni geldi ve hiç alışkın değil, zaten ayağının olduğu günden beri korkuyor biraz, zorlamıyorum sağa sola çarpıp ağrıtmasın diye.

Fotoğraflarda tam belli olması için yaklaştırdığım ve tam açı ayarladığım için biraz fazla şiş gibi duruyor ama öyle kocaman bir şiş yok, biraz var.

Üst Alt