• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Parmağa Alıştırma

hursheat

Yeni Üye
1 Hafta önce yavru bir forpus papağanı sahiplendim. Kafes içinde parmağıma çıkmasını başarsam da gagasıyla kafese tutunuyor ve tutunmayı bırakmıyor. Ayakları parmağımda ama gagasıyla kafesi tutuyor. Nasıl eğitebilirim?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Elinize iyice alıştırma eğitimi verin, daldarı uzatıp elinizi bekletebilirsiniz ☺

hursheat

Yeni Üye
Elinize iyice alıştırma eğitimi verin, daldarı uzatıp elinizi bekletebilirsiniz ☺
Parmağımı uzatıp çıkmasını sağlamak dışında nasıl bir eğitim verebilirim. Daldarı yiyor elimden ama üzerine çıkmıyor uzattığımda yiyor. Kafesi gagasıyla tutmasını da daldarı uzatarak yapabiliyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Elinizi sabit bekletin o şekilde zamanla alışır sabır işi ☺

Sygoldex

Aktif Üye
Son zamanlarda bu tarz çok konu gördüm ve hepsinin de ortak şikayeti kuşun erkenden alışmaması. Bu kuşlar zeki hayvanlar yeni ortama girip gözlem yaparlar, etrafda dolaşan insanları gözlerler. Zaten 1 hafta olmuş hala ortama alışma sürecinde diyebiliriz. İk geldiğinde elinize hiç gelmez, 1.hafta gagasıyla kafese tutunarak parmağınıza gelir, 2.hafta kafanıza omzunuza gelmeye başlar. 3.hafta artık kuşu yanınızdan kovmaya çalışırsınız😆Sabırlı ve dikkatli bir şekilde ilgilenmeye devam edin

FSGS

Yeni Üye
Tamam da hocam Çok teşekkür ederim ben size 😊

Üst Alt