• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Parazit mi?

GizemT

Yeni Üye
Merhaba dün akşam kuşumun boynunda hareket edip etmediğini tam anlayamadığım bir cisim gördüm ama böcek gibi değil de sanki yemi kırmış da kabuğu kalmış gibi bi yapısı vardı fakat kıl gibi ince uzundu
yarım cm 1 cm arası bir boyutta idi.
3 4 saniye içinde gözden kayboldu aklım hala orda takılı kaldı böyle bir şey var mıdır acaba?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba dün akşam kuşumun boynunda hareket edip etmediğini tam anlayamadığım bir cisim gördüm ama böcek gibi değil de sanki yemi kırmış da kabuğu kalmış gibi bi yapısı vardı fakat kıl gibi ince uzundu
yarım cm 1 cm arası bir boyutta idi.
3 4 saniye içinde gözden kayboldu aklım hala orda takılı kaldı böyle bir şey var mıdır acaba?
Merhaba, parazit olduğunu sanmıyorum. Tüy kapsülü görmüşsünüzdür belki? 3 ayda bir enseye ivomec gibi bir parazit damlası yaptığız sürece, dış parazitlerden korkmanıza gerek yok

GizemT

Yeni Üye
Merhaba, parazit olduğunu sanmıyorum. Tüy kapsülü görmüşsünüzdür belki? 3 ayda bir enseye ivomec gibi bir parazit damlası yaptığız sürece, dış parazitlerden korkmanıza gerek yok
Tüy kapsülü değildi eminim ama hayırlısı artık düşünmemeye çalışıyorum. Enseye damla yaptırmaz diye düşünüyorum ilişkimiz iyi ama henüz elle sevdirmiyor.
İşaret parmağımda dururken baş parmağımla sevmeye çalıştığım zaman parmağıma çıkıyor. Her parmak gel demek biizm için 😄

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

GizemT

Yeni Üye
Enseme damla yap demiycek size 😅 siz onu tutup yapacaksanız aşağiya link bırakıyorum size yol gösterecektir
Ah keşke dese 😄 zorla hiç tutmadım da bana küser diye korkuyorum. Aşırı korkak bir kuştu şimdi güzel güzel açılmışken beni kötü bilmesin yaa

GizemT

Yeni Üye
Tekrar merhaba bugün bahsettiğim şeyi yeniden gördüm ve artık hareket ettiklerine eminim ama ne olabilir bir türlü ondan emin olamadım. İnternete baktım bulamadım. Daha önce öyle bir şeyle karşılaşan yok sanırım. Uzun uzun sanki bir kıl hareket ediyor. Şimdi ne kullanmalıyım acaba bana tekrar bi yol gösterir misiniz

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gördüğünüz şey kuşun üzerinde mi dışkısonda mı. Üzerindeyse açıkçası ben öyle birşey hiç duymadım ama dışkıda görüyorsanız iç parazittir. Fotoğraf eklemeniz mümkün mü. Üzerindeyse ivomec temin edip tek damla enseye damlatın.

GizemT

Yeni Üye
Gördüğünüz şey kuşun üzerinde mi dışkısonda mı. Üzerindeyse açıkçası ben öyle birşey hiç duymadım ama dışkıda görüyorsanız iç parazittir. Fotoğraf eklemeniz mümkün mü. Üzerindeyse ivomec temin edip tek damla enseye damlatın.
Boyun bölgesinde gördüm tüylerin arasında görünüyor sonra hareket edip kayboluyor. Foto çekemedim ama çekebilirsem yine de atarım. İvomec şart oldu bize. Teşekkür ederim

Üst Alt