• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Papaganin on ayak tirnak kirilmasi

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Aksama dogru sirkeli su ile banyo yaptirdim masaj yaptim kanatlarini iyice cirpti kafeste tuylerini de patlatmis kendi ,suan iyi gorunuyor cok sukur ayaklari daha guclu kavriyor elimi sag taraf gucsuz ama belli incelmis kullanmaya kullanmaya keske onceden baslasaydim.fizik tedaviye
Sirkeli su neden. Kim önerdi size 😡

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi

kedi501

Paylaşımcı
Hiç iyi yapmamışsınız malesef. Bide kendinizmi yıkadınız. Buyrun bide bunu okuyun lütfen
Benim ki yikanmiyor kendi zaten ayaklari tutmuyor ve kanatlarinda sikinti hep pisligi bulasmisti surnerek hareket ettigi icin o yuzden ben yikadim sirkeli su ile suanda bir sikinti yok kanatlari iyice acildi irkinme hareketi de yapiyor daha iyiye gidicek isallah

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Benim ki yikanmiyor kendi zaten ayaklari tutmuyor ve kanatlarinda sikinti hep pisligi bulasmisti surnerek hareket ettigi icin o yuzden ben yikadim sirkeli su ile suanda bir sikinti yok kanatlari iyice acildi irkinme hareketi de yapiyor daha iyiye gidicek isallah
Merhaba, bir dahakine sirkeli su vermeyin lütfen. İyileşebilme ihtimalini düşürürsünüz. Yıkama konusunda da normalde elde kuş yıkanmaz ama sizin durumunuz biraz farklı, durum farklı da olsa yine de kuşu suya daldırmayın bence, bunun yerine pis olan kısımlarını nemli yumuşak bir peçete veya ıslatılmış kulak çubuğu ile hassasça temizleyebilirsiniz, daha sonrasında da serinlemesi için kapalı içme suyunu fısfıs şişesine doldurup biraz uzaktan yağmur gibi olacak şekilde spreyleme yapabilirsiniz kuşunuza. Çocuğunuz zaten bir travmanın içinde, 2.bir travma da siz yaratmayın ona..

kedi501

Paylaşımcı
Merhabalar, nasıl oldu minik. @kedi501
Suanda daha canli ayaklarinin bir kismini actim one goturme durumu suan yok adim atamiyor o bolgeyi acmaya calisiyorum kanat cirpmaso iyice cogaldi irkilmesininde kendi yapiyor denge kaybetmeden tedaviye devam ediyorum acma.germe.hareketlerinde gozleri kapatip keyfine bakiyor anladi sanirim cok uysal isirmaya kacmaya filan hic calismiyor

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Suanda daha canli ayaklarinin bir kismini actim one goturme durumu suan yok adim atamiyor o bolgeyi acmaya calisiyorum kanat cirpmaso iyice cogaldi irkilmesininde kendi yapiyor denge kaybetmeden tedaviye devam ediyorum acma.germe.hareketlerinde gozleri kapatip keyfine bakiyor anladi sanirim cok uysal isirmaya kacmaya filan hic calismiyor
İyiliği nasılda anlıyorlar kıyamam, Allah'ım yardımcısı olsun tekrardan geçmiş olsun çok çok. Dahada iyi haberlerinizi bekliyoruz😊

kedi501

Paylaşımcı

Ayaklarini yukari dikiyor suanda ayak hareketleri iyi boyle ama daha adim atamiyor yani one atamiyor ayaklari

Oda isallah bir iki hafta icinde olucak isallah

kedi501

Paylaşımcı
merhabalar minik kuşumuzu çok merak ettim, nasıl oldu😊 @kedi501
düzenli şekilde gunde ıkı kez alıştırma yapıyorum kavraması iyi hafif iteleyerek ayagını one atıp yer tutunmaya çalışıyor tuneklerı de yere koydum (daha once cıkarmıstım) yerde durmayıp teneklere tutunmaya başladı ama

somonella rahatsızlıgı atlattı suanda gecici felçliği duruyor oda bır surec diye düşüyorum o yuzden bıkmadan usanmadan devam :)

kedi501

Paylaşımcı
@TarçınTaş bugun sabah bir kalktım bülbül gibi şakıyor konuşuyor arada birde anneni seviyorsan alkışla söylüyor kanatları daha iyi yerden az da olsa havalanıyor ki daha once hıc kanat cırpmıyor refleksi bile yoktu şuan yerde yürüyüşü eskiye göre çok çok iyi tunekte duruyor orda uyuyor

bır haftadır halıya koyuyorum kendı kendıne evde gezsın dıye onun etkısı de var sanırım

genel durumu çok çok iyi hastalık atlatıldı hayatı tehlıkesı geçti

sadece felçlik yavas yavas iyileşiyor oda surec ister sanırım kanatları usuyor gibi titriyor kasları kasılıyor sanırım iyileştikçe ben ona yordum titreme şeklinde kafese tırmana biliyor dısardan 2 3 haftaya kendıne gelicek sanırım

çok çok çok guclu bır kusmus baska kuş olsa 2 ay bu hastalıga dayanmazdı taş kesilmiş sadece gagası ile hareket ediyordu

çok mutlu oldum bu sabah

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
@TarçınTaş bugun sabah bir kalktım bülbül gibi şakıyor konuşuyor arada birde anneni seviyorsan alkışla söylüyor kanatları daha iyi yerden az da olsa havalanıyor ki daha once hıc kanat cırpmıyor refleksi bile yoktu şuan yerde yürüyüşü eskiye göre çok çok iyi tunekte duruyor orda uyuyor

bır haftadır halıya koyuyorum kendı kendıne evde gezsın dıye onun etkısı de var sanırım

genel durumu çok çok iyi hastalık atlatıldı hayatı tehlıkesı geçti

sadece felçlik yavas yavas iyileşiyor oda surec ister sanırım kanatları usuyor gibi titriyor kasları kasılıyor sanırım iyileştikçe ben ona yordum titreme şeklinde kafese tırmana biliyor dısardan 2 3 haftaya kendıne gelicek sanırım

çok çok çok guclu bır kusmus baska kuş olsa 2 ay bu hastalıga dayanmazdı taş kesilmiş sadece gagası ile hareket ediyordu

çok mutlu oldum bu sabah
Ama demiştim çok güçlü o diye, Allah'tan umut kesilmez. Benim kuşumda Nisan ayında felç benzeri bir şey geçirdi, Veterinerdeydik Allah'tanda kalp masajı ve oksijenle hayata döndü. Kendisi bir ay boyunca seyehat çantasında kaldı yürüyemiyordu, uçamıyordu. Onunda ilk tüneği kavradığı zamanlarda tüneği titretiyordu, kanatları titriyordu. O kaslarla ilgili bir durum sanırım. Çok mutlu oldum İnşallah dahada iyi olacak 🌸

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Siz yinede kontrollü dışarı çıkarın, uçup bir yere konamayıp düşmesin. Ayaklarından emin olduktan sonra çıkarın, ben kuşumu dediğim dönemde 2 ay hiç çıkarmadım. Uçmayı unutmazlar. Kilosunu takip ediyor musunuz?

kedi501

Paylaşımcı
sızın kusunuzda mı boyle hastalık geçirdi çok kılo vermiş sanki :(

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
sızın kusunuzda mı boyle hastalık geçirdi çok kılo vermiş sanki :(
Benim kuşum felç benzeri bir şey geçirdi, veteriner dahil anlam veremedik neden olduğuna. Artık yemden kesilmişti çok iştahsızdı, kursak beslemesi yapması için ve bizede göstermesi için veterinere gittik. Veterinerin kapısından girdikten iki dakika sonra, gagasını aynaya takarak kasıldı. Veterinerimiz kalp masajı yaparak yoğun bakım tarafına gitti, tabii arada ben neler oldu hiç hatırlamıyorum onun anlatmasıyla saf oksijen vermiş, kursaktan beslemiş. Fikrimce açlıktan ve hava kesesi akarlarının yaptığı anemilik yüzünden bayıldı gibi oldu. Bu olaydan sonra ayakları hiç tutmuyordu bir hafta boyunca sadece uyanıp yemek yiyip geri uyuyarak geçirdi. İkinci haftamızda inanılır gibi değildi ama tamamen iyleşmişti kendisi, kafesini ona göre tabana tasarladık vb derken iki aylık tamamen iyleşmiş ve eski kabarma, gaga açık dolaşma, dengesizlik, gece huzursuzluk ses çıkarma gibi problemleri tamamen gitmişti. Yalnız iki iki buçuk ay sonra hafif hafif tekrar başladı, bizde şuan onunla uğraşıyoruz. Görüntülerin atacağım o zamana ait. Umudunuzu asla kesmeyin, o gece veteriner dahil sabaha çıkmaz dedi ama oğluşum hepsini yanılttı.
Ekli dosyayı görüntüle 93394
Ekli dosyayı görüntüle 93395
Ekli dosyayı görüntüle 93396

kedi501

Paylaşımcı
masallah siz cok donanımlısınız :)

benımde cok sukur artık hastalık atlatıldı tamamen tum mahalle sabahları sesi ıle uyanıyor o kadar gurlestı

sureklı sarkı soyluyor konusuyor kafes tellerınde sureklı gzıyor artık tuneklerde duruyor asagıda durmuyor

darısı hasta olan kuşlara :)

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
masallah siz cok donanımlısınız :)

benımde cok sukur artık hastalık atlatıldı tamamen tum mahalle sabahları sesi ıle uyanıyor o kadar gurlestı

sureklı sarkı soyluyor konusuyor kafes tellerınde sureklı gzıyor artık tuneklerde duruyor asagıda durmuyor

darısı hasta olan kuşlara :)
Çok sevindim iyi olmasına, Allah'ım nazarlardan saklasın 🌸😊

Üst Alt